Čo so žilami?

mandastra
17. sep 2017

Ahojte, mala som také obdobie, čo som to prehnala v posilovni v nádeji, že budem mať lepšiu kondíciu a schudnem. Odvtedy mám občas problémy so žilami, cítim si ich a zboku pri kolene si ich z času na čas aj vidím, potom sa snažím voliť masť, sprchu atď. a dočasne zmiznú (snáď len tie mini metličkové kŕčové žili nie). Odkedy ich mám v tomto stave, tak pri nepití si ich hneď cítim. Pri behu na páse ma zas jemne pichajú ako ihla do rôznych častí nôh. Ako našťastie ešte to nie je úplne ako na fotkách z netu s kŕčovými žilami. Čo ale na to? Je nejaká prevencia pred kŕčovými žilami? Je šanca na zlepšenie, keď je to len v začiatku? Nechýbajú telu nejaké vitamíny, minerály či iná výživa? Existuje nejaký spôsob regenerácie žíl, či to už raz sa pokazí a je problém do konca života? Aké máte vy skúsenosti a zabralo vám na žili niečo?

acer11
17. sep 2017

A čo tak navštíviť lekára?

deti95060810
17. sep 2017

čo mi zabralo? operácia. inak nič to nie je a to ja som bojko....😉

dorotelka
17. sep 2017

Som po operacii oboch noh. Na lavej som nevidela volnym okom sice ziadny problem, ani ine priznaky ochorenia zil sa neprejavovali, ale dr. pri sone skonstatoval, ze je zhorsena priechodnost. Operovali ma v januari v celkovej anesteze na jednodnovke v Handlovej. Odporucam.

mandastra
autor
17. sep 2017

@acer11 Prosím Ťa, ktorý lekár to má na starosti? Či to mi poradí môj všeobecný lekár?

acer11
17. sep 2017

@mandastra jasné....

happygirl
17. sep 2017

... mne robili na obidve nohy skleriotizáciu krčových žíl (penou), bez narkozy, ambulantne... na viackrát, postupne, som spokojná... nemala som síce ten najhorší stupeň, ale už to neboli "len" metličky a bolo ich teda riadne vidieť ... pri prvom pôrode sa mi jedna žila pod kolenom dosť boľavo zapálila (potom som aj ATB musela brať), pri druhom pôrode som už mala sťahujúce pančuchy... a po niekoľkých rokoch ma začali miesta so zdurenými časťami žíl pobolievať, tak som s tým niečo spravila.... odvtedy pokoj...

juliciz
18. sep 2017

Najlepšie je riešiť to čím skôr, možno u Teba bude stačiť sklerotizácia, ale bohužiaľ budú vznikať nové a nové poškodenia. Keď som ja zlepšila svoju životosprávu, zelenina, dostatok tekutín a cviky práve na odstránenie týchto problémov, prestali sa mi tvoriť nové metličky a žily, ale tie, čo už mám zostávajú nezmizli, pokiaľ ich neodstráni lekár.