Pekný deň. Prosím Vás poraďte mi. Zmenila som aviváž na pranie a nežiadúce účinky na seba nenechali dlho čakať. Dodržujem intímnu hygienu, no aj napriek tomu ma začalo v mieste vchodu do pošvy štípať a svrbieť. Čo Vám najrýchlejšie zabralo na tento problém? A ako dlho trvá liečba?
mne tabletka canesten ta co je iba jedna v baleni, je silnejšia...ale aj tie čo su po viac balené, len sa beru dlhši- davaju sa zo spodu
mne taktiez canesten ale tych viac tabletiek nie len jedna...
Vaginalne čapiky ialuna
Ak ide o mykozu, najlepsie zabera tabletka Mycomax - je to 150mg flukonazolu v jednorazovej davke, ta nici kvasinky bezkonkurencne. Ak je to len lokalne podrazdenie z avivaze, potom mozno pomoze len branie probiotik, prip. lokalne pripravky na zmenu mikroflory, napr. mne po mykoze pomaha napr. GynoCaps.
Canesten kombi. Ja najprv skusam len krem- aj dnu a ked nezabera do 2 dni, tak dam tabletu a je po probleme.
preboha, ten kysly jogusrt a smotanu nieeeeeeee! Nevravim, ze to nemoze zaucinkovat, ale len v mojom okoli mam dve kamosky, ktorym to viac uskodilo ako pomohlo. A mojej doktorke sa vlasy stavali dupkom, ked sme sa o tom rozpravali. Takze do tohoto by som sa asi nepustala. Ja som vyskusala XY pripravkov, mne najlepsie zabral Canesten tabletky a masticka. A ak problemy pretrvavaju uz aj s vytokom, najlepsie vag.vyplach Rosalgin 😉
Na tampón 4-5 kvapiek a na intímku cca 2-3 kvapky tea-tree olejček. Treba dávať niekoľko dní a ešte aj keď odoznejú príznaky. A keď už fakt nič nezaberá, tak tiež dávam jednorazovú tabletku MYCOMAX, to už je istota...
Tea tree s manukov krem alebo kvapky Kvapky mozes dat aj na tanpon 2az 3 a nechat aspon 4 hodiny a znova a kremon natret Ja pouzivam z justu a velka spokojnost www.just.sk
Canesten alebo Fungicidin🙂
ahoj ja som mala tiez stym problemy canesten mi nezaberal vyskusala som jest kazdy den cesnak a pomohlo to je zdravy a mykozi sa zbavis 🙂
Mne uz nezabera canesten ze ked sa dava castejsie:(teraz mam neake cipky s teatree a probiotikame 3den a nic prave akoby sa rozsiruje:(je to hrozne mavam to castejsie teraz je to po atb...rosalgin troska pomaha nie uplne..
-mňa tiež často trápia zápaly, avšak odkedy používam jednu mastičku vaginálne ako čípok na báze len prírodných zložiek nepotrebujem žiadne čípky od lekárky, stačí 2-3 dni používať mastičku a je znova všetko tak ako má byť "tam dole"
Mne zaberá Vagilact, je na predaj bez receptu, ak ho nemajú, tak objednajú. Je to fakt super, vždy mi to pomohlo. Ja si ho vkladám hneď, keď začnem cítiť svrbenie.
Určite žehliť nohavičky z vnutornej strany. Vždy. Stačí raz obliecť neožehlené a je to späť.
Ak už je to svrbenie moc, pomôžu len lieky. Voľnopredajný Canesten alebo na predpis (Mycomax, Flucosandoz a pod.)
Vyskusaj wobenzym. Tiez som mala mykozu a popri antibiotikach som uzivala aj enzymy, aby antibiotika lepsie zafungovali. Poradil mi to aj doktor.
Fungicidin, kupel s octom, jenamazol -to mi poradil gyn.
@annamamka ked peries spodne pradlo, skus miesto avivaze pridavat sanytol dezinfekciu na pradlo. Okrem toho ak aj pouzivam avivaz na ostatne oblecenie tak jedine sensitive urcenu pre deti 🙂 inak mi pomaha canesten tableta a naposledy som skusala tie nove tabletky od Ideline .. na 10 dni a tiez pomohli.
Potrebovala by som radu. Mám 16 rokov a trápi ma mykoza. Začalo sa to len bielym vytokom. Začala som používať rosalgin easy... Keď sa mi už rosalgin minul,tak začalo svrbenie a pálenie... Týždeň som používala canesten krém a intim gél. Počas menštruácie som svrbenie ani nič necítila. A po menštruácii teraz opäť. Robievam kúpeľ (soľ, ocot, voda). Skúšala som aloe veru, ale nič. Čo by ste mi vedeli poradiť? MYCOmax je už na predpis a potrebujem niečo bez predpisu. Gynekologicke nechcem ísť, keďže na ňu mám zlé spomienky.
@kristinakovacova teatree olej riedeny,fungicidin mi zabera
smotana alebo kysly biely jogurt na vlozke,vymena cca 3-4x za den,prejde do 2dni.