Ahojte,
Včera si priatel objavil nieco na nohe, vid foto. Dosť ho to boli na dotyk, pri chôdzi, občas aj len tak a boli ho vraj z toho cela noha až ku slabinám. Nevieme čo to je, či kurie oko, bradavica,… podľa fotiek na gugli to nevyzerá úplne ani ako jedno, ani druhé.. už je objednaný na kožné, ale je z toho dosť nervózny, tak sa snažíme všemožne zistiť čo by to mohlo byt. Viete prosim poradit? Dakujem pekne.
Podla mna to sú bradavice
Mozu to byt zacinajuce bradavice
ak mu "odtlacky prstov" obchadzaju nove utvary tak bradavica. Ak odtlacok ide priamo cez novy utvar tak je to odtlak/kurie oko
@modrykolibrik vzhľadom na to ako ho to boli, aj my sme rozmýšľali nad zápalom, len ten vonkajší prejav je taký zvláštny
@kvietok2012
@senta_sofia a zvyknu bradavice tak silno bolieť? Že az hore do celej nohy?
Nie skor ak to ma zapalene
On to ma na nosnej casti nohy, takze moze to boliet.
Áno môžu bolieť hlavne ten typ čo je plochy na spodku nohy.Plantárne bradavice: Ide o najčastejší a najbežnejší druh bradavíc, ktorý sa môže objaviť. Tieto bradavice sa nachádzajú na spodnej časti chodidla. Chodením sa na bradavicu vyvíja silný tlak, čo môže spôsobiť bolesti.
A riešiť čím skôr na koznom. Ak sa potvrdia bradavice, tak zvýšená hygiena. Je to infekčné
Toto je teda dost zanedbane akoze kde doteraz bol?
Zajtra hned k doktorke!
Do buducna nech zvazi pedikuru zalostne ju potrebuje
@taktotedanie asi si neprečítala že to má od včera, tak neviem, či mal podľa teba s tým ísť na pohotovost 😏 ale dakujem za prínosný príspevok
Možno to niekomu do budúcna pomoze, po navsteve lekára je výsledok pásový opar.
to fakt? ako tak na ten by som to typovala najmenej, ja som si skor myslela, ze to budu fakt nejake bradavice alebo co. noh hlavne, ze uz teda viete, co mu je a snad sa da co najskor doporiadku
Fuha, to môže byť aj takto na nohe?
@vulka vraj je to úplne raritné na tomto mieste a doteraz sa s tým reálne nestretli, ale áno môže 😕
@renat04 ďakujeme, dúfam aj ja že to bude coskoro za nami 🙂
Tie cervene skvrny mozu byt krvne zrazeniny. A to fialove vyzera ako zapal. Najlepsie ked pojde zajtra k vseobecnemu