Čo sú to za vyrážky?

olivern
30. jún 2024

Už asi mesiac ma trápia tieto vyrazky mam to iba na chodidlách zo spodu a na dlaniach . Nikde inde . Strašne to svrbí niekedy aj boli .. lieky ako ditiaden zodac fenistil a pod.. mi vôbec nezaberaju ... bol som už na xx vyšetreniach .. no bez zistenia .. alergia to zevraj nieje ..

anajka266
30. jún 2024

@olivern je to pleseň

ad25
30. jún 2024

@anajka266 si ista,ze plesen? 🤦‍♀️

ad25
30. jún 2024

Vyzera to na atopicku dermatitidu alebo psoriaza.boli ste s tym na koznom?alebo ake testy vam robili?

mousegirl
30. jún 2024

@olivern najskôr dishydroticky ekzém

emmusska
30. jún 2024

plesen ee. skor nejaky ekzem. vyskusaj imazolom natriet, ale pozor farbi dost na bielo.

camelie12
30. jún 2024

Ak mate afty/vyrazky aj v ustach, mohla by to byt 7.choroba (ruka-noha-usta).
Je to vysoko infekcna, hlavne detska choroba, ale moze ju chytit aj dospely clovek.
Prave ju maju moje deti (obidvaja skolkari) - druhykrat :( Pred 2 rokmi mali miernejsi priebeh (vyzeralo to ako u vas na fotkach), teraz tazsi. Vyrazky vyzeraju ako kiahne.
Niekedy sa k tomu este aj pridruzi horucka, bolest hrdla, zvacsene uzliny, zvracanie, malatnost a nechut do jedla.

Mesiac je uz dost dlha doba na to, aby to zmizlo.

Drzim palce, nech vam to coskoro prejde!

olivern
autor
30. jún 2024

Dishidroticky ekzem to nieje vobec to nepraska netecie z toho nic nesuši sa mi pokozka ... 7 choroba taktiez asi nie som v kontakte s ludmi nonstopnieje to infekcne to viem na 100% .. bol som na koznom 2 krát 2 krát mi brali krv všetko je v poriadku ... ú alergologa taktiež to isté... žiadne masticky na to nepomahaju... len kortikoidy vo forme injekcii alebo tabliet... ale nechcem do seba pchať ten humus ..

olivern
autor
30. jún 2024

@ad25 tak brali mi krv dokopy 4 krát 2 krát na koznom 2 krát u alergologa výsledky boli také ze som úplne zdravý... na nič alergický...

olivern
autor
30. jún 2024

@anajka266 keď je to pleseň ako to mam liečiť lebo mne lekári pomôcť nevedia tak mi povedali... zevraj som úplne zdravý

anajka266
30. jún 2024

@olivern kolegyna to máva na rukách, keď má oslabenú imunitu,zvykne sa to vraciať.. v lekárni treba pytat fungicidnu mast na kožu, casto natierat…ponozky vyprat s dezinfekciou na pradlo.. sprejom zas vystriekat topanky..

lia2022
30. jún 2024

@olivern octom vystriekať všetky topánky, vyskúšala by som na nohy kupel v repíku a kúpila canespor krém na nohy.

motorkarka1
1. júl 2024

Ak vam na to zaberaju len kortikoidy tak sa moze jednat o formu atopickeho ekzemu. Mala som nieco podobne. Kortikoidy som tiez brala. Ale zase sa to vratilo. Pomohla mi az masticka Skincap. Maju celu radu aj sampony, oleje do vlasov. Zo zaciatku ked som naniesla strasne to stipalo. Ale uz som bola zufala. A napodiv do tyzdna zabralo a do dvoch zmizlo. Potom sa mi to este zo 2x objavilo a hned som nasadila masticku preluecila 2-3 tyzdne a od vtedy mam uz 4ty rok pokoj. Snad aj Vam.pomoze.

matabeca
2. júl 2024

@olivern https://www.solen.sk/storage/file/article/DERMA...
Ak vám neotvorí tento článok, skúste si vyhľadať: Kožné manifestácie covid. Ako ste spomínali, zaberajú na to len kortikoidy... Ale samozrejme nemusí to byť váš prípad, nie som odborník. Skore uzdravenie🌷