Čo to mám s nechtom?

babybear
5. nov 2023

Dobrý večer,prosim neviete z čoho môže byť toto?Včera som si všimla že ma bolí ukazovák a aj palec.Velmi sa bojim toho že budem musieť ist na chirurgiu 🙈 A to som zajtra chcela ist na nechty... 😔
Ďakujem,pekný večer

daniela2202
5. nov 2023

@babybear no, skončiť treba s tými umeláčmi , lebo ozaj to istí tá chirurgia ....

weronka31
5. nov 2023

@babybear ahoj, som nechtarka a priciny mozu byt rozne Vyzera to ako zapalene nechtove lozko. Na palci vidim tzv. "Zabacinu". To znamena, ze matrial sa oddeluje od nechtu a do tej medzery sa dostava voda a to je najlepsie prostredie pre bakterie a plesne, lebo je tam nonstop vlhko a teplo. + neviem kde si bola na nechtoch, ale nevycistene nastroje a nekvalitny material a hlavne nekvalitny akryl vedia narobit paseku.
Co by som robila ja: setrne odstranit umele nechty do SLOVENSKEHO nechtoveho studia vydezinfikovat zapalene lozka betadinom, popripade najlepsie navstivit kozneho lekara

babybear
autor
5. nov 2023

Ja som mala pred cca mesiacom aj tzv.Siedmu chorobu..Nemože to byt nasledok?

jakubkoanjelik
5. nov 2023

@babybear kľudne. Po chorobe ruky, nohy , ústa nechty zliezajú po čase. Teraz si gélové či aké to máš nechaj odstrániť môžeš rátať s tým, že postupne pôjdu dole všetky

babybear
autor
5. nov 2023

@jakubkoanjelik Panebože🙈 A ako to mam riešit teda?Mám ist na chirurgiu aby mi ten jeden nechet ktory ma boli dali uplne dole?

weronka31
5. nov 2023

@babybear to neviem, nie som lekar... ale nemyslim si, ze mesiac po prekonani siedmej choroby by si mala mat este problemy... mozno kombinacia toho s este niecim, no v kazdom pripade by som na to nemodelovala novy necht. A je naozaj velmi dolezite v tomto pripade aby mala nechtarka vydezinfikovane nastroje pri praci pri odstranovani materialu!

babybear
autor
5. nov 2023

@weronka31 A kolko trvá cca keď mi narastie nový necht?

madeline1
5. nov 2023

@babybear mas pod nimi plesen. Na nechty by som na tvojom mieste nesla, alebo len zbrusit, ale nedavat si opat robit manikuru. Pripadne si ich sama mozes upravit. Ak su to akrylove nechty, jemne ich prejdi hrubsim pilnikom a zabal do vatoveho tamponu namoceneho do odlakovaca s acetonom, to obal alobalom a nechaj posobit 15-20 minut, akryl povoli a pojde to pekne, jemne dobrusit pilnikom. Skus to i pri gelovych, minimalne gel lak das dole a trochu i gel. Urcite si ich nestrhavaj, len jemne zbrusuj a pouzivaj odlakovac s acetonom. Tie kraje si osetri, vydezinfikuj a kup si v lekarni krem na plesne, pomaha aj canesten. Nie je dobre si nechavat nechty takto odrastat, aj vtedy sa pod ne moze cokolvek dostat, lebo nejake volne miesta tam su...cize vzdy po mesiaci najneskor radsej sama osetrit, dat trochu dole ten gel, alebo akryl, jemne prebrusit nech nevidno priechody a prelakovat klasickym lakom...pri takychto plesniach ti moze odpadnut i tvoj vlastny necht, chirurgia ti nepomoze, nemas tam hnis, kt. by mohli uvolnit, predpisali by ti len nieco na osetrenie.

babybear
autor
5. nov 2023

tento moj nechet som si dala sama dole.Normalnr akokeby bol ten nechet ,,mrtvy,,

jakubkoanjelik
5. nov 2023

@babybear tak toto vyzerá ako dozvuk tej siedmej choroby. Presne takto isto mi zliezli tri nechty. Ja som si nedávala nič, jeden ma bolel tak som si ho chladila ľadom . Chirurga netreba .

babybear
autor
5. nov 2023

@jakubkoanjelik Aj ja uz mam 3nechty..Zajtra pojdem kamoske nech mi da nechty dole...Keby to zostalo iba pri troch nechtoch...

babybear
autor
5. nov 2023

@jakubkoanjelik Za kolko ti narastol novy nechet?

jakubkoanjelik
5. nov 2023

@babybear ex manželovi zliezli všetky 😅. Za dva mesiace cca

babybear
autor
5. nov 2023

Mám ist s tym k lekarke nech mi nato niečo dá?Ja sa bojim 🙈

anavixy
5. nov 2023

Ano, je to sposobene 7. chorobou, tzv. onychomadeza, je to bezny “dozvuk” tejto choroby, objavuje sa 4-6 tyzdnov po odohnemi choroby a vacsinou (pokial nevznikne druhotna infekcia) NEVYZADUJE nijaku liecbu.
Umele nechty by som si ale urcite dala odstranit.

weronka31
5. nov 2023

Neboj nic, nie je poskodene nechtove lozko, nechty dorastu 🙂 ale neskusaj aceton mas tam zapal!

babybear
autor
5. nov 2023

@weronka31 ja sa len toho bojim ako to bude vyzerať lebo pracujem v potravinach a brigadujem v kadernictve 🙈