Čo spôsobuje začervenané a páliace pery?

katka369
28. apr 2016

Ahojte, mám problém s perami už asi 3 mesiace. Najskôr boli suché, nepomáhali žiadne balzamy ani mastičky, nakoniec som si kúpila kalciovú masť a pery sú odvtedy úplne červené a strašne štípu. Bola som s tým pri kožnej zistila mi kontaktnú alergiu na nikel a intoleranciu laktózy. Nepoužívam žiadne niklové predmety, dokonca som vylúčila všetky potraviny, kde sa nikel nachádza samozrejme aj všetky mliečne výrobky. Predpísala mi rupafín a antibiotiká na kožné infekcie, no zatiaľ sú dva týždne odvtedy a nič sa nezlepšilo. Pery sú stále celé červené a hrozne štípu tak, že nemôžem pomaly ani rozprávať. Stretli ste sa niekto s niečím podobným? Vedeli by ste mi poradiť, čím by to mohlo byť spôsobené, lebo som z toho už naozaj zúfalá. Ďakujem 🙂

lorela
28. apr 2016

Mala som niečo podobné, trápilo ma to tiež niekoľko mesiacov. A takisto som mala podozrenie, že to bude kontaktná alergia. No u lekára som nebola, takže s istotou neviem, o čo išlo. Vyskúšala som niekoľko mastičiek z lekárne, kde som stále tvrdila, keď mi chceli dať niečo na herpes/opar, že to bude alergiou... Nič herpesu podobné som na perách nemala, len akoby červené fľaky, raz suché, inokedy "zapálené", páliace alebo svrbiace. Nakoniec, už pomaly zúfalá, že mi nič nezabralo, som predsa len začala pravidelne 3x denne používať Herpesin krém a pomedzi to som premasťovala Panthenolom na pery cca 5x denne. Zabralo asi po 2 týždňoch a odvtedy mám pokoj.

stepanka274
28. apr 2016

Aj kokosovy olej je na to vyborny, moj syn to mava v zimnom obdobi a ten kokos mu zabral, ale stale mastit mastit

kaja73
28. apr 2016

skus si dat vysetrit histaminovu intoleranciu...pri nej mozu tiez puchnut pery...pricinou je histamin v potravinach-zial je vo velmi velkom mnozstve potravin.

mickao
28. apr 2016

Aj ja som to iste mala pred tyzdnom, l

mirka822
29. apr 2016

Já jsem něco podobného měla kdysi. Měla jsem až takové puchýřky na rtech, nemohla jsem se ani olíznout. No, došla jsem si k doktorce a ta jakmile mě viděla, tak řekla, že to je kvasinková infekce 😅 Doporučila Fungicidin a do třech dnů jsem měla klid.

katrin21
29. apr 2016

moze to byt aj reakcia na pesticidy, napr. z ovocia.. moja dcera nie je alergik, ale ked zje kivi , stipu ju cele usta, takze ho nejeme.. a je to urcite na pesticidy reakcia ... nejedavas nejake ovocie?

inak odporucam biorezonanciu... neviem odkial si, ale ak zo zapadneho, alebo stredneho SK, tak si najdi najblizsiu pobocku www. bioharmonia.sk Urcite ti tam s tymto pomozu raz a navzdy .

ivetkatka197808
13. okt 2020

@katka369 mam tiež problém s perami podobný ako ste u dávala vy už 2 mesiace, zobrali mi ster a povedali premnozene kvasinky, dala mi 2ks tabletky na 2 týždne na kvasinky Femgin ale žiadna zmena zatiaľ. Prosím napíšte mi ako ďalej

ywett007
25. nov 2023

@ivetkatka197808 ako vam to dopadlo?

ywett007
30. nov 2023

@katka369 prosim ako vam to nskoniec dopadlo? Ja uz 3tyzdne to mam:((