Čo ste urobili s okuliarmi po laserovej operácii?

29. apr 2023

Normalne vyhodit do kosa ci sa to niekde zbiera?

pribinak
29. apr 2023

Zanes do domova dôchodcov. Nápis vysku dioptrii.

mia_von_prag
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
29. apr 2023

Niektoré optiky to možno vykupuju, zdá sa mi, že niekde som videla taky oznam, že staré okuliare sa môžu tam priniesť. Neviem ci oni to dáko recykluju alebo co s nimi robia. Skus sa opýtať tam, ak aj nie, tak možno ti poradia, čo by, sa, dalo ešte urobiť (alebo už len vyhodiť)

moonlight1210
29. apr 2023

Ak ti ram pekne pasuje k tvari (co najskor ano), daj si v optike osadit do nich tmave alebo farebne nedioptricke skla a mas pekny doplnok na leto.

zuzanockamt
29. apr 2023

Ja som ich mala dlho len tak doma. Tam totiž nejde len o veľkosť dioptrií,ale aj o cylindre a neviem, či nájdeš len tak niekoho,kto má presne tvoje parametre. Maximálne môže využiť rámy, ale núkať ich dôchodcom len na základe dioptrií by som nerobila, pokiaľ nevieš presný údaj ich hodnôt - dioptria, cylinder. Plus starší ľudia majú často aj bifokálne a to je zase iné. Okuliare sú totiž vyrobené pre konkrétne oko a jednotlivca

autor
29. apr 2023

@moonlight1210 do jednych si viem dat, ale dalsie 3 sa vobec nehodia, neviem co s nimi

martinka17
29. apr 2023
simona20201309
29. apr 2023

Len si ich nechaj, ešte sa ti zídu. Zrak sa ti rokmi opäť zhorší. Ešte ich budeš potrebovať.

autor
29. apr 2023

@martinka17 super vdaka nevedela som ze aj toto sa zbiera

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanockamt
29. apr 2023

@simona20201309 Ale určite nebude mať rovnaké hodnoty. Po 14 rokoch od lasera som zaznamenala zhoršenie a po 17 potrebujem znova okuliare pre lepší komfort. Ale úplne iné hodnoty.

sundew
29. apr 2023

Al sa ti rám stale lubi tak si ho nechaj a v budúcnosti ho mozes pouzit.laserová operácie nieje je na furt.ja po 10r mam okuliare opat.a inak mam odlozene vsetky rámy od detstva co som nosila 🙂

sundew
29. apr 2023

@zuzanockamt ved sa len skla vymenia.

zuzanockamt
29. apr 2023

@sundew Áno, ak jej ešte po toľkých rokoch budú vyhovovať. Mne sa teda tie, ktoré som nosila pred 20 rokmi nehodili a aj sklá potrebovali úplne iný rám.

simona20201309
29. apr 2023

@zuzanockamt ale rámy dnes stoja okolo 200e, samozrejme ze nie sklíčka. Tie si dáš urobit

simona20201309
29. apr 2023

@zuzanockamt to si mala šťastie. Ja po 5 r som potrebovala znovu šoférovanie
Staré rámy sa mi zišli... a úprimne z tých nových som ani nevedela vybrat. Nepáčia sa mi žiadne.