Čo so zarastajúcim nechtom na palci na nohe?

sara000
27. jan 2020

Zdravím 🙋‍♀️ možno to je nechutné ale stále mi zarastá na veľkom palci na nohe necht...stále sa ho snažím nejak vystrihať ale za každým sa to robí zas a zas dosť to bolí a je to nepríjemné 😒 vie mi daktorá poradiť čo s tým

limetka69
27. jan 2020

@sara000 pediker pomoze, ja osobne som nesla, ale amju na to nejaku techniku, ja som vygooglila, ze zle striham nechty, nemaju sa strihat do obluka, ale rovno, a nemas ho velmi skratit, cize stale nechty drzim na hrane, aby sa nemuseli ryt cez maso, lebo to boli cele tyzdne, a nedajboze, ze zakopnem, to sa pocurat idem

sara000
autor
27. jan 2020

@limetka69 ja už ich mám úplne oblúkaté a úplne už zaryté strašne to bolí a je to nepríjemné...nechávam ich narásť aby boli rovné ale stále mi zarastnu a opäť musím do oblúku aby som ich dajak vystrihala

limetka69
27. jan 2020

@sara000 treba to pretrpiet a ked sa prereze uz ani za svateho nizssie nikdy nezastrihnut. odvtedy mam pokoj

sara000
autor
27. jan 2020

Stále si to vrátim aj ja Ale nedá mi to pokoj a musím zas

simsalabim
27. jan 2020

@sara000 synovcovi zarastal nechet a kozny mu nakazal namocit kusok gazy do Betadinu a pokusit sa ju zastrcit pod zarastajuci nechet. Nechat do druheho dna a znova to iste. Gaza pod nechtom nechet nadvihne, aby nezarastal a “nauci” nechet vyrast a rast trosku vyssie. Ked dorastie, potom ho uz treba strihat rovno, nie do obluka.

limetka69
27. jan 2020

da sa to aj leukoplastom, najdi si na nete ako prelepit palec aby si ho oddialila od nechtu a zmiernila bolest 🙂

sara000
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sara000
autor
27. jan 2020

@simsalabim Mne aj dosť pomaly rastú nechty...takže to asi dosť dlho budem musieť tak robiť každodenne kým sa to nedá do normálnu či?

simsalabim
27. jan 2020

@sara000 ano. Synovec to robil skoro rok (byva s nami).

sara000
autor
27. jan 2020

@simsalabim skúsim možno sa mi to dá aj skôr do poriadku 🙏 ďakujem ....
@limetka69 aj vám ďakujem 😇

simsalabim
27. jan 2020

@sara000 hlavne sa priprav na to, ze pod ten nechet zastrcis naozaj len pidi kusocek, hlavne zo zaciatku. Synovcovi to zo zaciatku osetroval moj manzel, lebo mu to samemu neslo, az neskor to vedel sam. Mal vtedy tak 11 rokov.

sara000
autor
27. jan 2020

Skúsim nechať nohy vo vode a tak sa ľahšie nadvyhne 🙈

simsalabim
27. jan 2020

@sara000 ano, tusim si pred tym tie nohy namacal. Uz si to nepamatam, synovec uz bude mat 20.

voleksi
27. jan 2020

Kúp si krém ichtoxyl,nanes okolo nechtu v poriadnej vrstve,zalep leukoplastom.to ti vytiahne bolesť a vydržíš tak,kým ti necht podrastie.pozor,krém farbi!!!

jarhal
27. jan 2020

ja som malej skusila aj ichtoxyl krem ,aj certov kamen ..ale najviac zaberal mocenie denne! repikovy odvar a potom framykoin masticka

bibina666
27. jan 2020

Ja sa snazim si vzdy pri pri strihani akoby tie kraje obstrihat, ale co najblizsie zvrchu smerok klozku. Aby skratka ten necht v tych krajoch nebol. Neviem ci ma chapete. Proste zastrihnem so tych bokov a odstrihem to. Predchadzam tak roky zarastaniu.

sara000
autor
27. jan 2020

Možno neveríte ale mám to rak zarastené že to tam proste neviem dostať pod ten necht ...asi budem musieť počkať tak či tak...inak ďakujem každej za každú jednu radu 🙋‍♀️🥰

andreakg
27. jan 2020

@sara000 Ja by som ti odporučila najsť pedikerku ktorá robí šponovanie nechtov,je to účinné,len treba chodiť pravidelne na šponovanie

alenamedvedova
27. jan 2020

Tiež mi zarastal nechet, po zakopnuti mi začal zle vyrastať..išla som ku pedikerke, ktorá robí kovové špony, chodila som tam cca 7 mesiacov- 1xmesacne , kým mi začal poriadne vyrastať, doma som si zakladala a vymieňala tenkú gazicku od nej pod nechet aby nebol tlak na tkanivo čo spôsobuje ten zápal a potom bolesť..Inak pomáha aj močenie nohy v slanej iba trochu teplej vode, je to protizápalové ževraj lepšie ako v harmančeku, mi tvrdila, takže ja som si vždy vymocila nohu v tej vode a potom založila opatrne vložila gázu. Pozor nedaj si jej veľa a ani veľa do okolia, aby práve to nedrazdilo kožu. A v lekárni majú aj krém na odstavenie zrohovatenej koži, to si natri veľmi natenko do okolia, bude mäkšia koža a tým pádom menší tlak na ten nechet.

jankapepe
28. jan 2020

@sara000 robíš obrovskú chybu že ich strihas do oblúka. Preto ti stále zarastaju.

sara000
autor
28. jan 2020

@jankapepe stále chcem do kocky lenže ako náhle zarastajú a snažím sa ich vystrihať zas sú v oblúku

jankapepe
28. jan 2020

@sara000 ešte raz. Zarastaju ti lebo ich vystrihujes do oblúka.

pdt
29. jan 2020

mne zarastali raz v zivote, po porode som zhodila skoro 20 kg a vtedy mi palce na nohach zarastali, pomahalo len vystrihavat necht az do ziveho, kym to nepreslo, nastastie to netrvalo dlho.

cusik
4. máj 2020

@pdt skúste si dať spraviť na chirurgii plastiku nechtového lôžka. Mne pomohlo len to. Odvtedy mam pokoj

werca3331
15. apr 2021

Ahojte, chcela by som sa Vam podelit s mojou radou, ktorá mi pomohla na zarastajuce nechty. Mne sa to zarastanie stavalo uz od detstva, nebolo sice caste ale vacsinou som, tak ci onak skoncila na chirurgii. 4x na chirurgii s prstom na pravej nohe a 2x na lavej. Vzdy ked mi na po umrtveni narezali necht a vytiahli viditelnu cast aj s castou, ktora bola pod koznym valom, sa mi to zarastanie opat vratilo . Pomohol mi az znamy chirurg, ktory mi necht vyrezal a vyskriabal od korena, necht sa zuzil a upravil mi aj kozny val na pravom prste. Od vtedy som mala klop klop pokoj s pravou nohou - uz je tomu 10 rokov.
Momentalne som to zacala zazivat na lavej nohe, necht zacal zarastat objavil sa hnis a tak ihned som utekala na pohotovost. Myslim si, ze to netreba odkladat , aby sa tam nevytvoril velky zapal a to dive maso. ( mimochodom vtedy, ked som riesila poslednykrat ja tu pravu nohu, mala som tam zapal 3 mesiace, kvoli vycestovaniu v zahranici a isla som necht vyrezat az po prichode na svk , umrtvovacie injekcie mi uplne nezabrali, preto vam radim ist na chirurgiu cim skor, aby vas ten ukon nebolel).
Cize pred nedavnom som utekala na tu spominanu pohotovost, vyrezali mi tam zial iba tu viditelnu cast z boku s kuskom nechta pod koznym valom zo strany. Mastila som si necht predpisanou mastou Betadine, robila repikove a haramncekove kupele, pouzivala som aj višňou masť ktora ranu pekne zahojila. No tym ze mi neodstranili necht ku korenu a zacal z pod koze opat vyrastat a bol širší a koza sa stiahla k novej uzšej šírke nechta, tak vyrastajuci necht mi začal tlacit na kozny val zo spodu, prst sa mi po 8 dnoch od operacie opat zapalil. Dnes som bola opat na chirurgii, riadne sa objednala na kontrolu po opreacii s tym ze prst opat hnisa. Natrafila som na uzasneho mladeho lekara , ktory ma riadne vypocul, a navrhol presne to , co mi robili pred 10 rokmi a bolo to uspesne vtedy. Ze necht BY SA NEMAL vyrezavat iba po bokoch ako to vacsinou robia, ale az ku korenu, vyskriabat medicinskou lyzickou, zuzit a upravit kozny val. Spravil mi jeden steh. Zajtra idem na prevaz . o 14 dni vytiahnut steh. Ja pevne verim, ze toto mi opat pomoze.. Zrejme sa to vola aj plastika nechtu, kozneho valu ? Tak toto mi pomohlo v minulosti, necht je na pravej nohe pekny, uzsi a rovny. Za ukon som neplatila ani vtedy ani teraz. Len musite pocitat s tym, ze budete PN minimalne na 14 dni. Beriem antibiotika a cakaju ma opat repikove kupele. Tak Vam zelam vela uspechov a pekne, nebolestive, nezarastujuce nechtiky 🙂) .