Čo sú toto za vyrážky?

nikollette
8. júl 2010

Baby neviete čo môžu byť tieto vyrážky?

warholette
8. júl 2010

@nikollette nebude to ringworm? moj maly mal daco podobne minuly rok na jesen, ked sme sa cerstvo pristahovali do USA a nemali sme este doktorku. muz povedal, ze to vyzera ako ringworm, to je nejaka hubova infekcia, ktora inak vyzera hnusne ked sa nelieci... ja som o tom ringworme nikdy nepocula, ale natierala som maleho kremom aj trikrat denne a po case to zmizlo... http://www.medicinenet.com/ringworm/article.htm skus pozriet tu. po slovensky vsak neviem, ako sa to vola 😒 ani neviem, ci je to skutocne ten ringworm, ale vyzera to dost podobne. vela stastia!

luciferova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tynushqa
8. júl 2010

Nebol maly nahodou teraz ockovany MMR kou? lebo to vyzera ako osypky, teda aspon podla mna 😉

cmulinko
8. júl 2010

o com pise warholette je dermatofytoza...ale nemyslim si,ze je to ono.dermatofytoza sa prenasa dotykom od osoby ci zvierata,ktore ma v sebe tu chorobu...je to plesnove ochorenie.pozor na macky a psi u takychto deti...mozu byt ockovane zvierata vzdy velmi nebezpecne kvoli inym prenosnym chorobam.skor to vidim na alergicku reakciu na neznamu latku...nakolko mamicka nepise nic podrobnejsie ako zistila tie vyrazky...po kupani,po jedle,po pobyte na slnku,po kremovani,po novom pracom prasku....moze to byt milion veci.

lucqa
8. júl 2010

skus radsej koznu, nech sa na to pozrie. My sme mali minuly rok jednu nevinne vyzerajucu vyrazku na ruke a do 4 dni sa to natiahlo az pod pazuchu a zacalo to mokvat... bolo to dost skarede a kozna nas zvozila, ze preco sme neprisli hned, ze to nemuselo dojst az do takeho stadia. Ale vyzeralo to ako stipanec.
Nakoniec to bolo z nejakych vosiek co su na tujach, vraj ho dostipali.

traktor
9. júl 2010

moze to byt hocico...co clovek to inyx nazor...najlepsie obratit sa na doktora...budes mat istotu a nasadi sa spravna liecba...

kristi23
2. sep 2011

ahoj my mame nieco podobne ale nikto nam nepovie co to je mala to ma asi mesiac a asi 30 na tele narastie to ako 2 € ale ako mame masticku tak to nerasie ale myzne to pomaly no hroza nikomu to nezelam maly by sme dat nejaku tu temu o zvlastnych vyrazkach a ked daco popiseme

janka_pn
2. sep 2011

neviem, ale skor mi to pride ako alergicka reakcia na dake ustipnutie nejakou havedou.... chod k lekarke, je pred vikendom... 😉

svetlankat
2. sep 2011

tiez mi to pride ako ustipnutie, neboli ste niekde v lese, nedoniesli ste si domov nezelanu navstevu, nejaku vosku matracovu? lebo v strede tej vyrazky to vyzera ako vpich, osypky to urcite nie su, tie su male pupenceky

olajcova
2. sep 2011

noo, moja dcera pred mesiacom prekonala niečo ako ovčie kiahne, nebolo to ono ale niečo podobné, proste decký vyslovene letný vírus, trvalo to 2 týždne, najprv to vyšlo na chodidle a potom na tele. 😠