Čo so šupinkami po tvári

5. mar 2021

Ahojte baby, vy tu viete vsetko
dajte tip co so supinkami na tvari.
Mam ich kazdu jar snad 20 rokov, najma celo, troska aj lica. Skusila som vselijake peelingy, masky, ale ked si ju vecer dam, rano ich mam spat.
Kazde rano si musim vycochrat celo a nos takou peelingovou rukavickou.
Kym si nedam makeup, nie su vidno. Ked si ale nedam makeup je vidno moja plet 😂. Plet mam skor mastnu so sklonom k akne.
Poradte akp to riesite vy?

marcellka32
5. mar 2021

Máš dehydrovanu pleť, viac vody piť

pupavapampeliska
5. mar 2021

súhlasím s komentárom vyššie, dehydrovaná pleť ale teda neriešila by som to pitím vody (to sa má robiť aj tak, bez ohľadu na stav pleti). načítaj si niečo o starostlivosti o mastnú, dehydrovanú pleť - aké sérum používať, aký hydratačný krém, nájsť si vhodný čistiaci gél (ktorý tú pleť nevysušuje ešte viac).

marcellka32
5. mar 2021

Nepouzivaj kozmetiku s obsahom alkoholu

snazilka_bio_mamka
5. mar 2021

Voda ti nepomôže. Mám tento istý problém a ja mám pitný režim ukážkový, rano začinam pol litra vody, pokracujem čajom, v robote 2x plním 1,5l flasku a to už dlhe roky. Ja mam katastrofalnu plet až mi je z toho do plaču. Šúpe sa mi medzi obočím, obočie, nos, čelo, ako mi začinaju vlasy.. tiez skusam vsetko možne... ale asi najviac mi pomaha taky domáci peeling, 1 vajíčko, 1čl mletej kávy, 1 čj bieleho jogurtu alebo smotany.. dobre si vydrhnem a necham pôsobiť a potom nahrubo nakrémujem hydratačným. Vydrží mi plet možno 2 dni bez šupín.

marcellka32
5. mar 2021

Veľmi suchá pleť so supinami -----> vyšetrenie štítnej žľazy

autor
5. mar 2021

@marcellka32 tu mam vysetrenu

autor
5. mar 2021

@marcellka32 pijem dost
@pupavapampeliska na to sa tu pytam na nete je koooopa toho

autor
5. mar 2021

@marcellka32 nepouzivam nic s alk.

autor
5. mar 2021

@snazilka_bio_mamka ja ked to rano vydrhnem dole vecer to mam spat

pupavapampeliska
5. mar 2021

začni teda úplným základom.
RÁNO:
1. čistenie pleti - nájdi si čistiaci gél vhodný pre tvoj typ pleti, pre začiatok stačí niečo od značky Cerave (ja mám suchú pleť a veľmi mi vyhovoval ich hydrating cleanser), vyhýbaj sa produktom, ktoré majú v zložení SLS alebo alkohol (alcohol, ethanol, denatured alcohol/alcohol denat., methanol, isopropyl alcohol - to sú zlé, vysušujúce alkoholy. potom sú aj dobré alkoholy, takže sa neľakaj všetkého v zložení, čo má v sebe "alcohol" vyhývaj sa len tým spomenutým ;) )
2. (nie je nutné) toner - hydratačný, môže byť aj kvetinová voda (purity vision - aj keď vraj dosť smrdia :D), ale za seba odporúčam skôr Pyunkang Yul Essence Toner (hydratačný)
3. sérum - na hydratáciu pleti je super kyselina hyaluronová (vždy ju treba nanášať na VLHKú PLEŤ!!), mala som Marine Hyaluronics od The Ordinary a bola som veľmi spokojná, príp. skús The Inkey List, Renovality má tuším tiež nejakú
4. hydratačný krém - opäť nanášať na VLHKÚ pleť, vyhovovať by ti mohol od Clinique Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator (ľahký, gélovitý krém, na mastný typ pleti podľa mňa ideálny)
5.opaľovací krém, na zimu stačí SPF 30 - treba poskúšať čo vyhovuje, lekáreň, drogéria, ja som prešla na ázijské spfká

VEČER:
1.+2. dvojfázové odličovanie - olej/balzám + čistiaci gél, veľa báb je spokojných s odličovacím olejom od balea (nájdeš v DM) a olejmi od Saloos, treba len dbať na to, aby to bol hydrofilný olej (inak ho nezmyješ z pleti) - nanesieš na suchú pleť a cca minútu masíruješ po pleti, potom si navlhči ruky a ďalej masíruj, nakoniec ho zmyješ vodou a pokračuj čistiacim gélom.
3. toner (opäť nie je nutné)
4. sérum - znovu kyselina hyaluronová alebo akékoľvek hydratačné sérum
5. sérum - na nedokonalosti pleti, kontrolu tvorby mazu na pleti je priam zázračný niacinamide, ja mám skúsenosť so sérom Niacinamide 10% + Zinc 1% od The Ordinary, ale v drogérii sa dá zohnať jeho napodobenina od Revolution (ktorý mnohým sedí viac ako ten od The Ordinary)
6. hydratačný krém - opäť nezabudnúť, že sa má nanášať na vlhkú pleť

2-3x večer by som pridala exfoliáciu pleti - začať môžeš vo forme čistiaceho gélu, Cerave má čistiaci gél s kyselinou salicylovou (Cerave SA Smoothing cleanser, kys.salicylová je super aj na boj proti upchatým pórom a vyrážkam), alebo vo forme séra - napr. pre začiatočníkov je fajn kys.mliečna (lactic acid), po odličení a umytí tváre naniesť na SUCHÚ pleť, počkať 20-30 min. a potom pokračovať s rutinou ďalej. Večer kedy pleť exfoliuješ by som už žiadne ďalšie aktívne látky na pleť nedávala, stačí hydratačné sérum a krém. Sú aj rôzne exfoliačné masky, tonery, dokonca krémy s obsahom exfoliačných kyselín. Treba si len dávať pozor, aby si pleť nepreexfoliovala, práve preto začínaj s exfoliáciou len 1x týždenne a postupne navyšuj. Ráno nezabudnúť na opaľovací krém, lebo po exfoliácií je pleť citlivejšia!
V žiadnom prípade neodporúčam mechanickú exfoliáciu (rôzne peelingy, kde sú malé čiastočky, kávové zrná a neviem čo alebo tá rukavica čo spomínaš), na pokožku na tvári je to príliš agresívne a len si zarábaš na problém do budúcnosti.
Čo sa týka exfoliácie, tak mám skúsenosť s lactic acid od The Ordinary a opäť môžem len doporučiť 🙂

pupavapampeliska
5. mar 2021

a ako zdroj informácií sa určite pozri aj na:
http://drewsbeauty.com/ (prispieva aj tu na MK 🙂 )
http://www.zrkadielko.sk/page/1
facebook skupina Skincare/Péče o pleť https://www.facebook.com/groups/595159144527402

ak rozumieš anglicky, tak stačí zadať do googlu magické slovíčko "skincare" a voila, máš pred sebou neskutočné množstvo informácii 🙂

marcellka32
5. mar 2021

@pupavapampeliska amen 👍