Ahojte nechcem aby to pre niektorých pôsobilo nechutné no manžel má na chrbte viď na foto čo to je vravím mu že nech ide k Dr lebo to nie je vporiatku ale on že musí chodiť do práce atď. dnes som to zbadala no on je tvrdohlavý že to sa zahojí samo tvrdí no ja neviem
jeminečky, odpadnem, fuj s prepáčením, veď tam je hnis, smer doktor, okamžite.
Nebol niekde v trópoch,že by tam chytil nejaké parazity?
Ak nie,tak potom zrejme zápal z nedezinfikovanej vytlačenej ranky.
@jaja20 nie nebol zrazu sa mu to vytvorilo mal tam pred tým tukovú hrčku
Je to zahnisane, toto by mal určite vidieť lekár. Na to určite bude treba ATB masť.
Určite smer kožné ak nie aj chirurgia
Ako pohryznutie.... a žiaľ pekne infikované.... na pavúka je to veľké, tak neviem
No môže si ešte poriadne zavariť keď to nechá len tak.
Ako domácu liečbu navrhujem poriadne vydezinfikovať betadinom, dettolom. A následne na gázu poriadnu vrstvu Višňovského oleobalzamu, gázu daj na ranu, a poriadne prelepiť na min.24h aj viac. Stiahne sa zápal.
Ten hnis treba dať preč a vyčistiť to dezinfekciou a umyť v repiku, Betadine mast a prelepiť .
S tým k doktorovi môj otec mal podobný absces, ale nemal to nahnisane len veľkú hrču pod kožou, ktorá mu jedného dňa praskla.ved to ho musí bolieť, keď na tom leží.Urcite nech ide k lekárovi
Keby hnis a absces tak to ešte ten lepší prípad, existuje aj rakovina kože...nech nevymysla a šviha na kožné amb.
Chlapi sú už raz taký k lekárovi ani za svet... Nielen že rany sú hlboké ale hlavne zapálené podložkou nestačí len vyčistiť "doma" možno aj lieky na zápal a bez kožného sa nedá liečiť je to na lekára!!! Žiadne 💸 nestoja za zdravie...Hlavne rana sa musí vetrať pri neodbornom liečení to môže mať ešte horšie následky netreba len byť tvrdohlavý
Keď tam mal tukový hrčku ( bol u dr?) Tak to mohla byť cysta, hocičo. Prasklo to a treba to riadne vyčistiť. Mal by s tým.ist K Dr, praca nepraca. Aj sa to možno zahojí ale za dlho... A otras jazva mu ostane.
Mala som nieco podobne vo vlasoch. Tukova hrcka, ktoru som si parkrat zadrapila poriadne kefou na vlasy, zahnisalo to. Vyzeralo to podobne. Vseobecna mi z toho povytlacala hnis, poriadne vycistila, vydezinfikovala a poslala na kozne. Zaobisla som sa bez ATB, mala som na to nejake 2 vodicky od koznej. V kuse sa to pindrilo, tvorilo stale trochu hnisu. Bola som zrovna tehu, tak som myslela, ze po porode dam vybrat a ono sa to zahojilo po par mesiacoch a konecne sa mi to zacelilo. Takze minimalne vyčistiť a vydezinfikovat treba. Ale ako mi kozna povedala, ak sa to lozisko nevyberie, ono sa to vytvori znova. Ten hnis a zapal by vraj mal byt ohraniceny v nejakom akoby vacku a tym padom sa dalej sirit nebude, ale bez lekara sa to tazko zahoji.
Zahojí sa to samé, ma to len veľmi rozšprtane, vydezinfikuj mu to a nech si to už nechytá a nestrhava chrasty. Uschne to samé. Bože, to fakt chodíte s každou somarinou k Dr.?
Ta tukova hrcka sa mu zapalila a hnisa ak nepojde k doktorovi bude horsie potom.
Je dosť blbé, že nejaká práca mu je prednejšia ako vlastné zdravie, má nárok na paragraf a za jeden deň sa svet bez neho nezrúti 🤦♀️
Vytlacit, vydenzifikovat, ak mas doma framykoin mozes na to dat, ak sa nezlepsi v priebehu najblizsich dni, isla by som k dr urcite
Vyzerá to hrozne. Nech ide určite k dr.! Držím palce!
Vyzerá to ako vred, voľakedy to mal aj môj otec, neviem či je to pravda ale vravelo sa že z prechladnutia krvi, určite ako píšu všetci - smer lekár, dáva sa na to nejaká masť, ta vytiahne hnis, zápal a zahojí sa to.
Humus fuj
Vred?
A nápis do skupiny Zdravotníci na MK, tam Ti tiež poradia.
Na foto vidno hnis.
Videnzifikovat.
Natrieť buď framyvoin alebo čierna masť a prekročiť výťah hnis a rána sa zahojí.
Okolo je červené zapálené miesto hnis musí ísť von masť pomôže
pokusal ho dvestokilovy python ale mu nechutil tak to radsej vyplul
S manželom som išla na pohotovosť tak uvidíme čo mu na to povedia ďakujem všetkým za rady🥰
Ako dopadol?
@ankare museli mu to vyčistiť a ranu zalepiť v pondelok má ísť na kontrolu vraj to bol abces tak hádam sa mu to zahojí
mu to aspon vydezinfikuj betadine a skus dat ichtamolovu mast a prelepit