Čo vám pomáha na meniérov syndróm ?

kessy9
21. nov 2019

Dobrý deň ,kto žije s touto chorobou,určite vie o čom hovorím, touto chorobou žije moja mamina,ona máva strašne ťažký priebeh tejto choroby keď to príde....kdekolvek a nečakane,v poslednej dobe bez nejakých varovných signálov,proste zo sekundy na sekundu....Chcem sa opýtať,či máte niečo nové ohľadom tejto choroby,niečo čo vám trebárs začalo pomáhať,prípadne nejakého odborníka na túto chorobu,čokoľvek .....za všetky odpovede budem veľmi vďačná

tatiana_84
21. nov 2019

@kessy9 ak mozem pripajam sa aj, mna zaujima

helenka520
21. nov 2019

Ahoj ja mam tu hnustnu chorobu, najhoršie na nej je, že nevieš kedy príde, lebo ona príde tak náhle. A vtedy nie si schopná nič robiť len ležať cca 2-3dni a pozerať na jeden bod v izbe, lebo každý pohyb vyvoláva točenie hlavy a zvracanie... Bola som s tou chorobou hospitalizovana a nič extra mi nepomohli, a ešte primárka mi naznačila, že lepšie to ani nebude,lebo sa to nedá vyliečiť, len sa s tým treba naučit žiť. Dostala som lieky, ale či mi pomáhajú tak to neviem povedať, lebo také slabšie závraty stále prídu. Už ich beriem 2 roky. Ja užívam Betahistin 24.,dvakrat denne. Pytala som sa ze z čoho ta choroba je, tak nik mi nevedel povedať presnú príčinu, ale zrejme to bolo po prekonanéj chrípke,... odvtedy mam aj poruchu sluchu na jedno ucho. Lieky na túto chorobu niesu, len na utlmenie príznakov.

zuzkalujza
21. nov 2019

Ja mám Meniera diagnostikovaného cca 2 roky, dlho nevedel nikto zistiť čo mi je, trvalo skoro 3 roky kým mi to diagnostikovali. Bolo to hrozné obdobie, nespočetné množstvo kolapsov, hospitalizácií, bolesti a zúfalstva. Ja som sa ako zázrakom dozvedela o centre v Komárne, kde je úžasná pani doktorka. Síce sa k nim veľmi dlho čaká na vyšetrenie (6 mesiacov som čakala) no oplatilo sa. Po nasadení liečby som "stabilizovaná" a viac menej už okrem toho že si ráno a večer dám lieky ani neviem, že meniera mám. Občas, veľmi málinko je trošku horšie, no ani to sa nedá porovnať s tým čo som si prežívala pred tým. Nevedela som fungovať, starať sa o rodinu... nič. Teraz som aktívna športovkyňa, a dokonca sa snažíme o bábätko.

Prikladám link na Komárno:https://www.nemocnicakomarno.sk/pracoviska/ambulancie/p...

bleblu
21. nov 2019

A cvicenie specialnych manevrov ti nepomaha?

krutilas
21. nov 2019

ja beriem stugeron 2x denne a betahistine...plus pit vela vela vody

kessy9
autor
22. nov 2019

@zuzkalujza Dakujem moc,aj my viete napisat ako sa ta pani doktorka vola?

zuzkalujza
22. nov 2019

@kessy9 MUDr. Iveta Csekesová

helenka520
22. nov 2019

@krutilas ahoj ty berieš obidva lieky? To niesu obidva na to isté? Ja beriem betahistin24mg 2xdenne,lekarka mi povedala, že je to max.dávka na deň..

sasyk
25. nov 2019

Ahojte,pridavam sa k teme. Mne zacali problémy po tretom porode. Najprv boli záchvaty 1x za pol roka, no minulý rok 2x do tyzdna a trvali aj 24 hodin. Lekarka mi dala betahistin, no po uzivani sa mi neustale točila hlava, nie tak silno ako pri zachvate. Ale vraj si na to musim zvyknut, po mesiaci som ich prestala uzivat. V zufalstve som nasla na nete lieky z TCM, a od marca mam pokoj. K tomu chodievam na akupunkturu a kraniosakralnu terapiu.

kessy9
autor
25. nov 2019

@sasyk Ahoj a ake konkretne lieky z TCM beries?

zuzkalujza
25. nov 2019

@sasyk to by aj mňa zaujímalo. Aj keď som momentálne v pohode. Betahistin zaberá za dlhšiu dobu. Po mesiaci je skoro na výsledky, mne Dr povedala, že aj 3 - 4 mesiace. Teda mne zabral cca po 7 - 8 týždňoch.

sasyk
25. nov 2019

Sú to tabletky Druhý dych sokola. Viem, znie to smiešne, ale nedám na to dopustiť. Ukazovala som ich homeopatke a zloženie je čisto bylinné.

zuzkalujza
25. nov 2019

@sasyk a po akej dobe ti to zabralo?

zuzkalujza
25. nov 2019

@sasyk lebo ak by to bolo na prírodnej báze, rada by som to vyskúšala

sasyk
25. nov 2019

@zuzkalujza mesiac som užívala podľa odporúčania, a teraz užívam už len na udržanie 4tabletky ráno. Skúste pozrieť na nete.

n6l3
23. jan 2020

Dobry den, aj ja mam tuto chorobu😪 taktiez chcem ist do Komarna, za tou pani doktorkou. Verim, ze mi pomoze, ale ak sa mozem opytat, ako Vam pomohla, resp. nastavila liecbu? Lebo co ja viem, tak na tuto chorobu existuje len jeden liek a to betahistin, ktory uzivam uz dlhsiu dobu, ale predsa sa zavraty opakuju 😪 dakujem krasne za odpoved.

zuzkalujza
23. jan 2020

@n6l3 mne predpísala meniserc 24 mg (betahistin) dávka 1 - 0 - 1 + berablokátor (nebilet 5 mg) dávka 1 - 0 - 0 ale iba 1/4 tablety + CAVINTON FORTE tbl 10 mg. 1 - 0 - 1. Takto som to brala cca 9 mesiacov, potom už iba menicerc 1 - 0 - 0 nebilet. Zabralo to cca po 2 - 3 mesiacoch, teraz som v pohode. Občas je síce trošičku horšie, ale aj to neporovnateľne lepšie ako pred liečbou. Teraz pôjdem na kontrolu v máji, tak som zvedavá.

n6l3
23. jan 2020

@zuzkalujza dakujem za info, ja uzivam betahistin 24mg 1-1-1, hydrochlortiazid 1/2 tabl. a ginko. Ja som sj napriek uzivaniu betahistinu mala taky silny zavrat, ze este teraz to rozdychavam. Nasledne ma hospitalizovali a po odchode som dostala tie lieky, co uvadzam na zaciatku. Teraz sa to ukludnilo, dufam, ze na dlho.

zuzkalujza
23. jan 2020

@n6l3 tak držím palce, nech je ti dobre čim dlhšie 🙂

n6l3
24. jan 2020

@zuzkalujza dakujem pekne, aj Tebe, vlastne vsetkym 🙏

beatka86
20. feb 2020

Ahojte dievčatá. Pripájam sa k vám. Trpím tiež menierovym syndrómom pomaly 2 roky. Bola som na tabletkách urutal 24, 3x denne, tie mi závraty zmiernovali, aby som vedela fungovať v práci a s dieťaťom. Potom som otehotnela. Musela som ich vysadiť. Ako tehotná som bola úplne v norme. No teraz sa mi to vrátilo. Porodila som 30.10.2019 a teraz to mam cca 5 deň späť. Závrate a do vracania. Proste stav opitosti za triezva, hrôza, otras. Znova som začala brať urutal 3x denne. No idem ešte k neurologovi a on ma pošle na MR. U usneho som bola. On mi diagnostikoval túto chorobu. Bola som aj na CT. Ja sa veľmi bojím, že musím byť na liekoch celý život. Mam 33 rokov, 6 ročnú dcéru a 3 mesačnú dcéru. Musím fungovať ako matka, žena. Sluch mam poškodený, to mi tiež zistil ušný. Je to hrozne. Mne je s toho do plaču.
Bývam v Komárne a o tej lekárke na vertigo som ani nevedela v nemocnici. Ani mi to ušný ani neurológ neodporucili.
@zuzkalujza
@n6l3
@sasyk
@kessy9

sasyk
21. feb 2020

Je to presne rok, čo som bez záchvatov. Neuzivam žiadne lieky predpísané lekárom. Veľmi mi pomohlo, že som zvolnila tempo...nikam sa neponáhľam, nestresujem sa, naučila som sa oddychovať, lenošiť, sustredim sa na to, aby som správne dýchala, chodím na akupunktúru a kraniosakrálnu terapiu a užívam tabletky, o ktorých som písala vyššie.
Toto ochorenie je naozaj nepríjemné, kto nezažil, nevie si ani predstaviť. Veľmi vám všetkým držím palce.... Možno vám niektorá z mojich rád aspoň trochu pomôže.

helenka520
24. feb 2020

@beatka86 ahoj ja beriem Betahistin24mg, je to liek ktorý nelieči Meniera ale len tlmí symptómy pri tejto chorobe, ale aj napriek tomu že som ich brala 2roky,zachvaty prišli i tak... Okrem toho som si dala predpísať liek na úzkosť Frontin, ten najslabší, a beriem aj Magnezium(Magnerot) Je veľmi dôležité aby si nebola nervózna a aby si nebola taká napätá ako by si bola v kŕči, lebo tieto stavy vytvárajú tlak v záhlaví a samozrejme aj na tie naše uši... A práve potom vznikne točenie hlavy a záchvat..

zuzkalujza
24. feb 2020

Dievčatá, ako ste zvládali tehotenstvo pri Menierovi? Ideme 01.04.2020 na prvú konzultáciu na IVF. Ja som ho dostala až po 2 dcérke, takže som to v tehotenstve nezažila našťastie. No Dr. mi povedala, že lieky počas tehu musím vysadiť. Dosť sa toho obávam, či to zvládnem :(

helenka520
24. feb 2020

@zuzkalujza ahoj,ja som počula ,že prave v tehotenstve sa zachvaty neobjavuju,akoby vymizli...pisala o tom jedna mamička...😉

zuzkalujza
24. feb 2020

@helenka520 to by bolo super. Ako ja som teraz v pohode, ale užívam teda lieky.

beatka86
25. feb 2020

@zuzkalujza ahoj, ja som otehotnela počas choroby menier, musela som samozrejme vynechať lieky. A na počudovanie naozaj som bola v pohode a nič mi nebolo, az na nevoľnosti spôsobené tehotenstvom. Ale závrate ma prechádzali. No ako som porodila, nato 3 mesiace sa mi to objavilo znova. Takže beriem 3x denne Urutal 24 na stabilitu.

1katarinka123
4. mar 2020

@zuzkalujza Dobry den možete mi povedať ake lieky vam vypisali?
@zuzkalujza

n6l3
4. mar 2020

Ahoj, ja uzivam MeniSerc 24 tri krat denne, Hydrochlortiazid pol tabletky rano a ginko.

kessy9
autor
30. mar 2020

moja mamina ma meniera uz 10 rokov,bolo obdobie presne 5 rokov,kedy nemala ani jeden zachvat nic,akoby choroba vymizla,brala len betahistine,no teraz sa jej to znova vo velkom vratilo....