Čo vám najlepšie zaberie na chripku, potrebujem fungovať a snažím sa nájsť najlepšiu a najrýchlejšiu alternatívu.
Veeeela céčka a veľa caju s medom
@perdita11 na teraflu je napísané, že môžem každých 8hodin, niekde som čítala, že sa dá aj každé 4. Nemáš s tým skúsenost?
Pri pravej chripke odporucam to vylezat a nie fungovat, lebo sa ti to moze velmi vypomstit. Moja sesternica si tak - davno pred covidom - nahnala zapal osrdcovnika.
@simsalabim bohužiaľ v mojej práci neexistuje nič ako PN, nemôžem si to dovoliť.
No to si “nemohla dovolit” ani moja sesternica. Potom ta PN bola niekolko mesacna s nasledkami dodnes. Ved rob, ako myslis.
Dodrziavaj davkovanie. Hlavne ak mas menej kil nech ti to neuskodi. Ale ak mas moznost aspon cez vikend vylezat tak to bude mat lepsi ucinok
@simsalabim tiež som bola hrdinka, prvá chrípka v živote, načo ležať? Načo lieky,veď to prejde..skončila som s veľmi silným zápalom dutín, až takým, že som smrkala zeleno hnedo..10 dní veľmi silné ATB a liečba trvala mesiac a ešte nie som 100 perc ok
zinok a vitamin D. u zinku bolo dokazane, ze moze skratit chorobu. a mne pomaha ibalgin, paracetamol vobec
chripku som mala naposledy v roku 2003 na jar, bola to chripka A, bolestiva, dlha, a nikdy na ñu nezbudnem, lebo to boli momenty, kedy som plakala od bolesti a zelala si zomriet. Prezila som ju vlastne ani neviem ako, mala som tyzdeñ cez 40º horucky, bolo mi strasne. Ale oddychovala som, snazila som sa robit len minimum. Kedze som vtedy nepracovala (dcera mala 7 mesiacov), mozno prave to ma zachranilo. Ale ani C-cko, slnko....ani nic mi to neulahcilo a neskratilo, je to virusovy proces, ktory treba prekonat
Prezidentka si to môže dovoliť, prečo nie Ty?
Keď ti to sadne na srdce tak uvidíš že nikto nie je nenahraditeľný..
aj moj otec dostal zapal osrdcovnika pri prechodenej chripke. takmer vtedy zomrel, bolo to tazke dlhe obdobie a myslim, ze to prispelo k jeho neskorsiemu infarktu, ktory uz neprezil.
chripku vylezat, nechodit medzi ludi.
ziadna praca nie je dolezitejsia ako tvoj zivot, ak mas rodinu, mas aj vacsiu zodpovednost, aby deti neprisli o matku.
mozno prehnane, ale chripka nie je angina ani nachladnutie,s ktorymi sa fungovat da.
kazdy choroby zvlada inak, chripku mavam vynimocne, ale v novom roku som ju dostala a bola som k.o., uplne ma to zmohlo.
ako vyssie spomenute, na jar 2003 som tiez mala chripku,spavala som 3 tyzdne s mamou v posteli pri zasvietenej lampe,lebo som sa bala,ze v noci zomriem,tak zle mi bolo,horucky.a zacalo to len chripkou,neskor to preslo na pluca,vyuzivala som niekolko baleni antibiotik,lebo som tak vyslabla,ze som chytila ku chripke hnisavu anginu a zapal na plucach.tych par dni si dopraj a vylez to.
My sme si tento týždeň presli a chrípkou jedine vylezat zdravie mame len jedno....mala 4r 5dni teploty ja po nej som schytala našťastie len hlava ma bolela ale extrémne unavena som bola dokonca. Manzel musel.dojst v pondelok z prace naobed domov(robi kazdy den 12tky) som sa nedokázala.postavit z postele....takze ak mate skutočne chripku 3 4 dni len vylezat mala som aj antibiotika ale hlava ma stale boli...coldrex vitamíny alebo iné nápoje horúce ale coldrex je najsilnejší. Ked som sa bavila lekarni
Mne theraflu napoje a poriadne sa vypotit. Vie mi to prejst aj za 1-2 dni.