Dobry den,
Co Vam pomohlo na lenive creva? To znamena problem s vyprazdnovanim
Voda, vlaknina, probiotika uzivam
Strava zmenena
Skor mi ide o nejaky konkretny preparat, s ktorym mate dobru skusenost
Dakujem
@misickaa4 skusala si ovsenu kasu? Ale taku, co si uvaris doma z vlociek, idealne na vode. Lebo nic nie je tak dobre, ako varene vlocky - varom vypustaju nejaku latku, ktora ma blahodarne ucinky na creva a vyprazdnovanie.
@marhulka13 a nie je to navykove?
Nenavykli si na to creva?
Pohyb, beh
Na pohyb criev velmi dobre vplyva sport. Taktiez mam vyskusane 3-4 susene slivky zapite teplou vodou. Znama s obmedzenou schopnostou pohybu ma tiez lenive creva, robi si caj zo senneho listu. Alebo vyskusaj glycerove cipky. Tiez zvyknu davat aj v nemocnici, ked potrebuju aby sa pacienti vyprazdnili pred operaciou.
Pohyb, ak máš dostatok vlákniny, tekutiny, probiotiká - potom chýba pohyb. A možno aj magnezko.
Ja som mala pocas pobytu v nemocn.rovnaky problem - s vyprazdnovanim. Najskor mi dali po 11dnoch sladku emulziu (neviem nazov), tu som vypila-nepomohlo, 12den zopakovali, nepomohlo. 13den mi dali prehanadlo, nepomohlo (myslim to vazne a to som naozaj mala v sebe uz kopec jedla, pretoze s prijmom som problem nemala). Dala som sa viac do pohybu a jeden den mi primarka odporucala hned rano ked vstanem dat si teplu vodu (ziadne mineralky ani podobne), len cistu teplu vodu a pohyb-cielene cvicenia. To zabralo, na 14sty den som sa uz vyprazdnila. Tej vody som si dala skoro pol litra, postupne som pila na rano. A az potom ranajky. Mozes skusit. Ta tepla voda spolu s pohybom by mali rano nastartovat creva. Alebo mi odporucala aj kavu - ale tu nepijem.
@misickaa4 nie, vôbec. Brala som to cca dva týždne, potom už iba obden a postupne vôbec. Asi rok neberiem
@misickaa4 lactulosa