Co vám pomáha večer rýchlo zaspať? Mňa pred spaním boli celé telo z celodennej práce a nemozem zaspat a budim sa vnoci casto. Lieky na spanie nechcem brat. Ďakujem za všetky rady.
ASMR videa. Bez hanby 😀
Melatonin.
Skús teplý kúpeľ a do vane nasypať napr.medovkovú soľ (dajú sa rôzne kúpiť v drogérii), uvolní ti celé telo aj myseľ👍
magnosolv + melatonín
spíš do 20 min.
Sex
@doriiis to funguje 100% na mužov 🙂 mňa to potom úplne prebudí 🙂
a mas novu pracu, ci preco ta boli cele telo? budis sa na to, ze ta to boli alebo mas proste len problem so spankom?
urcite sa hlavne treba psychicky hodit do kludu. ak ta boli telo, skus strecing/ kludnu jogu. vypnut minimalne hodinu pred spanim telefon, televizor. citat si.
magnezium fajn. melatonin som si davala najsilnejsi dostupny (tusim 10 mg), ale uz si to nedavam. jednak mi to velmi nezaberalo a okrem toho je to predsalen hormon
Mozno pomoze aj caj z lubovnika bodkovaneho.
Mne moje 4 deti, ale to je recept len na vlastné riziko :D
@marcellka32 mne to isté...môžem vstať a variť...
Lahk vecera,hodinu bez obrwzovky, cvicenie,dychanie,modlenie, spanok..
@kiwi3 som doma s deťmi, žena v domácnosti a vnoci sa zobudím len tak a nemôžem zaspať. Ráno vstávam už o 6 tej a boli ma celá chrbtica.
magnezium
Ja keď som nemohla po nočných zaspať tak som si zapla video na ytb také čo ma zaujímalo a dala som ho potichu úplne aby som sa musela sustrediť na to čo tam hovoria tak som ležala so zavretými očami a pomohlo mi to
@rebrambora síce som musela vygoogliť čo to je, ale vyzerá to dobre 🙂 skúsim
Na bolest svalov by mohlo pomoct magnezium napriklad aj sumive a vypit pred spanim. Ja sa sice v noci nebudim, ale mala som psychicky narocnu pracu a vecer som bola hlavou stale v nej. Nevedela som skrz to zaspat. Melatonin mi vobec nepomahal. Naucila som sa teda relaxacne techniky. Ked si lahnem do postele na chrbat so zavretymi ocami vedome uvolnujem vsetky svaly, cize v hlave si hovorim, uvolnujem si nohy, teraz ruky, chrbat, atd vsetky casti tela a dolezite sanku. Neverili by ste, kolko ludi zaspava so zaseknutou sankou. Ked si telo vedome uvolnim, zhlboka a pomaly dycham. Napocitam do pat pri nadychu a aj pri vydychu. Nadychy a vydychy opakujem pomaly 5 az 10-krat. Telo je uz vtedy ok a idem na hlavu 🙂 predstavim si miesto, kde sa citim velmi prijemne a bezpecne. U mna je to plaz, kde sedim a pozeram na ocean. Milujem sum vln a teply piesok pod nohami 🙂 ale moze to byt kdekolvek, ci uz vymyslene miesto, alebo co poznate. Ci uz obyvacka na gauci alebo dovolenka, to je uplne jedno, hlavne aby ste sa tam citili bezstarostne. “Pozeram sa” ako to tam vyzera, predstavujem si, ze som tam a oddychujem a nemyslim na nic ine. Mozno to znie ako hlupost, no mne toto extremne pomohlo pri rychlejsom zaspavani bez akychkolvek liekov 🙂
Melatonin a min polhodinu u pred Spaním ziadna telka ani telefon
Dýchanie, mindfulness
Dottera levandula olej okolo pupka
@werbenka ďakujem veľmi pekne, toto určite vyskúšam 😊
Prvá vec: dýchanie. Môžeš skúsiť to, čo to píše @werbenka, alebo potom úplne easy, pri počítaní do 4 nadychuješ, potom dych zadržíš a rátaš do 5 a potom sa snažíš pooomalyyy vydychovať a rátaš do 7. To je pre mozog dostatočná “zábava”, bude sa sústrediť len na dýchanie, ostatné veci vypne, telo sa uvoľní a zaspíš. Keď sa v noci zobudíš, zase dýchať. Pokiaľ ťa boli ráno chrbtica, zváž vymeniť matrac. Prípadne pred spaním uvoľniť telo cvikmi ako joga, pilates, nejake strečingy, musíš si nájst to svoje.
Homeopatiká sedativ, aj ked funguje mi to cca iba 3 dni, potom musim na par dni vynechat, alebo skusit nieco ine, potom znovu funguje sedativ. Co sa tyka bolesti celeho tela, hlavne chrbtice, vymenila som matrac za tvrdsi a je mi fakt vyrazne lepsie.
čaj na pokojny spanok, medovka
Horuca sprcha, ziadny mobil ci telka pred spanim, relaxacia pred spanim/v posteli. Vyvetrat izbu.
Upokojujuci caj s medom, alebo aj teple mlieko s medom, dobru knizku, alebo len popisat do dennika dve tri vety na vycistenie hlavy.
Najdi si vlastny ritual, postupnost pred spanim, co ti navodi spankovu atmosferu.
Ak sa v noci budis, tak skus zas hlboke dychanie, relaxaciu.
Mna stopercentne uspava hovorene slovo, tak ked nemozem spat, pustam si podcasty, ktore su informativne (takze ziadne vtipy, ani smiechy, vykriky ani nic hlasne). Mozno skus relaxacnu, meditacnu hudbu, alebo biely sum. Knihu, ak ta citanie vie uspat (mna ano 🙂
Plus ak ta boli chrbat, tak treba cvicit na posilnenie nielen chrbta, ale hlavne brucha . Chod na fyzioterapiu, nauci ta spravne cvicit a bude sa ti lepsie spat.
ak ťa bolí chrbát, pozri, či nemáš blbý matrac. Inak neviem, ja bývam taká unavená, že ľahnem a spím skôr než sa stihnem otočiť na druhý bok.
Ďakujem všetkým kockam za rady, ste super.
Kolegyna tiez takto mavala dlho problemy so spankom, co viem, tak skusala kadeco a naposledy spomila Zerex Pillow. Odvtedy nic, tak mi z toho vychadza, ze toto jej zabralo 🙂
Magnézium magnerot a melatonín môžeš