Čo to má priateľ na nohe?

1. okt 2023

Ahojte,

Včera si priatel objavil nieco na nohe, vid foto. Dosť ho to boli na dotyk, pri chôdzi, občas aj len tak a boli ho vraj z toho cela noha až ku slabinám. Nevieme čo to je, či kurie oko, bradavica,… podľa fotiek na gugli to nevyzerá úplne ani ako jedno, ani druhé.. už je objednaný na kožné, ale je z toho dosť nervózny, tak sa snažíme všemožne zistiť čo by to mohlo byt. Viete prosim poradit? Dakujem pekne.

modrykolibrik
1. okt 2023

Tie cervene skvrny mozu byt krvne zrazeniny. A to fialove vyzera ako zapal. Najlepsie ked pojde zajtra k vseobecnemu

kvietok2012
1. okt 2023

Podla mna to sú bradavice

senta_sofia
1. okt 2023

Mozu to byt zacinajuce bradavice

martinmmartin
1. okt 2023

ak mu "odtlacky prstov" obchadzaju nove utvary tak bradavica. Ak odtlacok ide priamo cez novy utvar tak je to odtlak/kurie oko

autor
1. okt 2023

@modrykolibrik vzhľadom na to ako ho to boli, aj my sme rozmýšľali nad zápalom, len ten vonkajší prejav je taký zvláštny

autor
1. okt 2023

@kvietok2012
@senta_sofia a zvyknu bradavice tak silno bolieť? Že az hore do celej nohy?

modrykolibrik
1. okt 2023

Nie skor ak to ma zapalene

senta_sofia
1. okt 2023

On to ma na nosnej casti nohy, takze moze to boliet.

janage
1. okt 2023

Áno môžu bolieť hlavne ten typ čo je plochy na spodku nohy.Plantárne bradavice: Ide o najčastejší a najbežnejší druh bradavíc, ktorý sa môže objaviť. Tieto bradavice sa nachádzajú na spodnej časti chodidla. Chodením sa na bradavicu vyvíja silný tlak, čo môže spôsobiť bolesti.

janage
1. okt 2023

A riešiť čím skôr na koznom. Ak sa potvrdia bradavice, tak zvýšená hygiena. Je to infekčné

taktotedanie
1. okt 2023

Toto je teda dost zanedbane akoze kde doteraz bol?
Zajtra hned k doktorke!
Do buducna nech zvazi pedikuru zalostne ju potrebuje

autor
1. okt 2023

@taktotedanie asi si neprečítala že to má od včera, tak neviem, či mal podľa teba s tým ísť na pohotovost 😏 ale dakujem za prínosný príspevok

autor
5. okt 2023

Možno to niekomu do budúcna pomoze, po navsteve lekára je výsledok pásový opar.

renat04
5. okt 2023

to fakt? ako tak na ten by som to typovala najmenej, ja som si skor myslela, ze to budu fakt nejake bradavice alebo co. noh hlavne, ze uz teda viete, co mu je a snad sa da co najskor doporiadku

vulka
5. okt 2023

Fuha, to môže byť aj takto na nohe?

autor
5. okt 2023

@vulka vraj je to úplne raritné na tomto mieste a doteraz sa s tým reálne nestretli, ale áno môže 😕

autor
5. okt 2023

@renat04 ďakujeme, dúfam aj ja že to bude coskoro za nami 🙂