Čo si obliecť na vyšetrenie MR?

4. mar 2022

Dobrý deň,

Čaká ma magneticka rezonancia hlavy, rozmýšľam čo si mám obliecť. Čo si obliekate vy, keď tam nesmú byť kovové veci ? Zamýšľam sa ako je to s podprsenkou a respirátorom?
Namiesto rifli, asi zvolím legíny.

martinkatinka
4. mar 2022

Ja som mala saty a leginy. Podprsenku som si dala dole v kabinke, ostala som v satach.

mamina0078
4. mar 2022

Podprsenku športovú (ine od puberty nenosim), leginy ale také slusnejsie a blúzku.

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kikus7
4. mar 2022

Podprsenku si vyzlečiete. Respirátor s drôtikom si nedáte, resp. necháte v kabínke. Bola som nedávno, laborantka Vás poučí. Kovové nesmiete mať. Ja som mala legíny na gumu a tričko. Čižmy (so zipsami) som dala dolu. Naušnice dolu, hodinky, gumičky, sponkyatď. Neberte mobil ani karty do miestnosti.

nelca84
4. mar 2022

davam si sportovu podprsenku, legíny a dlhe tricko alebo saty, hocico bez zipsov a kovovych casti a nemusim nic vyzliekat. Nezabudni na sponky vo vlasoch a neodporuca sa ani spirala na oci... a z respiratora si musis pliesok samozrejme vybrat

kacena4
4. mar 2022

oblec si co chces tam ta "prisposobia" na to aby si moha ist pod stroj. rifle nevadia, ja som mala a ak by si mala respirator tak si ho das dole a pojdes pod stroj bez neho tiez som to zazila (popr ti daju rusko latkove) neboj a nestresuj sa co si obliect

autor
4. mar 2022

Ako si mam z respirátora vybrať pliesok? To mi tam nedajú niečo? Pripadne ma pustia bez toho ? ( čo by nebolo od veci v tom tuneli)
Keď tak nad tým premýšľam tak športovú podprsenku ani nemám, nosím klasickú s kosticami.

mamina0078
4. mar 2022

Ja som bola bez respiratora len v ponožkách (ešte v 2 vlne)

nelca84
4. mar 2022

normalne, troska nastrihnes a vytiahnes, mne to povedali uz pri objednavani, ze si mam vybrat pliesok, ze bez respiratora nesmiem na vysetrenie
Ak nemas sportovu podprsenku, tak si ju vyzlecies v kabinke a pojdes bez.

autor
4. mar 2022

Nepovedali mi nič, tak bud ho budem mat dole alebo mi dajú nejaký bez.

nelca84
4. mar 2022

no pochybujem, ze oni ti budu nieco davat, to by museli mat ine zasoby. Najskor ti ho sestricka vyberie... neviem, to je fakt taky problem znehodnotit jeden respirator?

autor
4. mar 2022

Kamoške dali rúško pred mesiacom. Nič mi nepovedali, čiže vyberať to nebudem. Nevidím dôvod prečo by mi to nemali dať. Vyšetrenie je drahé čo musi poistovna zaplatiť, určite si to súkromná firma zaratala do nákladov co pýta od poisťovne.

nelca84
4. mar 2022

tak si sa mohla rovno opytat kamosky, nie?

0silvia0
4. mar 2022

mne dali ich rúško bez drôtika. Oblečené som mala tielko a legíny. Kto nemá vhodné oblečenie, dostane taký priesvitný erárny plášť v TT.

zuzap33
4. mar 2022

Na magnet si obliekam tricko, nohavice na gumku. Podprsenka mu ist dole, respirator moze ostat, drotik nevadi

carmen33
4. mar 2022

Nausnice, retiazku, hodinky a podprdu s kosticami si davam dole, rusko mi daju bez drotika, normalne ostanem oblecena aj v rifloch pri MR hlavy.

xiaomi_
4. mar 2022

Veď tam zavolaj a spýtaj sa , nestresuj

andreagajewska
4. mar 2022

Neboj o všetkom ťa poučia, mne tesne pred vyšetrením dali dole respirátor a bola som v tuneli bez. Oblec si leginy a tričko a pripadne ponožky aby to nebolo chladno. Môžeš poprosiť aj deku.

evabb35
4. mar 2022

Podprsenku takú, ktorá nemá kovové časti. Nič kovové. Namiesto podprsenky doporučujem tielko alebo tričko s krátkym rukávom. Teraz je tam na tých MR-kách dosť chladno. Takže aj ponožky také teplejšie. Leginy sú dobré. A odlíčiť sa.

gabika8855
4. mar 2022

Ja som bola este pred covidom a bola som len v nohavickach , pozor aj niektore nohavicky maju kovove ozdoby a oni mi dali taky plast polorpeisvitny nic viac som nemohla mat na sebe

nifido
4. mar 2022

Mne u nás v KE dali plášť a Rusko bez drôtika že u nich je to tak mri(krčná) teraz v stredu robená Košice nová nemocnica, október 2021 mri stará nemocnica Košice (rameno) podpira dole mala som šaty a pančuchy

haanovajana
5. mar 2022

Mne dali jednorazové rusko,lebo som mala respirátor.

lusiafofo
28. máj 2024

Prosím vás môžem mať tabletku na cmulanie od bolesti hrdla ?pri vyšetrení?