Čo to štípe?

22. aug 2023

Ahojte žienky...Mám problém ...V dome má začalo niečo štípať...začalo to po prechádzke po lúke kde som bola v šlapkách.Najprv som cítila svrbenie priehlavkov ale žiadne štípance no zrazu na druhý deň sa mi začali po rukách aj po nohách objavovať štípance.Aj dnes do rána pribudli.Mam ich asi dokopy 10ale svrbia a netuším z čoho to môžem mať.Ďakujem.

patus_2
22. aug 2023

Štípance, ktoré sú takto v rade sú väčšinou od blchy alebo od ploštice. Toto by som skôr videla na blchy (tej sa dá zbaviť ľahšie). Ak pribúdajú cez noc, tak si ju doniesla asi domov. Všetko vyprať na 90°, vystriekať posteľ, pod posteľou a okolie prípravkom proti blcham (alebo aj biolitom), všetko povysávať. Ak máš podozrenie, že je v oblečení, tak buď naraz všetko vyprať alebo dať do vreca nastriekať sprej a zaviazať. Ak máš doma zvieratká, tak radšej odblš aj tie.

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
22. aug 2023

Fuuha...bývame v novom dome a vždy všetko pravidelne tepujem aj postele matrace máme nové.Včera som celú posteľ vytepovala,povysávala,periny prezliekla a spali sme v obývačke ale aj tak ma niečo dosštípalo...Už som z toho na nervy... obliečky aj všetky uteráky som dala prať na parné pranie....Netuším kde mám začať deratizovať...Hrôza ma chytá...manžel nemá štípance iba ja 😭😭😭

bluka2
22. aug 2023

Bed bugs. Ja som také mala z hotelu a izbu potom vyradili na niekoľko týždňov, lebo to potrebovalo nejaké profesionálne čistenie nejakým plynom, či vo, vraj sa toho dá ťažko zbaviť. Našťastie som to zistila už tam a nedoniesla to domov

bluka2
22. aug 2023

A tiež som v tej izbe spala na jednej posteli ja a moje deti a stipali iba mňa. Vraj si vyberajú podľa krvi / toho ako kto vonia

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simsalabim
22. aug 2023

@oli18 bed bug je plostica. A tych sa je tazko zbavit. Urcite by som to neskusala sama, treba profi firmu.

oli18
22. aug 2023

@simsalabim diky, neovladam Aj. Tu bola rec o blche, na nu som reagovala. O plostici je to pravda, to viem.

simsalabim
22. aug 2023

@oli18 no prvy prispevok bol o tom, ze v rade stipe plostica alebo blcha. Na to opisala svoju skusenost o plostici
@bluka2
Poradit ale neviem, mna takto v rade postipu aj komare 🤷‍♀️

autor
22. aug 2023

@simsalabim no komár by bol ten lepší prípad...

andrejka1974
22. aug 2023

U nás boli ploštice za obrazom,za manželskou posteľou a druhý krát boli len v detskej postieľke treba pre istotu zavolať špeciálnu firmu a tá vám to vystrieka ináč sa toho nezbavis a dá sa to doniesť zo všade dcérka si to doniesla z DSS kde chodila cez deň

bluka2
22. aug 2023

Na komáre príde ľahko, môže raz postriekať doma, zatvoriť okna a ak ju postipu aj ďalšiu noc… komáre to nebudú

bluka2
22. aug 2023

Skus zadať do googlu “bed bug bites” uvidíš, či to vyzerá presne ako tvoje. To by musela byt veľká náhoda, keby tak do radu postipali komáre… nedávam tomu veľkú šancu

macekovam
22. aug 2023

Nemohol to byť mravec?

ikisaka999
22. aug 2023

Ak su to plostice, tak bez deratizera sa ich zbavis len tazko (resp. podla mna sa to neda). Tazko vsak len podla stipanca potvrdit, ci su to plostice. Mala by si ich vediet cez den najst - napr ked zasvietis pod postel, nadvihnes koberec...