Pripadne aj pocas kovidu. Uz mi bolo ok, ale znova som sa po karantene rozkaslala. Dakujem za rady.
Ahoj mojím deťom pomohli homeopatika. treba si nájsť dobrého homeopata a ten presne stanový, ktoré budú pre vás vhodné 🙂
Ja teda nie som po Covide, ale po nejakej hnusnej viroze a kaslem uz dva tyzdne. Rano vykasliavam, neskor sa to zmeni na drazdivy kasel, až zachvaty. Rano a na obed si davam Erdomed, Gujacuran a Mucosolvan. Vecer uz tlmim, bud Plemolysin alebo Tussin, Calciovy sirup a ukradla som dcere aj Trifed (asi ten zlty). Pomalicky to ustupuje. Volala som aj s lekarkou, ze mam este pockat a potom ist pripadne na vytery, ked sa to nezlepsi, ci nejde o bakteriu. Po chripke pred 3 rokmi som dokasliavala cely mesiac.
tak kratko po kovide moze pretrvavat kasel, to moze po kazdej infekcii. tak zelam, nech prejde. ja takto po infekcii kaslem uz viac ako 20r. zial. anstastie nie ej to tak silne, vacsinou len pri namahe,a le to sa tyka aj kopca ( byvam pod kopcom ) a schodov ( yvam na 3. posch ). takze u nas vedia, kedy idem domov, lebo kaslem a pocuju ma.
Kaloba kvapky
Kaloba
@miskaska nechcem byt hnusna ale mucosolvan je sam o sebe velmi silny, nehovoriac o tom ako zatazuje organizmu. Tiez si myslim ze doba 2 tyzdne je postacujuca na takuto ´palbu ´ medikamentov. Telo sa uz docisti samo. Treba uz vsetko vysadit. Ak do 2 tyzdnov uzivania a nasledneho vysadenia na cca 7 dni sa to cele neukludni a neupokoji tak potom je na mieste hladat inu pricinu.
Autorka: No mne po viróze cca pred 7 rokmi pomohol prieduškový čaj. Tiež som kašľala ešte mesiac po chorobe, ale naozaj v kuse, až som mala z toho svalovicu na bruchu. Kamoška mi poradila prieduškový čaj, ale len od Herbex, taká väčšia hnedo-zelená krabička, nálevové sáčky na 0,5 l. Mne zázračne pomohlo pitie práve tohto čaju. Vždy, keď sa objaví v našej rodine silný kašeľ, tak tento čaj zaberie.
Dakujem vsetkym, mala som antibiotika od lekarky, pila som a stale pijem litre prieduskoveho caju, bromexin a stoptusin nula bodov....skusim teda este erdomed, dufam, ze ku kortikoidom sa az nedostanem, raz som ich brala a bol to des.
kortikoidy v tbl sa davaju skor v akutnom stadiu,
Erdomed je dobry na vykasliavanie, no ak mas skor suchsi kasel, tak ti mozno nepomoze. a mozno ano. mozno tam budu este nejake hleiny, ktore musia von.
kasel je sice neprijemny, ale po infekcii, zvlast po takej zavaznej kasel moze pretrvavat. dychacie cesty sa cistia, kasel sluzi na ocistenie dychacich ciest a preto je aj priznakom ochoreni dychacich ciest, lebo pri infekciach sa v dych. cestach hromadi ovela viac necistot, patogenov, hlienov a to vsetko musi ist von. v obdobi takehoto ochorenia sa dychacie cesty stavaju citlivejsimi a preto reaguju akoby alegicky, cize moze sa vyskytnut prechodne, alebo aj spustit chronicky alergicky kasel. tkanivo dych. ciest je narusene a jeho regeneracia je proces, ktory nejaky cas trva. rovnako ako cistenie dych, ciest.
kasel po chorobe nemusi vobec znamenat pretrvavanie infekcie, ani novu infekciu, je sucastou doliecovania, nevyskytuje sa vzdy, ale moze sa vyskytnut. po kovide je casty. no ani po inych infekciach to nie je nic neobvykle.
ja kaslem presne od obdobia na plrelome augusta a septembra roku 1995, ize fakt pekne dlho. moja sestra amla take obdobie, ze kaslala, brat rovnako. mama mava na jesen kasel, ktory je skor alericky. no najskor jej ziadnu alergiu nezistili,az asi o 1-2r.
kamoska bola v decembri chora. myslela, ze kovid a nie. odvtedy kasle. teraz je 2t od pozit, *AG testu, cize prave prekonala kovid., ano ma kasel, ale ten mala uz od decembra, od nekovidovej infekcie.
urcite sa treba zasobit aj trpezlivostou,a j ked je to neprijemne.
este mi napadlo, zvlast ak sa jedn ao siuchy kasel je vhodne uzivat aj anithistaminika, ktore tlmia alergicku reakciu.
Rada poradím. Pošlite mi e-mail a ja vám napíšem súkromné.
@lenocka100 dakujem, rada si dam poradit verejne, nie su to ziadne tajomstva
Tak ja musím povedať z vlastnej skúsenosti, že nám neskutočne pomáhajú prírodné probioticke sirupi od Harmonelo. Natrafila som na nich vďaka kamoška a som jej nesmierne vďačná. Užívame ich celá rodina vrátane detí. Pomohli nám aj pri covide. Ja som brala dvoje antibiotiká, kašeľ, deti to isté, únava atď. Musím povedať že tieto sirupi nás postavili na nohy. Dodali nam energie, kašeľ ustúpil, imunita sa zlepšila, vlasy mi menej vypadávajú a to nie len čo sa týka covidu. Mne pomohli pri ženskych veciach, syn ekzem, alergie atď. U nás už nesmú chýbať. A som rada že nemusíme keď súrne netreba lieky brat. Pekný deň prajem 🙂 keby ste chceli vedieť viac rada poradím.
@lenocka100 Mala som na mysli nieco overene z lekarne, nie predrazene nezname produkty, pri ktorych zaplatim este dalsim trom ludom. Ale dakujem za ochotu, vela zdravia
nech sa páči, ja som len chcela pomôcť a poradiť. skúste niečo z lekárne, nechajte si na mňa kontakt a ak vám to nepomôže, ozvite sa mi ak ste rozhodnutá že chcete naozaj riešiť svoje zdravie a nie len papať syntetiku z lekárne. Niekedy som si to aj ja myslela a teraz keď porovnám zloženie a ceny za tie výrobky z lekárne tak sa chytám za hlavu. Pekný deň
pitie SLEZU
Ahoj, ja som sa mesiac dostavala z kasla po covide, bol mi robeny rtg pluc, nasli mi nejake zmeny na prieduskach, zapal sa tam nastastie zastavil a nesiel na pluca. Jedine co mi pomohlo boli kortikoidy. Teraz konecne viem suvisle rozpravat bez toho aby som kaslala.