Čo spôsobuje nízku hladinu draslíka v krvi?

bubka1995
8. nov 2023

Ahoj žienky co moze sposobovat nizku hladinu draslika v krvi? Mam tam len 3.0mmol .už som si objednala tablety na doplnenie.

anna777115
8. nov 2023

@bubka1995 Neberieš, nejaké lieky na odvodnenie, alebo nie si dehydrovaná.Nie si po nejakej črevnej viróze hnačky, zvracanie

jamimo
8. nov 2023

@bubka1995 neužívala si kortikoidy?

bubka1995
autor
9. nov 2023

@anna777115 nie neberiem beriem iba lagosa , magnezium a jeden liek. Ale je pravda ze menej pijem .

bubka1995
autor
9. nov 2023

@jamimo nie

jamimo
9. nov 2023

@bubka1995 a lekár nič nepovedal?

mima172
9. nov 2023

@bubka1995 Volnopredajnými tbl draslíka ho doplníš len veľmi ťažko (pozri sa koľko draslíka obsahuje jedna tbl + koľko je denná odporúčaná dávka). Mne doplnili draslík infuziami. Zistili mi veľmi nízku hladinu draslíka pri predoperačných vyšetreniach. O 3 mesiace som bola na odberoch a draslík už sa držal na dobrej úrovni. Skus ho dopĺňať aj cez stravu - banány, zelené potraviny atď.

gogce
9. nov 2023

@bubka1995 napíšte mi sukromnu správu
Vrelo odporucam pre spravnu morfológiu krvi My Blood - tekutý čisto organicky doplnok stravy - ziadna chémia ani GMO
Samozrejme chce to vedieť viac o tom, ake lieky pouzivate

bubka1995
autor
9. nov 2023

@jamimo lekár mi dal len tak kadyum ale len na 3 dní.

bubka1995
autor
9. nov 2023

@mima172 jedna tableta obsahuje 50 mg draslika 2 krát denne skúsim jest aspoň 2 banány denne lebo mávam búšenie srdca , krce svalové. Vy ste mala ake priznaky ?

mima172
9. nov 2023

@bubka1995 Kúpte si aspoň Draslík forte, ten je volnopredajný a má 100mg v 1tbl. U mňa to bolo búšenie srdca, kŕče a brnenie v nohách, trpnutie rúk najmä v noci a ráno, neskutočná naladovost, únava, bolesti žalúdka. Umocnili to u mňa aj okolnosti - schytala som zapal pluc, do toho som bola tehotná, čiže silné atb, zvracanie a tehotenské nevoľnosti. Proste jedno z druhým. Po infuziach som sa cítila ako znovuzrodená.

bubka1995
autor
9. nov 2023

@mima172 to by malo pomôcť? Do týždňa ci ? Mne nič k tomu nepovedali ale mávam búšenie srdca,únavu, svalové kŕče strašene povedali že mám tetaniu a dali mi len magnezium .

mima172
9. nov 2023

@bubka1995 nerozumiem otázke, čo pomôže do týždňa? Myslíte, či ten 100mg draslík pomôže do týždňa? Určite nie, treba ho užívať dlhodobo + zamerať sa na stravu. Ja som teraz v pohode a sem-tam si dám tbl draslíka, snažím sa jesť avokádo, banány a najmä zelený jačmeň (ten obsahuje veľa minerálov, vrátane draslíka).

gogce
9. nov 2023

@bubka1995 odporucam Innubio Intensse a Izzy Fizzy, Chlorofil viac spravou

falbala132
9. nov 2023

Oxalaty v strave alebo vysoké dávky vitamínu C alebo oboje. Ja som s tym skončila az na pohotovosti lebo mi z toho začalo haprovat srdce.

jamimo
9. nov 2023

@bubka1995 na 3 dni? Zvláštny prístup. Každopádne by mal potom opäť (s odstupom času) skontrolovať hladinu draslíka v krvi 🙄 Extra keď máš ťažkosti.
Bože dobrotivý, čo tí doktori robia 👉😵??? Sa potom čudujú a pohŕdajú ľuďmi kt. hľadajú radu a pomoc na internete 🤔 Pacient tráp sa, pomôž si ako chceš kde chceš...

bubka1995
autor
9. nov 2023

@falbala132 vitamin c mam doma . Začnem uzivat

bubka1995
autor
9. nov 2023

@jamimo mam strach ze to môže byť smrteľne :( už neviem ako si poradiť s tým. Vitamin mam magnezium , C kúpim aj banány a ten draslik forte .

bubka1995
autor
9. nov 2023

@falbala132 ako vám začalo zlyhavat srdce ?

jamimo
9. nov 2023

@bubka1995 nedaj sa odbiť, normálne sa choď doktora opýtať čo ďalej, či netreba opäť skontrolovať hladinu. Alebo zmeň lekára, prípadne si daj spraviť rozbor krvi súlromne.

falbala132
9. nov 2023

@bubka1995 praveze vitamin C nie ! mne zacalo to srdce zlyhavat ked som zacala brat 1000mg denne 5 dni po sebe. vitamin C sa v tele meni na oxalaty a oxalaty na seba viazu mineraly, hlavne ten draslik a odvadzaju ho z tela von.
na EKG som mala velmi nizku voltáž, merali mi to opakovane lebo si mysleli, ze maju pokazeny pristroj.

falbala132
9. nov 2023

@bubka1995 prepac, teraz pozeram, ze som to nenapisala jasne. ale teda otazka znela: Čo spôsobuje nízku hladinu draslíka v krvi? tak som odpovedala, ze oxalaty a vitamin C.

miskakyska
9. nov 2023

Voľnopredajné lieky Tí draslík neupravia.
Mama mala nízke hladiny dlhodobo,chodila pravidelne na interné,kde jej kontrolovali srdiečko,lebo moc nízky draslík môže súvisieť aj so zlyhávaním srdca... všetkým v rodine , ktorým odišlo srdce sa liečili na nízke hladiny draslíka

zuzudrnda
9. nov 2023

Práve som včera o tom citala. Draslík je hlavne v zelenej zelenine. Kapustoviny, celozrnné pečivo, ovocie etc. Paradoxne banány ho, podľa knihy od daného lekára, až toľko neobsahujú ako sa hovorí.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bubka1995
autor
9. nov 2023

@ninka297 ja mam tiež tetaniu užívam magnezium ale k tomu drasliku mi nič nepovedali a na par dni som si kúpila voľnopredajny draslik tak uvidím.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bubka1995
autor
9. nov 2023

@ninka297 keď vám zistili nizku hladinu nič vám nedali nepovedali ? Ak sa môžem spýtať? Riešim to tým magnezium .

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gogce
9. nov 2023

@bubka1995 mne uzasne pomáha Chlorofil, my Blood a Innubio Intensse

jane1987
9. nov 2023

@bubka1995 tu spravu, co si davala na zdravotnikov, jasne je tam pisane, ze mas hnacky a vracanie dlhsie, takze znova ako som ti pisala, toto sposobuje nizsiu hladinu, preto tabletky a preto taka davka. Ziadna smrt ani podobne zalezitosti ti nehrozia. Ak to tak prezivas, dohodni sa s lekarom, ze chces mineralogram odobrat.