Ahojte, máte nejaký "recept" čo vám pomáha pri nízkom tlaku? Uz dlhšie som nemala problém ale dnes mi je hrozne, mám tlak aktuálne 93/61, je mi na vracanie všetko sa mi točí hlava ma bolí.... Čo robievate pri nízkom tlaku?
Snažím sa o prevenciu, dávam si pozor neviem prečo ma dnes tak zlomilo 😕
@lalia33 nepomáha mi, od rána do seba lejem vodu (na toto si dávam veľký pozor a každý deň sa snažím veľa piť) a tlak mi stále klesá 😔
Mne vela vody a káva taká silnejšia a vyložiť nohy vyššie
Ešte som aj odpovedala sebe 🙈😃
@lalia33 káva zvyšuje tlak iba na krátku dobu, každopádne pijem ju každé ráno to už je rituál 😊 každý deň pijem zelený čaj čítala som že obsahuje teín ktorý je dobrý na dlhodobé zvýšenie krvného tlaku
Colu si dávam poobede k obedu občas aj dnes som si dala 🤷
A hej mám to dlhodobo riešila som to aj s obvodným ale povedal že to je normálne ma to veľa žien v mojom veku a že rieši sa to iba vtedy ked je tlak vyšší
@vintage_woman super vyskúšam ďakujem 🙏
Vela tekutin, slane soketky, zacvicit si. Tlak mas trochu nizsi, nic hrozne.
@stanulienkat slaná chuť môže pomôcť vo všeobecnosti?
Slane trochu dviha tlak. Preto vysokotlakari maju obmedzovat sol.
Dobre osolena polievka ,slane čipsy, zeleny čaj ( z tetrapaku )
Mineralna voda....
@zuwa78 super ďakujem za tipy 🙏
@stanulienkat toto som vôbec nevedela super ďakujem za info 🙏
Pohadat sa s manzelom.
Npit len čistú vodu ale bud si dat do nej Elektrolyty alebo ešte lepšie trochu soli a hlavne ak je veľmi teplo
Ahoj tiez mam skusenost so solou( morskou - pouzivame iba taku ).... Ja mam nizky tlak cely zivot... Jedine ked som bola tehu moj tlak bol v norme....
Mam dokonca aj jeden zazitok " milo nemyli" - tlak mi klesol z nicoho nic...aleboo teda aspon neviem dovod preco a odrazu ma vyrutilo doma v obycake na zem... Hned som dala nohy na gauc..hore aby sa to zlepsilo ( to uz som mala odskusane milion krat ) a to bol moj jediny pohyb ktory som zvladla..snazila som sa dychat ale uz som citila ze odpadavam... ( Doma v deckej sa hral 2 rocny syn ).... Tak som po nom kricala , ze potrebujem rychlo aby prisiel a podal mi solnicku.... Prisiel a podal ( sikovnik moj )🤗...do 30 minut som bola na nohach, akoby nic.....preco mi klesol ale ten tlak tak strasne prudko neviem..zvycajne citim, ze idem do mlob a berem solnicku... ( Dokonca aj v ruksaku nosim kindervajicko so solou - ako istotu )....ale stava sa mi to malicko...a aj davam pozor uz nato...
Fatra
Veeela čistej vody treba piť. Teda mne to zatiaľ pomáha. Ale mam nizky tlak len teraz v tehotenstve, inak ho mávam normálny.