Co si myslite o psychosomatike?
Vypomaham sestre s organizovanim letnych taborov a vela deti bolo chorych.Dostala som zapal dutin, zelene hlieny ATB.Dlhsiu dobu som uz detskom kolektive nepracovala, ale aj predtym, ked som pracovala v jasliach som bola casto chora.Moja obvodna je taka natural zena a vela veci chce liecit bylinkami.Pytala som si vymenny listok na imunologiu a spustila na mna, ze skot mam porozmyslat
Ze ci zijem v sulade sama so sebou, ze preco som casto chora?Argument, ze detom tiekli zelene sople bol nic.Vraj, ak by som mala dobru imunitu neochoriem🙂Podla nej som fyzicky, psychicky vycerpana neciim sa tak ...sice sme 2 r nemali dovolenku pri mori, 2x covid, ale uz som bola na tom aj horsie par rokov nazad.V detskom kolektive uz nepracujem len teraz letne tabory...poradila mi Vilcacoru, echinaceu.Nie som vztahovacna, ale dotklo sa ma, ze ma videla druhy krat a tvrdila mi, ze mam rozmyslat sama nad sebou preco som vycerpana, ze ochoriem🤣
Ja verim psychosomatike vysoky tlak, nervozita, ale bakterie, ktore sposobia zapal dutin?
Minuly rok som mala zlateho stafylokoka po prelieceni mi nerobili vyter nemavam chripku, anginu, ale vzdy tieto dutiny.Ved kazdy je nachylny na nieco ine.Ja nepoznam migrenu, bolest zaludka...chora som bola v marci po covide a teraz.Oba razy mi dala ATB.
Citila som sa u nej neprijemne vlastne vinu za moj zapal dutin hodila na mna.
Obycajne zelene skolkarske zelene sople, co tam chces riesit na imunulogii? Si pri soplosoch tak si soplava. Myslim ze to sposobuje moraxela ak dobre pamatam, mam uz vacsie deti.
Moj muž ma takú obvodnú. Všetko možné si vymyslí, ale žiadne racionálne riešenie. Vždy sú to bylinky, najradšej predpisuje čierne uhlie na všetko. Keď k nej prídeš s horúčkou, tak zabije že to máš z telky. Je u nás vo Zvolene dosť známa, takže by som vedela perly porozprávať. 🤣
Ale jedine riešenie je zmeniť obvodnú.
Ja chcem tvoju doktorku. Velmi!
Ja len otvorim dvere, uz mam predpisane ATB.
@eeffka lebo sa mi to casto opakuje.Niekedy treba ATB niekedy to 9 dni vylezim.Ked byval syn vela chory a vsetko som od neho chytila som bola u imuno a mala som znizenu celkovu aj bunkovu imumitu.Dostala som lieky a mala som dlho pokoj.
Teraz mi to vrazilo do oci, usi krvave hlieny.
Možno to doktorka nemyslí zle, má pohľad nezaujatého a vidí veci ináč. Porozprávaj sa s ňou, nech ti poradí a ty potom posúď, či u nej chceš zostať.
@filipka250 citila som sa ako u psychologa skumavy pohlad no tak ja vam poviem preco ste chora, lebo nezijete v sulade sama so sebou, nieco vam skodi.A to som sa tesila, ze mam mladu doktorku.Nedavno som ju nasla nasa isla do dochodku.
@loliki opakujem ja verim psychosomatike, ak by som mala uzkosti, hnacky, bolesti brucha, ale zelene sople?Citila som sa vinna, ze mam zapal dutin.Asi som precitlivela, lebo 7 dni som chora a dnes mi toto povie.
Na rovinu jej povedz, že nech Ti urobí výtery z nosa, z hrdla ... pokiaľ tam máš nejaké "škôlkárske zvieratko", žiť v súlade sama so sebou Ti nepomôže ... tam treba cielené ATB.
no, tak na zelene sople mohla predpisat aspon antibioticke kvapky....
tak ked idem k lekarovi, tak cakam liecbu na urovni dnesnej mediciny a nie bylinky, to si viem precitat aj sama v knizke...
Ja ti neviem povedať, či ti pravdu povedala a teraz si za to urazená. Ale dobre vedieť, nabudúce, keď prechladnem, predtým ako pôjdem k doktorke, budem nad sebou uvažovať, či som v súlade sama so sebou. 🙂 Daj si Magnezko a choď spať. Ak kašleš, tak kašli na ňu. 😉
Po niekoľkých letných táboroch, ktoré som zažila ako animátor, musím povedať, že to je naozaj veľmi vyčerpávajúca práca fyzicky a psychicky a tiež som väčšinou ochorela, proste tá únava spravila svoje a bola som náchýlnejšia na to čosi schytať ... reči o "súlade sama so sebou" neviem či sú úplne pre moje uši v tomto prípade, ale to vyčerpanie v tom naozaj môže hrať veľkú rolu
@jabadabadu nebolo naco cakat.Ved som nevedela hlavu predklonit a krv s hlienmi.
@heln ona mi dala ATB dnes som mala kontrolu a medzitym som nasla imuno a potrebovala som vymenny listok.
Ani vtedy ani teraz mi nerobila vytery pozrela hrdlo, pocula hlas a hned pisala ATB.
@loliki to ona aj tvrdi, ze clovek, ktory nezije v strese nema oslabenu imunitu a nema byt preco chory.Mala si radsej otvorit bylinkaren ja som za nedavat ATB snazit sa liecit inak, ale dotkla sa ma.Nehovorim, ak by som k nej chodila roky a isla z choroby do choroby.Pani predomnou povedala, ze aj ona bola v tehotenstve anemicka a musela pracovat🙂ze ma hemoglobin 115 a nemoze byt taka unavena ako opisuje.No nic musim najst novu lekarku
@lindous bol to len prvy turnus a ochorela som za to, ze na mna deti kaslali a utierala som zelene sople.
Autorka,nie je tá lekárka náhodou z Košíc?? 🙂
mali sme taku triednu na strednej skole. ked sme boli chori, bola to vraj nasa chyba, lebo sme si chorobu pripustili. ked si chorobu nepripustime, neochorieme. vykladala nam aj o tretom oku, vtedy to nebolo este v nasich koncinach zname. ja som bola stale chora, hrdlo, nadcha, kasel, takze som chrchlala v skole.
ona potom vo stvrtaku ochorela a vymeskala niekolko mesiacov. takze asi tak.
@oblecenie99 nie
Co znamena casto chora? Clovek, ktory ma niekolko respiracnych chorob do roka, nemusi mat nic s imunitou. Na Sk je taky zvyk, ze ludia si sami ordinuju. Niekomu 2x zabusi srdce a uz sa pyta ku kardiologovi. Potom sa skutocne chory clovek dostane k lekarovi o 3-5 mesiacov. Ak si 5x do roka chora, tak je to uplne ok. Proste clovek ochorie aj z vycerpania a inych veci. Treba sportovat, zdravo sa stravovat atd...
@stanulienkat nemyslis vazne ze 5x do roka je OK, ja som bola chora kym nebol kovid tak 1x za 3-4roky, moje deti max 1x do roka, bez ATB aj 5rokov
@stanulienkat len, ked si predstavis, ze si 2 tyzdne vyradena z prace, zivota a lezis v posteli nic moc.5 infektov rocne je bezne u skolkarov nie u dospelych.Ja nemavam obycajnu nadchu vzdy su to velke bolesti hlavy, hrdla, usi, zelene hrce soplu:(
Dala mi radu, ze rok trva, kym si dospely clovek zvykne na chore deti v kolektive.Vsetko co pises robim sportujem, myslim, ze zdravo jem budem mudrejsia po odbere na imuno.Lekarka mi povedala, ze po covide su ludia imunitne rozsekani a telo oslabene a chytia vsetko
@eeffka to si nemyslim ja. To si mysli medicina a lekari. Vsade musi byt urceny mantinel. Nevidim dovod pri 3-4 chorobach rocne zatazovat imunologa. Hlavne ked 95% tychto vyseteeni je pri infektoch dychacich ciest negativnych a teda zbytocnych. To len tu su ludia zvyknuti s kazdou blbostou obehat 10 lekarov. Ved chorobnost podporuje X faktorov. Vycerpanie, prezieranie sa, fajcenie, alkohol, pitie ladovych a sytenych napojov, ked mas doma male deti, co ti to prinesu zo skolky kazdy mesiac.........
Chapem. Treba zlaty stred. Aj psychosomatika aj klasicka medicina. A hlavne to treba vediet podat.
@stanulienkat kto ma podla teba pravo ist k imunologovi?kazdy len predpise liek a nikto nezisti ci bakteria zmizla.Potom sa ludia po rokoch dozvedia, ze maju boleru, intolerancie a chronicky stav.Mna sa raz imunologicka spytala kde som bola doteraz?Btw stale som chora a smrkam zelene hlieny nie v takom pocte, ale su a to som ATB dobrala pred 4 dnami.
Ja som tak psychicky a fyzicky vycerpana,mame zle obdobie teraz,vela tazkych veci sa deje. A nebyvam vobec chora. Takze nemyslim si,ze to u kazdeho plati. Dokonca som mala nanic detstvo,despoticku matku,myslim,ze dodnes nie som vyrovnana s jej vychovou a zanechalo to na mne vplyv a ani v detstve som nebyvala chora.
@oblecenie99 ahoj, prosím, Tá, poznáš takú doktorku v KE? To by ma zaujímalo 🙂
@westernacka Áno, poznám.
@oblecenie99 prosím, napíšeš mi meno? Ďakujem 🙂
Veď porozmýšľaj, či ju nezmeníš. 🙂 Nie je zlé, že do teba nepchá za každú cenu ATB, ale teraz ti ich dala. Prečo chceš ísť na imunológiu?