Čo vám pomohlo na ekzém?

atomiclena
17. apr 2022

Co vám pomohlo na ekzém? Ja mam konkrétne na krku a dosť s ami rozširuje, bepanthen na ekzém nezaber

laura164
17. apr 2022

Bambucke maslo, infadolan

mandymoore123
17. apr 2022

@atomiclena ahoj,ak už nezaberie nič voľnopredajne,tak mne pomohol vždy belogent,je na predpis.

jamidea
17. apr 2022

@atomiclena nic. Tiez mame na krku, uz cca 3m sa zvacsuje. Predtym mal mierne lokalne ekzemy..zapastia, lakte a kolena v zhybe. Uzivame liek na alergiu, mastime, lipobase, teraz v kupeloch smrdaky nam dali ambiderman krem, tiez je fajn. Trwba sledovat stravu, ziadne aladkosti, ci malinovky a pod.

suge
17. apr 2022

Kortikoidy a takrolimus.

livia341
17. apr 2022

@atomiclena skúste excipial, kokosovy olej alebo od aloe vera

kocurikpupcek
17. apr 2022

Syn v 3,5 rokoch mal na zápästiach, v záhyboch pod kolienkami, na krku, na tvári. V noci krik a plač, že ho to svrbí. Vždy ked bolo veľmi zle, tak už som mu to natrela hormonálnou masťou. Ale zas to prišlo opäť. Točili sme sa dookola.More pomohlo ale po mesiaci bolo všetko späť. Nám pomohlo na dva mesiace úplne vylúčiť lepok a dávať probiotiká. Začali sme vylúčením vajec a všetkého mliečneho. To nepomohlo. Ale keď sme vylúčili lepok, až potom sa dostavili prvé výsledky.Ale že na tvrdo vylúčit lepok! Pritom nie je celiatik. Výsledky sa dostavili ale až po mesiaci a pól. Vraj sladkosti ničia črevnú mikroflóru, črevo sa zapaľuje ( bolesť bruška) a časom je črevo iritované aj lepkom a reaguje tak, že do krvi masívne sa vylučujú látky, ktoré spôsobujú svrbenie.
Moc sa mi do diéty bez lepku nechcelo. Predsa keď variť bez lepku, tak pre všetkých naraz. No bolo to náročne obdobie(sťahovanie, deti doma kvôli korone, tretie tehu, po nociach práca za kompom, keďže som ešte nebola na materskej). A samozrejme vylúčili sme všetko sladké. Plus žiadne citrusy, orechy, kakao. Vysvetlila som mu, aby ho ručičky nesvrbeli ( mával to rozškriabané do krvi), tak sladké odložíme na potom. Jasné, že niekedy som to jedno lízatko povolila ale len výnimočne.
Potom postupne sme zavádzali lepok. Postupne aby nedostalo telo šok. Dlhý čas bol pokoj. Hormonálnu masť sme za celý ten čas nepotrebovali ( Locoid). Občas teraz vyskočí ekzém, keď to preženie s čokoládou alebo zje mandarínku. Vtedy mu opäť dám probiotiká ( treba striedať rôzne druhy, aby črevo kolonizovalo čo najpestrejsie druhy probiotických baktérii). Dôležité je aby sa naučil chrúmať surovú zeleninku.😉

endzi83
18. apr 2022

uprava stravy, ak aj po tom pretrvava treba sa na to pozriet psychosomaticky.