Čo si myslíte o mojich výsledkoch krvi?

denisasucha
30. apr 2024

Dobrý večer, chcem sa spýtať čo si myslíte o týchto mojich výsledkoch krvi. Bola som na odberoch krvi pretože mám bolesti brucha. Mám sa obávať vážnej choroby?

suzitok
30. apr 2024

Ahoj, nie som lekár, ani zdravotník. Ale bilirubín som mala zvýšený pri žlčníkových problémoch. K ostatnému sa vyjadriť neviem.

dzescebuly
30. apr 2024

@denisasucha napíš do skupiny Zdravotníci na MK

denisasucha
autor
30. apr 2024

@dzescebuly kde nájdem tú skupinu prosím?

vanilkovazmrzka
30. apr 2024

Nemyslim si o tom nic. Vysledky si mala konzultovatns doktorom.

thirstymonk
30. apr 2024

Máš mierne zvýšený bilirubín a hemoglobín.
Bilirubín je myslím enzým - pečeňový. Poukazuje to na nejaký problém s pečeňou. Ak by to bolo ale niečo vážne, ako napr. hepatitída, alebo cirhóza, alebo tukovatenie pečene, tak by si ten bilirubín nemala 27,5, alebo 275. Bez srandy.

Zvýšený hemoglobín môže byť príznakom hocičoho, od prejedania sa hovädzím (alebo špenátom), dehydratácia, nedostatok kyslíka, až po leukemiu (ale to by ti už svietili aj biele krvinky zvyšene).

Bolesti brucha následne budeš riešiť na gastre. Aké sú to bolesti? Chronické, dlhotrvajúce? Koliky? Alebo slabá celodenná bolesť? TO môže byť hocičo, od IBSka, cez crohnovú chorobu, celiakiu, až po žaludočné vredy.

iwanka222
30. apr 2024

@denisasucha Nemala si nejake crevne problemy? Alebo Gilbertov syndrom moze byt ten zvyseny bilirubin

petermafo
1. máj 2024

@denisasucha ja som mal podobne liecim sa na Ulcerozna kolitida niekoľko rokov plus spomínané gilbertov syndróm.Ideal na gastro a následne odber stolice ideál kolonoskopicke vyšetrenie.Kde berú aj krv podľa vyšetrenia na potvrdenie gilbertov syndróm nič vážne. Vtedy môže byť tá hodnota v krvy vyšia.Ale nemusí ísť o to.

1fifinka1
1. máj 2024

@denisasucha ahoj bola som nedávno na operácii, a vyšli mi podobne výsledky. Hemoglobin 154, a bilirubin 23. Hemoglobin nikto neriešil, nemám menzes preto ho mam vyšší, vždy som mala nízky, celý život. Myslím, že treba viac piť. A na bilirubin mi lekár povedal, že takto jemne zvýšený nikto nerieši, že sa nemám kvôli tomu stresovať, že je to ôk.

denisasucha
autor
13. máj 2024

@thirstymonk mám tie bolesti už od októbra..bola som v decembri na sone, všetko bolo vporiadku..krvné testy takisto v norme, až teda na tých pár zvýšených hodnôt..ale mám strach, nakoľko pár dbí dozadu zistili môjmu tatkovi rakovinu 💔..v jeho rodine je dosť rozšírená..

denisasucha
autor
13. máj 2024

@1fifinka1 S akým problémom si bola na operácii ak sa môžem spýtať?

1fifinka1
14. máj 2024

@denisasucha šla som na gyn operáciu. Boli to predoperačné. Ale V októbri min roka aj mňa bolelo brucho, brali mi všetko možné a vtedy bolo všetko ôk. Aj vzorky zo žalúdka atď.