Čo vám pomáha na úzkosť?

1321987
27. júl 2022

Ahojte som po pôrode 14 Dni mám úzkosť
Na hrudníku ten hnusný pocit
Mávala som Panické záchvaty v tehotenstve ale toto je zle
Snažím sa to predychat ale nejde to

dzescebuly
27. júl 2022

@1321987 lekar,psychiater a správna liečba,hlavne neodkladat lebo sa to bude zhorsovat

77daniela77
27. júl 2022

Treba to riesit s lekarom,tieto stavy po porode su velmi nebezpecne,zvycajne su sposobene prudkymi hormonalnymi zmenami.....

3009
27. júl 2022

Smer psychiater, lebo to bude len horšie.

zuzkaa1991
27. júl 2022

@1321987 ak nekojite mne pomohlo bylinkove gs Anxiolan mala som strasne pocity minuly rok sama seba som nespoznavala aj isla som ku psychológovi ale sama uznala.ze som ok 🤣 len ze mam stavy ale mala.som hrozne ale našťastie sa to zmenilo ked som zmenila životný styl.....a po pôrode som tiez presla poporodnou depresiou ale uvedomila som az po roku ze som ju mala nik si nevšimol ze nie som ok....ale vdaka svokre som to dala kedze kazdu volnu chvilu bola s malou byvali sme u nich do 8m kym.mala mala

dadis
27. júl 2022

Daj si magnezium, ci to bude lepsie, ale po porode je ozaj lepsie zajst za psychiatrom, ak mas taketo prejavy. Vplyvom hormonov, unavy, nedostatku kvalitneho spanku je psychika labilnejsia u vsetkych zien po porode, aj u zdravych.

marianarem
27. júl 2022

@1321987 Je to prudkym poklesom hormonov a unavou. K psychiatrovi treba, ak to bude trvat dlhsie, alebo ak by si mala pocit, ze to uz nezvladas a ze sa nedokazes starat o babatko. Moze sa to este upravit. Ja som bola na tom prve tyzdne podobne, aj uzkosti, aj panicke stavy, aj depresia, tyzden-dva po porode to vrcholilo a do takych 4 tyzdnov sa to uz upravilo. Ja som ale s tym ratala a nejako velmi som sa tym netrapila, lebo sa uz poznam. A drzalo ma okrem horcika hlavne to, ze som vedela, ze onedlho si telo na novu hladinu hormonov zase zvykne.

1321987
autor
27. júl 2022

@marianarem tak po 6 nedeli to prejde?
Pri prvej Som mala popôrodnú depresiu sama prešla bez liekov

ivangeline
28. júl 2022

Bude to zniest mozno divne ale hojdat sa. Hojdacka. :D A zhlboka dychat. Prijat to.

luccija
28. júl 2022

@1321987 ty sa poznas...ak to je velmi zle isla by som k lekarovi.Ak nie, tak co najviac oddychovat, pustit si autogenny trening, predychat, magnezium a celkovo b vitaminy, je to aj zvykanie si na novu situaciu narodenie babatka a porod je velky stres

marianarem
28. júl 2022

@1321987 No u mna to preslo. Ja teda mam tieto problemy uz vyse 20 rokov, takze neda sa hovorit o uplnom prejdeni, ale dostalo sa to zase na beznu uroven. Depresie nemavam takmer vobec, takze tie boli ozaj len v tych prvych tyzdnoch a potom uz zase vobec. Ale ja som nejako dokazala fungovat a starat sa o maleho, samozrejme aj s pomocou manzela a mojej mamy. Ty zvladas? Ak ano, tak by som este pockala tych par tyzdnov.

1321987
autor
28. júl 2022

@marianarem tak to bude trvať len pár týždňov
Lebo pri prvej som to mala a. Nič som neuzivalq a to som. Mala popôrodnú depresiu hrozne stavy som malu chcela dať na adopciu
A ani liekybsom nebrala samé to preslo