Mám to na prsníku cca mesiac, nebolí, nesvrbí, nieje to vypuklé, nezvacsuje sa to... Proste nič
@princeznaaa12345 neudrela si sa?
@princeznaaa12345 Mesiac? Hned zajtra bez na gyndu s tym :(
@majloo no chystám sa najprv kožnej
@manzanillaa nie, keď sa udriem tak mám normálnu modrinu vždy a nie červenú
@dadis prečo? 😱
@princeznaaa12345 Akakolvek zmena na prsniku musi byt konzultovana s gynekologom. Ano, moze to byt kozny problem, ale aj vaznejsia vec. Najprv gynekolog, potom kozny.
Jednym z priznakov rakoviny prsnika je aj zacervenanie, takze ja by som sla okamzite ku gynekologovi. Aj ked ine priznaky chybaju. Hlavne, ked to mas uz mesiac!
Dobre dievčatá, zajtra volám na gyndu kedy ma vezmú. Ďakujem
@princeznaaa12345 drzim palce, urcite spomen pri objednavani tvoj problem! Hadam to nebude nic vazne, ale radsej to skontrolovat cim skor!
@princeznaaa12345 ahoj presne takéto iste mam aj ja.. Už dlhšiu dobu, Maly ma tam pohryzol pri kojeni alebo teda urobím cucflek a nie a nie to zmiznúť... Tak som to pripisovala tomu, ale asi tiež radšej zbehnem k Dr. Keď niečo zistíš daj vedieť 🙂
Tak... Volala som teraz na gyndu a sestrička povedala, že to bude pravdepodobne kožný problém🤷♀️
@princeznaaa12345 Bez toho, aby to videl lekár, má sestrička fest odvahu takto diagnostikovať cez telefón..... ja by som na tvojom mieste trvala na návšteve gynekológa, lebo toto nie je kožný problém, pretože to nesvrbí a začervenanie je už mesiac, problém môže byť skôr v prsníku ako v kožnom tkanive.
@princeznaaa12345 niektoré sestričky si myslía ,že môžu ordinovať za doktora 🤦 navyše takto cez telefón. Ja by som najskôr riešila gynekológa a až potom kožné. Na kožné sú dlhé čakacie lehoty a ak to je niečo vážne môže byť už neskoro
No spolieham sa na to, že už aj sestrička má nejaké skúsenosti. Kožnej idem chvalabohu o dva týždne,možno by som dlhšie čakala na gyndu
Mala som tiež taký fľak, na šťastie to vyšlo tak, že o cca dva týždne som mala preventívku u gynekológa, tak mi urobil sono, nič nezistil. Povedal mi, že to bude kožný problém, niečim som si to par krat natrela a zmizlo to. Ale určite chod k DR pre istotu.
Treba sa objednat aj na preventivku ku gynekologovi, v tom by malo byť aj sono prsnikov každé dva roky, takže treba to pozrieť. Je to na čudnom mieste, tam si nemyslím, žeby mohol byt flak plesne, ekzém, iné. A je to "len" jeden fľak. Pri objednávaní sa na sono prsnikov treba ísť na skorší termín, treba spomenúť, že je tam fľak.
@stanislava29 toto ma trochu upokojilo 🙏
Chodím poctivo každý rok na preventívku vždy v januári,robí mi aj prsníky. Už to budem musieť nejako vydržať dva týždne kým pôjdem ku kožnej.
@princeznaaa12345 Tymto by som sa odbit nedala. Pozriet lekarom, minimalne sono prsnika. Starej mame zacala rakovina prsnika cervenym flekom, neriesila az do doby, kedy ta postihnuta koza nezacala vyzerat ako pomarancova supka a nezasiahlo to i bradavku.
@princeznaaa12345 ja idem ku kožnej s tým o týždeň, dám vedieť čo povedala... Mne to dnes videla gynekologicka a povedala ze z jej hľadiska to pravdepodobne nič nebude, že mám ísť kožnej. Ja ešte aj kojím a ze mohla prasknúť cievka..u mňa to vyzerá ako taký cucflek... Na Sono idem až vo februári skorší termín nemali... :( tiež sa bojím keď to tu čítam... Ale mam aj čerstvo zobratu krv a krvy obraz všetko mám OK tak snáď to nebude nič vážne
@lucienne6 ja teda nekojim, ale tuším som troooosku pribrala a možno sa mi zväčšili 🤷♀️. No tak teda daj vedieť ako u kožnej. Držím palce
@princeznaaa12345 nepocuvaj sestricku, sestricky toho nataraju.
Ja by som okamzite sla ku gynde. Nemusi to byt nic vazne, ale aj moze. Sledujem babu na IG ktorej zacala rakovina takymto flakom. Nestrasim ta, ale treba brat aj tuto moznost do uvahy
@princeznaaa12345 ahoj bola si stým niekde?
@lucienne6 ahoj, bola som na kožnom. Už sa mi to v tom čase strácalo, tak to ani nijak moc neriešila,lebo som mala aj na ruke nejaký ekzém. Ale pozrela sa na to, trochu prehmatala a jedine co tak ma poslala na krv ci nemám boreliózu.
Mne ako prvé napadlo či nejde o boreliózu. 🙄
@evaachesa nevyzerá to ako fľak od kliešťa🤷♀️, ale pre istotu si dám spraviť testy. Koncom januára idem ešte k ženskému
Nemozem uverit ze mas na sebe jeden z priznakov rakoviny a nebola si s tym na gynde ani po 2 mesiacoch.Ani nie je co dodat.
@princeznaaa12345 osobne by to uz videl moj doktor