Čo to mám na tvári?

borihh
23. okt 2020

Ahojte , viete mi niekto povedať, čo sa mi to mohlo objaviť na tvári? Vyslo mi to včera, mám to na brade, licach, čele aj v oblasti sanky.. kožnej som sa dnes nedovolala,asi tam nie je 😔 (vyrážky som nikdy nemala) nesvrbi to a neviem o tom, že by som zjedla niečo, čo bežne nejedavam..

sterea
23. okt 2020

Alergia na rúško, resp. prací prostriedok, prípadne aviváž v ktorej periete rúško.

borihh
autor
23. okt 2020

@sterea nosim jednorazové a vlastne keď vyjdem napr z obchodu, tak ho hneď vyhadzujem.. takže ho menim stále

sterea
23. okt 2020

Kľudne vám môže vadiť ten materiál rúška. Možno naopak vyskúšajte jemné bavlnené. Alebo jednoducho pokožka citlivo reaguje tvorí vlhko a teplo pod rúškom, v spojení s makeupom, prípadne prachom, ktorý sa vám zachytí na tvári, tvár alergicky zareaguje.

iiika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kubkovamama
23. okt 2020

@borihh vyzerá to byť niektoré vyrážočky naplnené tekutinou? Môže to byť hocičo,druh dermatitidy,ekzém,podráždenie,reakcia na dotyk ruky niečím natretej apod,ja by som si dala Zodac,Claritine,hocičo na alergiu a pretriet niečím veľmi jemným a upokojujucim,nejaký bio olej,ružová voda.

borihh
autor
23. okt 2020

Mám to úplne po celej tvári okrem nosa teda 😪😔 , nie nie sú naplnené, asi hnis ani tekutina.. len sú niektoré väčšie, celkovo mám tvár drsnu, hlavne na brade, tam je to aj ako keby bola vysusena. Zatiaľ natieram niveu, zajtra skúsim niečo v lekárni. Tiež som myslela na alergiu , ale ta by nemala spôsobovať svrbenie ? Lebo inak to vôbec necítim, len je to nepríjemné na dotyk a teda je to aj vidieť. Alergicku reakciu som nemala nikdy na nič, takže nemám skúsenosť 😒

marion30
23. okt 2020

Alergia,nejaký krem alebo pleťovú vodu si nedávala?

moonlight1210
23. okt 2020

@borihh alergia nemusi svrbiet.

mtoth
23. okt 2020

@borihh aj ja to mam odkedy sa nosia ruska😪 jedine co mi pomohlo boli kremy od larens, oni maju v sebe nejake peptidy a to zabralo rychlo nastastie. 🙏🏻

borihh
autor
23. okt 2020

@mtoth tiež to máte takéto po celej tvári? Sú to také akoby zrniecka..😔 ďakujem, skúsim tu značku

mtoth
23. okt 2020

@borihh ja mam hlavne lica take a vyzera to otrasne, ked to niekto vidi az zhrozene sa pyta co to mam..🙄 uz ma to otravuje. Idem pohladat, ze ktory krem to presne je, co mam ja, lebo ta znacka ma toho milion. Mne ho dala moja mama, ze nech to aspon skusim. A dobry👌🏻

joplinka12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
wivienka111
26. okt 2020

ake kolvek ruska teda material sa vam odrazi na pleti a hlavne ak ste nutene ich mat na tvari napriklad 8 hodin v kuse. je to veru hrozne, no a tie deti ako su vyhadzane, tak to je aj skoda reci, no ked to treba musime daco vydrzat

ejnik
17. dec 2022

@borihh môžem sa opýtať ako ste nakoniec dopadli ?? Čo vám to urobilo alebo čo vám pomohlo ?? Lebo ja to mám tiež teraz po tvary a brade a strašne to svrbí

jenny227a1
8. sep 2023

Ahojte baby nestretol sa niekto z Vas s takymto niecim na tvary ? Ja dom uz z toho zufala nic co sa dava na akne mi nezabera 😩