Čo vám pomáha pri pálení záhy?

abygeil
2. nov 2021

Ahojte žienky, prosím vás pociťujete niektorá pálenie záhy? Čo vám pomáha?
Dáke babské recepty?

ala87
2. nov 2021

Mne pomáha studené mlieko, a tortové oplátky

dzejsik
2. nov 2021

@abygeil Fatra extra, ale tieto najposlednejsie tehu tyzdne uz neviem, uz palila aj z tabletky proti paleniu 😃

terkaaa248
2. nov 2021

@abygeil klasicka soda bikarbona. Lyzicka (alebo pol) do maleho mnozstva vody a vypit. Avsak nesmie sa viac ako 1-2x do tyzdna, kvoli vysokemu obsahu soli.

vanda323
2. nov 2021

@abygeil Nič😄😄😄😄 Mne nepomáha nič vôbec nič

tomaskovamaminka
3. nov 2021

Mandle 🙂

michaela789
3. nov 2021

@abygeil mandle, horčica, z liekov gaviscon, gastrofruit. K tej horčici - lyžičku plnotučnej horčice prehltnúť naraz, zo začiatku peklo na zemi ale potom to naozaj prešlo. Lepšie vraj funguje ako prevencia, čiže dať si to predtým ako ideš jesť niečo z čoho ťa páli záha a mala by to neutralizovať.
Mlieko ti to na chvíľu odoženie ale v konečnom dôsledku sa to vráti a horšie lebo žalúdok začne produkovať ešte viac kyseliny, to neodporúčam.

lilianka28
3. nov 2021

Čaj z rebríčka (myší chvost)

bramc
3. nov 2021

@abygeil surovy kalerab a biela redkovka, zarucena zachrana🙂

stanulienkat
3. nov 2021

Musis dietovat, vylucit potraviny, ktore zvysuju produkciu zalud. kyselin.

michaela789
3. nov 2021

@stanulienkat to môže aj nemusí byť riešenie. mňa záha páli úplne zo všetkého okrem čistej vody 🤷‍♀️ diéta by, pre prípad ako som ja, znamenala hladovku 😂

iwesska
3. nov 2021

Si tehotna? Ak nie,tak to treba riesit na gastre,nie dlhodobo to prekryvat kadejakymi babskymi receptami,lebo sa prepracujes k rakovine pazeraka. V tehotenstve to porodom odoznie samo.

stanulienkat
3. nov 2021

@michaela789 tak, ale dieta je zaklad. Ak nie,tak sa nespoluehat na babske recepty, ale ist k lekarovi pre lueky. Dlhodoba zaha vie urobit aj vredy. Na druhej strane, ked vidim, co ludia dokazu do seba dat v ramci stravy...hruza.

michaela789
3. nov 2021

@stanulienkat áno, preto sa radšej normálne najem a užívam ten gaviscon. Ja mám zvierač úplne v ťahu kvôli obrovským nevolnostiam v tehotenstve. Tam je proste mechanicky problém, takže jediné čo môžem urobiť je neutralizovať kyselinu čo mi spliecha na pažerák..... Snažím sa aj tie tabletky minimalizovať, tiež je tam odporúčaná dávka, nemôžem to jesť ako lentilky 🤷‍♀️ ale kebyže mám ešte obmedziť stravu na základe toho, čo mi robí zle a čo nie tak to by som fakt bola hladná.

monane
3. nov 2021

pre niečo tento problém vzniká, mne ako prvá pomoc pomáha talcid, ale to nie je riešenie, treba ísť na gastro a zistiť aký je problém ;)

abygeil
autor
3. nov 2021

Áno som tehul.🙂 Ďakujem za všetky rady

danielaaa212
3. nov 2021

@abygeil ja som brala maalox, teda nieje to babsky recept...mne nezaberalo nic 🙂. Ale maalox je tutovka a moze sa aj v tehotenstve.

alison11
4. nov 2021

Voda z citrónovou šťavou

dzejsik
4. nov 2021

@abygeil tak tam zarucene pomoze az porod 😁 ale pri prvom pomohlo uz aj ked brusko kleslo pred porodom a ako sa narodil, tak pohoda … este mozes skusit kukuricne sulky detske co nasaju tu kyselinu kus