Ahoj žienky co moze sposobovat nizku hladinu draslika v krvi? Mam tam len 3.0mmol .už som si objednala tablety na doplnenie.
@anna777115 nie neberiem beriem iba lagosa , magnezium a jeden liek. Ale je pravda ze menej pijem .
@bubka1995 Volnopredajnými tbl draslíka ho doplníš len veľmi ťažko (pozri sa koľko draslíka obsahuje jedna tbl + koľko je denná odporúčaná dávka). Mne doplnili draslík infuziami. Zistili mi veľmi nízku hladinu draslíka pri predoperačných vyšetreniach. O 3 mesiace som bola na odberoch a draslík už sa držal na dobrej úrovni. Skus ho dopĺňať aj cez stravu - banány, zelené potraviny atď.
@bubka1995 Kúpte si aspoň Draslík forte, ten je volnopredajný a má 100mg v 1tbl. U mňa to bolo búšenie srdca, kŕče a brnenie v nohách, trpnutie rúk najmä v noci a ráno, neskutočná naladovost, únava, bolesti žalúdka. Umocnili to u mňa aj okolnosti - schytala som zapal pluc, do toho som bola tehotná, čiže silné atb, zvracanie a tehotenské nevoľnosti. Proste jedno z druhým. Po infuziach som sa cítila ako znovuzrodená.
@bubka1995 nerozumiem otázke, čo pomôže do týždňa? Myslíte, či ten 100mg draslík pomôže do týždňa? Určite nie, treba ho užívať dlhodobo + zamerať sa na stravu. Ja som teraz v pohode a sem-tam si dám tbl draslíka, snažím sa jesť avokádo, banány a najmä zelený jačmeň (ten obsahuje veľa minerálov, vrátane draslíka).
Oxalaty v strave alebo vysoké dávky vitamínu C alebo oboje. Ja som s tym skončila az na pohotovosti lebo mi z toho začalo haprovat srdce.
@bubka1995 na 3 dni? Zvláštny prístup. Každopádne by mal potom opäť (s odstupom času) skontrolovať hladinu draslíka v krvi 🙄 Extra keď máš ťažkosti.
Bože dobrotivý, čo tí doktori robia 👉😵??? Sa potom čudujú a pohŕdajú ľuďmi kt. hľadajú radu a pomoc na internete 🤔 Pacient tráp sa, pomôž si ako chceš kde chceš...
@falbala132 vitamin c mam doma . Začnem uzivat
@falbala132 ako vám začalo zlyhavat srdce ?
@bubka1995 praveze vitamin C nie ! mne zacalo to srdce zlyhavat ked som zacala brat 1000mg denne 5 dni po sebe. vitamin C sa v tele meni na oxalaty a oxalaty na seba viazu mineraly, hlavne ten draslik a odvadzaju ho z tela von.
na EKG som mala velmi nizku voltáž, merali mi to opakovane lebo si mysleli, ze maju pokazeny pristroj.
@bubka1995 prepac, teraz pozeram, ze som to nenapisala jasne. ale teda otazka znela: Čo spôsobuje nízku hladinu draslíka v krvi? tak som odpovedala, ze oxalaty a vitamin C.
Voľnopredajné lieky Tí draslík neupravia.
Mama mala nízke hladiny dlhodobo,chodila pravidelne na interné,kde jej kontrolovali srdiečko,lebo moc nízky draslík môže súvisieť aj so zlyhávaním srdca... všetkým v rodine , ktorým odišlo srdce sa liečili na nízke hladiny draslíka
Práve som včera o tom citala. Draslík je hlavne v zelenej zelenine. Kapustoviny, celozrnné pečivo, ovocie etc. Paradoxne banány ho, podľa knihy od daného lekára, až toľko neobsahujú ako sa hovorí.
@bubka1995 tu spravu, co si davala na zdravotnikov, jasne je tam pisane, ze mas hnacky a vracanie dlhsie, takze znova ako som ti pisala, toto sposobuje nizsiu hladinu, preto tabletky a preto taka davka. Ziadna smrt ani podobne zalezitosti ti nehrozia. Ak to tak prezivas, dohodni sa s lekarom, ze chces mineralogram odobrat.
@bubka1995 Neberieš, nejaké lieky na odvodnenie, alebo nie si dehydrovaná.Nie si po nejakej črevnej viróze hnačky, zvracanie