Čo to mám na ruke?

12. dec 2024

Prosím vás mali ste niekto niečo podobne?
Som objednaná na kožné.. no koza mi praská ako je na fotke stále musím nosiť náplasti .. vyzerá to hrozne.. vôbec si to neskriabem, ruky si umývam olejom sprchovym bez mydla na atopicku pokožku… ja už neviem.. skúsila som fakt vsetko možné.. na druhej ruke to nemám alebo teda len minimálne oproti tejto

autor
12. dec 2024
mondolina
12. dec 2024

mne to zmiernil ricínový olej.

autor
12. dec 2024

@mondolina fakt? Mali ste to tiež takéto?
Ako často ste ním potierali.. ďakujem

mondolina
12. dec 2024

keď ma napadlo, 2 x denne

cosmic_origin
12. dec 2024

Môj priateľ má niečo podobné na rukách. Jemu na to pomáha Excipial.

aurinia
12. dec 2024

Prečisti pečen

marianarem
12. dec 2024

A svrbi to?Ja som ekzematicka a vyzerava to takto, ale teda aj to dost svrbi.

autor
12. dec 2024

@marianarem málokedy.. skôr boli tým že mi to praská robia sa mi také čiary ktoré prasknú a sem tam si nevsimnem a tecie mi aj krv.. tak sa snažím stále si to prelepovat

marianarem
12. dec 2024

Tak uvidis, co povie kozna. Atopicky ekzem je prave porucha premastovania pokozky. Je to naozaj ako keby som videla moje ruky v niektorych obdobiach, presne aj taketo praskliny, opuchy. Mne pomaha nizkohistaminova dieta a krem Laroche Posay Lipikar Baume AP+M.

vakatko
12. dec 2024

Skús vylúčiť na pár dní lepok, cukor, kávu a nasaď probiotiká, rybí olej.

petrofka
13. dec 2024

Ak sa to objavilo teraz, pokojne to môže byť alergia na chlad

matway
13. dec 2024

@aurinia áno, prečistiť pečeň aj ľadviny. A na vonkajšie použitie si robiť kúpele z hypermanganu.

leveta
13. dec 2024

Ja to mávam v zime tiež. Aj ruka jedna. A nad členkami obe...neviem akú máš prácu, ale ja normlane si nahrubo natriem taký ten hojivý zazrak, a nahrubo ešte nakydam excipial alebo modrú indulonu a davam si rukavice. Mne nepomohol žiadny zázračný krém ani od koznej..proste v decembri chodím v rukaviciach doma a na nohách ponožky vysoké a tiež nahrubo natreté. Vtedy sa mi zahoja praskliny a do práce už vydržím..ale aj von aj všade kilo indulony na ruky a nohy a dám si rukavice a tak som aj vonku..proste ten mesiac a pol na začiatku zimy takto roky fungujem...
Nevadí mi extrémna zima..vždy je to začiatok zimy..

apolka77
13. dec 2024

Ja toto mávam každú zimu . Teraz už nie tak extrémne ako ty...nič mi nepomáha veľmi len masti mastit a mastit..teraz mi poradila v DM predavačka tento krém , zdá sa jeden z tých lepších.

harmancek70
13. dec 2024

Môže to byť aj umývacím prostriedkom na riad,alebo inými čistiacimi prostriedkami v domácnosti.
Mne sa robí podobné,musela som zmeniť tekuté mydlo na ruky a prostriedok na riad. Ihneď pomáha. A skúšať rôzne krémy. Napr. Infadolan. Je mastný a vhodný aj pre bábätká od narodenia

adonish
13. dec 2024

Trosku jemnejsie mavam z chladu. Plus som musela vylucit tekute mydla a peny - alergia. Ako pouzivam tuhe mydlo, kremujem ruky a nosim rukavice je to lepsie

134ax
13. dec 2024

To môže byť aj od zimy

bielasovicka
13. dec 2024

Myslím ze to je atopicky ekzém.

evaachesa
13. dec 2024

Mám to tiež ale len v zime. Kombinácia zima a umývanie ruk mi nerobí dobre. Na prstoch mám praskliny až do krvi. Len natierať a natierať. 🤷

sheila2004
13. dec 2024

@matway a to ako ? Nejaké byliny ?

fairestofthemall
13. dec 2024

Vyzerá to ako atopický ekzém. Ja som to mala od narodenia na hlave a cca v 8 rokoch (krieda v škole) mi to prešlo na ruky. Je to autoimunitné a ľudovo povedané "z nervov". Asi preto som to mala od narodenia, heh. V 25, keď som sa zbavila toxických ľudí, tak som mala aj obdobie, že som to 7 rokov nemala. Potom som robila vo firme, kde keď som išla do skladu, bol otvorený a bola zima (to stačí, keď zafúka a ľudia to majú) a bol tam prach, a začalo to zase. Keď nepracujem z domu, musím si nosiť tekuté mydlo, ktoré mi to nerozdráždi, ak umývam riady ručne, väčšinou sa nič nestane, ale lepšie je nerobiť to často. Mydlá doma používam pevné, ale aj to si treba dávať na niektoré pozor, napríklad bohužiaľ tie farebné z Lidlu, aj keď pekne voňajú. Dobré mydlá sú tie vegánske z Balea z DM za 65 centov myslím, jedno je také fajn veľké. A keď si častejšie umývam ruky alebo napríklad čistím okná alebo umývam riady ručne bez rukavíc, tak si potom dávam pozor na to, aby som si ruky aj nakrémovala, lebo nie je dobré stále používať krém s kortikosteroidmi, to atrofuje kožu (aj keď ja som to používala aj dlhé obdobia). Pozriem krém, ktorý mi na to pomáha, aj na tie krémy na ruky si treba dať pozor. Ešte indulona je z tých, ktoré neuškodia. Toľko moje skúsenosti.

zuzanka911
14. dec 2024

Ja to mávam omnoho jemnejsej podobe ale teda z chladu a doma odkedy umývam v rukaviciach je to neuveriteľná zmena

renatablazejova
14. dec 2024

Je to určite ekzem mala by si navštíviť kožného lekára na to treba dať masť ktorá obsahuje kortikoidy voľno predajné mastičky Ti nezaberú zatiaľ len premastuj dobru je ambiderani krém z lekárne pokiaľ sa dostaneš k lekárovi tak držím palce ❤️

apolka77
14. dec 2024

@renatablazejova kortikoidy zaberú pravda, ale nemôže to stále tým mazat a keď minie jednu tubu po mesiaci je tam kde predtým. Mne kožná už nechcela ďalšie predpisovať ..nerieši to problém. Ale v akútnom stave pomôže to áno.

renatablazejova
14. dec 2024

@apolka77 Máš pravdu jasné preto treba užívať tie vitamíny aby sa predišlo opakovaniu.Ak by problém pretrvával je dobré urobiť ster z kútikov a podľa výsledku nasadiť liečbu 😊

katrin21
14. dec 2024

Za mna je to exem,ale vyborne pomaha cervena indulona SOS. A chranit pred chladom, premastovat x krat denne, ona hnes vsiakne, nie je mastna dlho....ak nepomoze,tak uz kozny a kortikoidy aspon kym sa to nezlepsi
Nepouzivat tekute mydla, tie nechavaju na kozi zvysky a skodia citlivej kozi.
Este mozes skusit Excipal lipolotio , moja dcera bola chvilu atopic a toto je tiez pomahalo.

ingridkras
14. dec 2024

Flexitol na päty.Je na trhu aj Flexitol na ruky,ale ten na päty obsahuje až 25% urey-zvlast vhodné na premastenie a hĺbkovú hydratáciu už takýchto závažných stavov ako máš ty.Je vhodný aj na takéto kožné praskliny,čo sa niektoré krémy neodporúčajú.Kupis v lekárni.

autor
14. dec 2024

Dávam si teraz locoid lipocream a mám to lepšie

fairestofthemall
14. dec 2024

Dobré sú z DM krémy aj na ruky, aj na nohy, aj na tvár Balea s Urea, tá Urea zaručuje vstrebávanie. Indulona je síce mastná, ale zostáva na povrchu, ale sem tam použijem aj to. Ja používam aj kokosový a argánový taký tuhý olej/krém a jeden mi na to veľmi pomáha v rámci prevencie, a nemusím si dávať vtedy kortikoidy, je to bulharská značka Zoya goes pretty, ktorý som kúpila v prírodnej lekárni, myslím že kombinácia týchto olejov, taký krém, ktorý som si pôvodne dávala na pery, kým som zistila, že je to skvele výživné a preventívne zabraňujúce vysušovaniu na tie ruky. Ten atopický ekzém vlastne "funguje" tak, že koža je vysušovaná a tvoria sa trhliny, a potom sa tam dokážu dostať baktérie a vtedy to svrbí a mokvá, tomu sa snažím vyhýbať, lebo potom sú tam také hrozné akoby pľuzgiere malé. Už som tak tento rok prvý raz v živote, po 30ke zažila zlatého stafylokoka a ten sa mi potom vracal, kým som nebrala antibiotiká, takže snažím sa vyhnúť hlavne tomu mokvaniu, keď sa mi aj stane, že sa mi vysušia ruky, tak sa snažím rýchlo to zvrátiť. Hlavne v zime sa treba chrániť, pomáha na to slnko a more.

fairestofthemall
14. dec 2024

@apolka77 ďakujem za tip na krém na ruky, možno vyskúšam aj ten.