Čo to mám za vyrážky?

natalienka183
21. jan 2024

Ahojte
Viete mi prosím vás poradiť aký typ vyrážky je toto a ako sa toho zbaviť? Vyzerá to ako vyrážka ale je to skôr hrbolček, nedá sa to vytlačiť a trápi ma to už dlhší čas, bola by som rada ak by ste sa podelili o skúsenosti ak ste niečo takéto už mali, neviem ako to vygoogliť.
Ku kožnej ísť nechcem, viacnásobná zlá skúsenosť a dnes sa dostať k dobrému dermatológovi v KE je zázrak, ak máte nejaký tip na niekoho kto berie nových pacientov, budem taktiež povďačná!

domi2425
21. jan 2024

@natalienka183 mne na taketo problemy pomohol retinol, ale je to na dlhsie ..aj co mozes s cim kombinovat, vzdy musis nosit SPF a trosku si nacitat o tom.. najlepsie keby ti poradi dermatolog kedze to vidi inym ockom a vie ti dat aj ucinnejsie latky ako su bezne dostupne.. hlavne nepouzivaj bezne znacky z drogerie lebo tie vo vacsine pripadov maju otrasne zlozenie

luciaruz
22. jan 2024

Taktiež to môže byt aj alergia. Kľudne aj potravinová.

nisia
22. jan 2024

@natalienka183 nemas to potravinovu intoleranciu? Moze sa objavit hocikde na tele ak zjes nieco co ti nerobi dobre. Mozu to byt kombinacie jedal alebo jedlo samotne skus postupne vynechat niektore alergeny ci sa ti to nezlepsi. (Mlieko, jogurty, pecivo biele, paradajky, vajicka...)