Dobrý deň otcovi sa toto urobilo na ruke ,tvrdí že väčšinou sa také urobí od slnka keď sa nenatrie ale mne sa to nezdá nemate skúsenosť čo to môže byt
Môžete mi prosím napísať súkromnú správu? Napíšem Vám svoju skúsenosť s niečím podobným...
modrina, možno má už slabšiu stenu ciev, niekde sa trocha udrel, alebo užíva lieky na riedenie krvi, kde aj z malého udretia je podliatina
Starecká podliatina, môže na to dávať heparin alebo ten druhý gél na modriny a nech dáva pozor aby neudrel aby nezačal krvácať
Modrina, u starych ludi typicke
Otec už asi nie je mladík však ?
Starecka modrina, cievy a chudá ruka...
Má to veľa ľudí z môjho okolia
Otec ma 55r
No starec nie je, ale chudé ruky má. Radšej nech si dá vyšetriť krv a cievy, poradia mu výživové doplnky a predpisu lieky, podľa výsledkov. Nezanedbajte to
Ak sa mu to spravilo zo dna na den, tak je to modrina... ak nie, ale má to už dlhšie, tak to vyzerá dosť podobne aj na škvrnitý melanom..
Vznika to vtedy ked koza spergamenie a zily pod nou vystupia. Staci aby sa otec o nieco oprel, prip. Udrel a vzniknu taketo skvrny. Je to v podstate krvna zrazenina ale neni to nic ohrozujuce. U ludi s vyssym vekom je to normalne. Hlavne si musi davat pozor aby si ruku neoskrel lebo vtedy sa zvyknekoza akoby zrolovat. Vtedy staci namocit stvorec betadinom opatrne to vydezinfikovat nie suchat. Na dfuhy nalejes betadine a potom nan das zinkovu mas ktoru prilozis na tu ranu a prelepis. Ked to budes robit kazdy den za mesiac by sa to malo zahojit
modrina, alebo starecka skvrna. starsi ludia toto mavaju.
pozor takato pokozka zvycajne byva velmi nachylna na poranenia. niekedy staci trosku silnejsie suchnutie a koza sa stiahne a urobi sa rana.
@modrykolibrik
@majamat má 55 rokov 🤷
@cacianka maju to stari ludia v roznom veku
@modrykolibrik 55 je starý ? 😁
Moja babka také mala praskali jej žilky
Vyzera to ako dekubit. Praskaju mu zily
no 55r este nie je vela. je mozne, ez mu chybaju nejake vitaminy. mozno by nebolo zle vysetrenie, ak sa mu to opakuje.
@libusak dekubit vyzera uplne inak
@majamat doktor ho s tym posle domov a nebude nic riesit
@libusak dekubit vyzerá úplne inak
Autorka nech otec skočí na hematológiu vylúčiť potvrdiť poruchu zrážanlivosti krvi
Babka mala podobné a zistili jej boleriozu 3 stupňa. Ona s tým bola na kožnom,zobrali krv a tak jej to zistili. Bola s tým aj týždeň v nemocnici. Dávali antibiotiká do žili . Potom jej to pomalí zmizlo.
Má slabé žilky
To sa robilo aj môjmu starkemu keď už bol ozaj starý. Niečo ako zrazenina krvi
Bol u lekára dnes na koznom ,je to fakt od slnka ,dostal maste
nieje to nejaka preležanina? moja mama mala take presne na boku z preležania