Čo sú to za fľaky?

12. máj 2022

Ahojte...máte skúsenosť s takýmito fľakmi? .....jeden mám už dlhšie cez 3/4 roka...neriešila som to...a druhý som zbadala tak pred týždňom ...mám to na bruchu pod podprsenkou. Nesvrbí to. Neviete čo to môže byť?
Určite pôjdem na kožné ale až za nejaké 3 týždne.
Nemá alebo nemala to niektorá z vás ?

simsalabim
12. máj 2022

Kozna plesen.

luciannka83
12. máj 2022

Tak ako pisala pani predo mnou, je to plesen. Skuste caneste, alebo hocijake ine antimykotikum.

autor
12. máj 2022

@simsalabim

@luciannka83

Uff o takom niečom som ešte nepočula .... z čoho to vzniká ?

Ďakujem vám... ❤

simca06022011
12. máj 2022

plesen, chod ku koznej. Da ti krem. Vznika to z vlhka, tepla... uplne typicky okolo podprsenky, niekomu napr. aj pod pazuchami... a strasne dlho sa to lieci... ja som sa asi 3-4 mesiace trapila, podprsenky prat po pouziti, zehlila som vsetko.. nakoniec som presla na doma na par bavlnenych a tie menila, kremov neviem kolko som minula aj preventivne ked prejavy zmyzli par tyzdnov. Inak sa to vracalo dookola. Inak ja som to mala dlho na cca 10x2 cm, myslela som si ze to nic nie je, ze ot je osuchane od podprsenky/z tepla/ vlhka... :D

autor
12. máj 2022

@simca06022011 veď ja som jeden ked som mala tiez neriesila ze vsak zmizne....ale tetaz ked mam uz druhy flak tak uz mi to bolo čudné ....ojoj takze sa to bude aj zväčšovať? ....no co najskor ku koznej musim

elanor
12. máj 2022

na kozne treba, daju ti masticku. Len dlho to mizne, aj mesiac aj dva.
Mne kozna vtedy tvrdila, ze je to virusove, a objavuju sa to bud na jesen alebo na jar.
Ale odvtedy som to uz nemala. Iba ten jediny raz pred 14 rokmi.

simca06022011
12. máj 2022

no asi zo dna na den sa ti to nezvacsi, ale teda moze sa... hlavne potom vydrz, lebo ono zmizne na povrch, mne aj dost rychlo to odcervenalo, ale vratilo sa mi to.. aj som sa divila preco mi hend lekar napisal 3 balenia maste naraz :DDD

lilly2303
12. máj 2022

@simca06022011 Ahoj a akú masť si na to mala. Ja som si pred 2 dňami našla na stehne. Pred 7 rokmi sa mi to tiež porobilo po trupe a tiež 7 mesiacov po pôrode a teraz som znovu 7 mesiacov po pôrode a zase sa mi to začína robiť 😔 vtedy som mala Beloderm

barorabea
12. máj 2022

je to plesen, mne sa obcas vytvori v oblasti podprsenky, ked sa spotim a nemam moznost sa hned prezliect, osprchovat. je aj volnopredajny krem v lekarni, vola sa Canesten. mne po 1-2 natretiach cerstve fliacky zmiznu.

simca06022011
12. máj 2022

@lilly2303 imacort som mala

autor
12. máj 2022

@barorabea pozriem si to