Čo skutočne zaberá na nespavosť, a kde vám s tým pomohli?
Známy zaspáva 6 hodín, 2 - akože spí. Ďakujem
najskôr vyskúšaj Dospinox - volnopredajný liek
ak nezabere tak si daj predpísaˇ u obvo. niečo na spanie a ďálej uvidíš..
problémy so spánkom je prvý príznak depresii...
Nespavost alebo odborne insomnia, moze byt chorobou sama o sebe ale moze byt aj priznakom nieco ineho. Ako priklad uvedniem manicke stavy vramci bipolarnej afektivnej poruchy. V prvom rade by som odporucala riesit pricinu a to sa nevyriesi volnopredajnymi liekmi ani liekmi na predpis. Treba zajst k obvodnemu lekarovi pripadne k psychiatrovi, pretoze nespavost spada do ukruhu psychickych ochoreni. Poznam mnoho ludi, ktory sa liecia v tejto ordinacii, a nie je to, nebola a ani nikdy nebude - ziadna hanba. Treba sa len odhodlat. 🙂
@daniela2202 ja som nedavno nahodou v Britanii videla tento dokumentarny film, boli tam zaujimave tipy, polozene vedou a vyskumom. https://www.sbs.com.au/ondemand/video/203476589...
Napr ze ak nezaspis do 15min, treba vstat a nieco robit, kym nepocitis ospalost. Ak opat nezaspis, znova, aj 20x za sebou. Vytvori to asociaciu a prelomi cyklus obavy, ze zas nezaspis… podlozene vyskumom Oxford university. Pozerala som len okrajovo, v restike, ale vsetky odporucania boli bezliekove.
Dievčatá ďakujem za odpoveď, známy nemá žiadne psychické problémy, je vyrovnaný, zabezpečený, úsmev na tvári. Nepije, nefajčí, stravuje sa striedmo, mal operovaný žlčník. Má problém s kolenami, riešil ortopédiu, ale bolesti má aj tak. Je väčšinou unavený , prekonáva sa, cez deň je aktívny , mal aj boreliózu... či to mu nerobí zle v tele
Ved na zaciatok urcite obvodny a odtial sa odrazit...