Čo vám dá silu a energiu, keď ste už vyčerpané?

ronna
15. mar 2012

Konkrétne na sex.Manžel to strašne chce,on nepochopi to slovo že "nie".Niekedy koli práci,potom malé deti,teraz som tehu,nemám vždy náladu.Jemu stači aj 3-4 hod spánku,ja potrebujem 7hod.Pekne ho poprosim večer,nech vstaneme ráno skorej,budem mať lepšiu náladu,ale on to nepochopi.Preháda somnou koli tomu celu noc,potom mám náladu nanič celi deň.Lebo je vtedy strašne hruby,uraža,ponižuje.Už niekedy som taká vyčerpená z tych hádok.Trvá to už celé roky.Potrebujem radu,čo by mi dala sily "dať mu to čo chce"-každy večer,aby sme koli tomu už nehádaly.Nechcem aby koli tomu sa nám pokazilo manželstvo.Vy odkial načerpáte silu ked ste smutné,nechce vám už nič..

marianca
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bets
15. mar 2012

u nas je to tak, ze muz je nocna sova a ja ranny skovranok. vieme to o sebe a snazime sa to respektovat. totiz ja mam energiu hned po prebudeni a muz rad dlho lezi v posteli, vecer ja skoro odpadnem, on ma zase energiu.
takze potom je to u nas o kompromise a respekte, ked chceme sex vecer, cez den mi pomoze, vecer ulozi deti spat, alebo sa poobede venuje detom a mna posle si oddychnut. ak to takto nevychadza, tak ho rano budim, ze sa k nemu pritulim a rozpalim ho, vtedy sa prebudi a nema chut len vylihovat.
cele to bolo len o komunikacii, vysvetlili sme si ako funguje nas biorytmus, ake su nase potreby a snazime sa jeden druheho respektovat.
urazky a ponizovanie by u mna sposobovali pravy opak, partnera by som si nedokazala vazit a bola by to cesta k odcudzeniu, co vsak ani jeden z nas nechce. nestaci snaha a pochopenie len z jednej strany, musi to byt vzajomne.

ronna
autor
15. mar 2012

@marianca
@fidka79
@bets dakujem vám pekne za odpovede.
Ja sa snim skušam porozprávať,ale neide to-melie iba svoje,a o tom biorytme-podla neho iba ja vymyšlam.Už som navrhla aby sme navštivili manželsku poradňu,možno ked mu iny povie-navedie ho na to že treba rešpektovať svoju polovičku,tak sa nad tym zamysli.
Bojim sa že sa stane to že koli jeho správaniu sa mi zhnusi,a nebudem ho už mať rada..chcem sa tomu predisť..Ved ináč je dobry človek,pracovity,aj ako otecko je dobry.

viki2912
15. mar 2012

no ja musim toho svojho presviedcat,stale je unaveny ked pride z prace...heh... 🙂

dada1212
15. mar 2012

neviem ako často máš dôvody prečo nie,ale ak skoro vždy, tak sa nečudujem, že sa mu to nepáči.
ale zase na druhej strane ani nevidím do vášho vzťahu, či nemá trochu podiel na tom aj on, že nemáš chuť, či sa zle k tebe nespráva, či ti pomáha a podobne.
ale všeobecne súhlasím s názormi vyššie, každý človek má iné potreby, niekto to má rád ráno, iný večer, niekomu stačí raz za mesiac, iný by chcel niekoľkokrát denne. takisto aj deň môže mať každý z partnerov iný, jeden to môže chcieť, lebo mal super deň v práci, druhý mohol prísť z práce naštvaný a veľmi unavený a to posledné načo myslí je sex.
vždy je to o kompromise, ak si ty tá, čo sex moc nemusí, mala by si občas ustúpiť, ale takisto by mal občas ustúpiť aj on a nechať to tak a nevyčítať ti to.

janinah
15. mar 2012

@ronna ty hľadáš odpoveď na otázku ako nabrať energiu,prečo on sa na toto nepýta?prečo sa nepýta ako ti pomôcť,ako ti umožniť viac odpočinku,spánku? a ak nie je po jeho vôli,tak uráža,je hrubý...nech ide do kelu,to sme s stredoveku či ty si nejaká otrokyňa? ..sú situácia a obdobia v živote ženy aj niekoľko mesiacov,,kedy sexovať nesmie,tak to aby si chlap milenku hľadal?.sexovať "z prinútenia" to o čom je?..do manželskej poradne môžeš ísť aj sama...a povedala si mu,že je na najlepšej ceste,aby sa ti zhnusil? on čo na to?

ajca123
15. mar 2012

@ronna tak to poznám 🙂, ale my sa kvôli tomu nehadame.
Lebo hned mu to poviem,že si to môžme vymeniť. A hned je ticho,lebo vie že ked mám teraz všetky deti doma a vidí čo robia a vyvadzaju. Ale môj muž vie že dlho bez sexu nemôžem byt. Ja som totiž maly zavyslak na sexik..
Tvoja polovicka by ťa mala pochopiť že si tehulka a byt ti oporou a nie ti nadávať.
Ved má kamarátku pravačku 🙂
Som zvedava čo bude ten tvoj robit ked budes po pôrode a 6tyzdnov nič....
Aj môj drahy má tuto noc budil že sa chce pomojkat,ale ja spala ako zarezana..