Čo ste si varili pri problémoch so žalúdkom a črevami?

karkulka89
14. dec 2022

Prosím Vás co ste si vyrievali keď ste mali problém zo žalúdkom alebo s črevami? Nejaké typy prosím Ďakujem 😉

katie253
14. dec 2022

@karkulka89 ryža, ryžový odvar, mrkva varená

karkulka89
autor
14. dec 2022

@katie253 zemiaky varene s rascou?

martinkatinka
14. dec 2022

Tak asi zalezi na tom aky problem.
Ale vo vseobecnosti ziadne vyprazane a bez strukovin.

lucik194
14. dec 2022

@karkulka89 z rasce prdis, nam napr na creva vonec rascu neodporucili

zuzikak
14. dec 2022

caj na creva a travenie je tiez vhodne zaradit. Vo vseobecnosti dieta vhodna rovnako ako po crevnej viroze. Slane tycinky dru, suche 1-dnove biele pecivo kludne s medom, sunka, nastruhane jablko, piskoty. Varene polievka vyvar len s mrkvou a troskou petrzlenu, malo soli, moze byt aj sosovicova polievka (ale cervena sosovica, ktora nenaduva), so zemiakom, mrkvovo-zemiakova polievka. Ryza, varene zemiaky, kuracie alebo morcacie maso (rizoto, varene na prirodno), kludne granadir alebo cestoviny a maso varene na stave. Ziadne vysmazane, solene, koreniste, mliecne.

karkulka89
autor
14. dec 2022

@zuzikak ďakujem 😉

lilith12
14. dec 2022

@karkulka89 Doplním ešte skús aj banán alebo ryby tiež na "prírodno" ... Prípadne kombinácia čajov nechtík a fenikel. Želám skoré zotavenie 😉

karkulka89
autor
14. dec 2022

@lilith12 ďakujem ešte raz veľmi pekne

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkine_terapie
15. dec 2022

Velmi zalezi, aky je to problem. Ak naprikald SIBO, tak vela veci z toho, co tu bolo popisane nie. Vo vseobecnosti vsak ak nejde o SIBO, tak varene/parene/dusene, ryza, zemiaky, dusene kuracie, morcacie, kralicie mäso, obmedzit sladke atd. Pit bylinkove caje npr. medovka.

karkulka89
autor
15. dec 2022

@katkine_terapie Nikto nevie mala som silné kŕče celého brucha na pohotovosti mi povedali ze diétna chyba ale to už bolo v nedeľu a v pondelok som bola u obvodného a ten mi na základe výsledkov krvi z nedele že mám začínajúci zapal. Bolesti už sú miernejšie. Ak by aj v tomto niekto vedel poradiť budem veľmi rada

matabb73
15. dec 2022

@karkulka89 varená ryža, mrkva, zemiaky. Keď bude trochu lepšie, kuracia polievka so zeleninou. Korenie žiadne, len soľ.

katkine_terapie
16. dec 2022

@karkulka89 ak je to kratkodobe, tak klasika setriaca dieta - ryza, mrkva, starsie pecivo, zemiaky, ovsene vlocky, neskor kuracie mäso. Vyvar by som nedavala, je tazky na zaludok. Je mozne, ze je to aj viroza, aj dietna chyba. Ak by to neprechadzal, treba zvazit aj to SIBO.