Čo si myslíte o ľuďoch, ktorí majú krivé zuby?

16. feb 2024

Často stretávam v okolí ľudí s krivymi zubami,aj mladých aj starých.Vyzeraju že sú s tým vyrovnaný.
Aj ja patrím medzi nich,mám problém zo zubami krivé aj kazive.Pomaly si ich dávam do poriadku.Aj si šetrím potajomky na strojček že raz si ich dám vyrovnať.
Potajomky lebo manžel to neuznáva že čo vymýšľam a komu sa chcem páčiť či mám nejakého nápadníka a podobne reči.
Hovorí že zbytočne len vyhodím peniaze do luftu či som na tom tak dobre finančne a nemám kam dávať inde peniaze.
Čo si myslíte o ľuďoch čo majú krivé zuby?Vidím že niektory ľudia sú s tým spokojný či vyrovnaný a neriešia to.Vela je aj starších ľudí čo to neriešili a majú celý život krivé zuby.
Ja neviem,mne sa to nepáči,ani sama na sebe nepáči sa mi môj obraz v zrkadle.A chcela by som to zmeniť

barbora0308
16. feb 2024

Ono krive zuby vnimaju iba ludia, ktorym to proste vadi...ktorym to nevadi, tak to neriesia. 😁 Je to tak asi so vsetkym, ako je aj postava, vlasy a podobne ☺️.
Ja si napriklad vsimnem, ked ma niekto extremne pekne zuby a aj ked ma niekto velmi nepekne zuby...ostatne "normalne zuby 😁" nejako nevnimam a ani neriesim.

estellas
16. feb 2024

Nič si nemyslím, je mi to úplne jedno , neodsudzujem ľudí na základe niečoho za čo nemôžu. Ja sama som mala krivé zuby. Nosila som strojček a už ich mám rovné. To sa nedá ovplyvniť ako ti narastú zuby.

4stanka4
16. feb 2024

Ja mam tiež krivé zuby- prednú dvojku mam zatlacenu mierne dozadu a už som si zvykla za tie roky. Zase to nie je nejaká katastrofa, skôr ma trápi ze mam špicaté "upirie" očné zuby 😀 Mame to geneticky- všetci v rodine z maminej strany také mame. To ze nemám dokonalo rovné zuby neznamená ze sa o ne nestaram. Chodím pravidelne na prevenciu a dentalnu hygienu+ domáca starostlivosť. A co si myslím o zuboch druhých? Nič...je to každého vec a bohužiaľ nie každý má šťastie ze ma rovné zuby, poprípade financie na strojček. Stále hovorím ze radšej mat svoje zuby aj keď nie dokonale ako umelé "turecké" chrupy ktoré svietia na 3km ďaleko alebo ďalší extrém zhnité a vypadane zuby.

tinka_1807
16. feb 2024

Ach chápem ťa.... Bojujem s krivymi zubami od detstva kvôli úzkej čeľusti. Do toho ešte v detstve som mala úraz a kvôli nemu je predná 2-ka a jednotka mŕtva + cysty pod mŕtvymi zubami. Zuby som už mala vyrovnané, aj keď nikdy nie úplne, ale znova sa pokryvili, chcem si ich dať znova narovnať, ale teraz mi opäť robia problémy predné mŕtve zuby. Mám pocit, že to je nekonečný boj a preto ti rozumiem. Mne moje zuby veľmi vadia, aj keď som rada, že mimo tých dvoch sú relatívne aj zdravé. Ale tá estetika mi fakt prekáža. Ale viem, že je veľa ľudí, ktorí to neriešia. No pre mňa je to dôležité a verím, že raz budem mať opäť pekne rovné zuby....

jamimo
16. feb 2024

krivé zuby nie sú len estetický problém 🤔 Napríklad nesprávny zhryz, únavová prasklina, bolesť sánkového kĺbu, opotrebovanie zubu (skrátenie jeho veľkosti, akokeby ohryzenie nesprávnou polohou) Len nevedomý človek, ktorý zaspal v roku 1982 si môže myslieť, že rovný chrup a strojček je móda a rozmar. (mnoho chrupov obyvateľov o tom svedčí 🙄) Ja sama ho mám a nie preto, že by som nemala kam dať cca 3. tisíc eur 🤷‍♀️
PS: no a zhnité zuby, zápach, 4 kusy zubov ako kôl v plote, to už je vizitka= roky zanedbania.. Vždy ma napadne, ako daný človek žije a rozpráva na rodinných príslušníkov, alebo ako sa bozkáva s partnerkou/partnerom 🤮 Fuj, ja by som ho hnala 👉😵

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simsalabim
16. feb 2024

No ja mam par krivych zubov. Ale zdravych a pevnych. Vsetky zuby mam svoje, iba na jednom mam korunku - ten mi dokaslal stary zubar pred asi 20 rokmi a kvoli nemu odumrel. Mam uz takmer 54r., takze ziadny katastroficky scenar z krivych zubov sa nekonal. V detstve - za sociku - som mala strojcek, ale tak sialene ma z neho bolela hlava, ze som sa na to vykaslala a neriesila som to ani neskor.Asi som pre niekoho odstrasujuci pripad 🙈 Moje deti nastastie zdedili velke usta po muzovi a maju dokonale rovne zuby.

nevenka
16. feb 2024

Ja som strojcek nosila, este ten vykladaci, nic mi to nepomohlo, prisla som aj o stvorky zuby, aj tak ich mam jeden cez druhy,...sestra nosila fixny a je to poznat, no jej sa pokazil zub pod tym, jednotka, komplet jej odumrel.
Ja som sj rozmyslala, ze si dam vymenit plomby, ale mam to tak, ze ked sme boli deti, tak sme mali taku sprostu zubarku, co vrtala vela zo zuba a narobila kvoli malemu kazu velke kratery a teraz mam len skrupinu zo zubov a ciernu vypln...uz len tato vymena by bola draha. A podla zubarky, tie biele do tej skrupiny nie je dobre, ze sa mi to zlomi raz dva. Neviem. Vpredu mam aj pozatierane krcky, to je vo farbe zuba, sklovina zodrata. Takze ak nepouzivam 1 druh pasty, co mi vyhovuje, je to bolestive. Takze ja som rada, ze mam na com hryzt a normalne fungovat. Esteticke to moc nie je, aj sklovinu mam nazltlu. Co narobim. Mame 4 deti a o zubky sa poctivo starame, ale 2 z nich maju problem s odvapnenim aj tak. Budeme raz riesit uz ich strojceky. My s muzom mame krive obaja, aj by sme riesili, ale priority mame teraz inde.
No co si myslis o mne? Neviem, ja si o ludoch a zuboch nemyslim nic, velakrat za to nemozu. Nemaju na vyber, tak ziju a su ako tak vyrovnani s tym, co maju akoze sa zozierat cely zivot? Mam aj velky nos, velke prsia, nizka som. No som to ja a ked sa niekomu nepaci, nech sa nepozera. To si myslim. Inak sa snazim nesudit a nehodnotit knihu podla obalu.

petronellla87
16. feb 2024

Tiež som chcela strojček dokým mi zubárka nepovedala že mám malé usta a vela zubov a bude mi musieť nejaké vytrhnúť a vyrezať aj osmičky. Tak som sa s mojím krivým zubom rýchlo zmierila😁

simona20201309
16. feb 2024

O krivych zuboch nič, O pokazenych kadečo.

andaluzia12
16. feb 2024

Ja som mala krivé zuby, diky bohu že rodičia sa rozhodli dať mi strojček, aj keď to bolo finančne veľmi náročné (ešte za korún). Teraz si na ľuďoch krivé zuby všímnem, pomyslím si že nemali toľko šťastia ako ja, že mi rodičia ten strojček zaplatili .. horšie sú však chýbajúce zuby, o nich si vždy pomyslim ze sa o zuby nestarali a nemajú peniaze na “štátne” …

eternity24
16. feb 2024

Mne to vadí. Keď máš pekne zuby, vyzeráš o 200% lepšie. A zuby sú aj prvé, čo si na človeku vsimnem. Nieje nič viac pôsobivejšie ako krásny úsmev. Sama som mala krivé zuby a na strojček si musela setrit. Nosila som ho dokonca dva krat. Neľutujem tie peniaze. A tvojmu mužovi by som povedala, že sa chcem páčiť sebe.

vyrovnanaosoba
16. feb 2024

Vadí mi a aj si pomyslím svoje keď na mňa niekto dýchne s "arómou" v ústach.
Ostatné neriešim, nekomentujem, nemám názor.
Tiež mám medzeru medzi zubami

kiki68
16. feb 2024

Ja nemam krasne rovne zuby, mam zial medzery. Nosila som strojcek, napachalo to strasne skody vzhladom na ten vek okolo 10-16 rokov. Vysledok je nic moc. Ako neni to skarede ani pekne. Ale od Hollywood smile ma odradza to, ze to moze sposobit dost velke problemy. Tiez to nie je sranda mat na kazdom zube korunku. Lebo to mi bolo navrhnute ako riesenie tej estetiky. Kamoska na totiz spraveny dokonaly usmev a ma strasne problemy s tym. Stale beha vo Viedni od jedneho profesora k druhemu a ratuju to.

marianarem
16. feb 2024

Ja osobne si to na ludoch vobec nevsimam. Jedine, co si vsimnem, je, ked uz su ozaj ze cierne odhnite zuby alebo nejako inak velmi spinave. Ale krive, rozostupene a podobne veci, to vobec neriesim.

bloger
16. feb 2024

Tak je dobré, že to chceš zmeniť. Manžel by ťa mal skôr v tomto podporiť. Neriešim kto má aké zuby. Sám mám s nimi svoje trápenie. Držím ti palce aby to vyšlo.

mikadooo
16. feb 2024

Iných neriešim, ani si to nejak zvlášť nevšímam. Mne to brutálne znižovalo sebavedomie. Nosila som 2r. fixný strojček a potom ešte ďalších 10r. strojček na noc a zuby mám rovné = pekné (moja subjektívna rovnica). Odkedy mi sňali strojček, raz a navždy zmizol môj komplex z krivých zubov.

sofinka1301
16. feb 2024

Ja mam dvojku vystupenu von, ja mam uz nejaky cas chut to zmenit no zial financie na strojcek nazvys nemame,mrzi ma to ze to tak mam a ze to neviem zmenit.. Mam uz nejaky ten vek a neviem ci do konca zivota sa mi podari zmenit tuto vec.. Dost casto sa hanbim za ten zub 😑

nikaeli
16. feb 2024

viac ako krivé zuby mi vadí povrchnosť ľudí, ktorí súdia iných na základe ich vzhľadu 🤷🏻‍♀️

ankare
16. feb 2024

@vyrovnanaosoba a vieš, že ten zápach, ktorý vychádza z úst, väčšinou vychádza z väčšej hĺbky? Napr. zo žalúdku? Takže neodsudzuj ľudí, môžu mať zavaznejsi zdravotný problém, ktorý sa ťažko diagnostikuje a lieči.

mareka49
16. feb 2024

Presne: NIČ

jamimo
16. feb 2024

@ankare mne síce nepíšeš, ale...napr. acetónový zápach u diabetika je sakra rozdiel od zanedbaných zhnitých štyroch zubov, alebo neliečeného helicobaktera + fajčenie = moja svokra 🤮, keď sedí s nami v aute, otvárame okná, núkame žuvačky, smrdí jej z úst ako z kanalizácie 🤔
Napríklad mojej kamošky manžel 50.rokov má 20 rokov zubný mostík a neumýva si zuby. Ten puch, vykvasený povlak, to je extra class, ti poviem 👌

nataly420
16. feb 2024

Zuby sú dôležité 🙂 daj si ich spraviť nebudeš banovat. Zvýši ti to sebavedomie a budeš sa cítiť lepšie 🙂

sandrasstini
16. feb 2024

Ja mam krive, a uprimne nikdy mi nevadili, nejsu na pohlad ze otrasne, ked sa ale zadivas a najma z boku su riadne krive. Som rada ze su zdrave.
Je rozdiel ale krive a krive, spoluziacka ma take ze ti tam rovno padne zrak. Zial nie kazdy ma na strojcek a pod veci. A to iste plati aj o pokazenych, su ludia co su strbavi lebo maju pokazene zuby a nemaju tisece na opravu. Viem, pre niekoho to bude vyhovorka, ale jeden zub za xy€ novy a ked ich potrebujes nvm aj keby len 5 no dakujem.
Dnesne deti maju xy kazov s pokazene zuby.
Ja som si dala teraz strojcek, som si povedala mam jeden zivot tak chcem mat aj rovne zuby, ale ako som pisala na zaciatku, aj moje krivaky mi nevadili, ale chcem proste zazit pocit rovnych zubov tak som do toho isla

nevenka
16. feb 2024

@petronellla87 mne osmicky isli tak ci tak von, nemali sa kam prerezat, takze mi ich vyoperovali z dasna. A hore mi vytrhli stvorky a osmicky sa zmestili, ale zub jeden cez druhy...

nevenka
16. feb 2024

@jamimo ale prosim Ta, mne by museli celu sanku zoperovat, tak je kriva a asi by to ani neslo. Proste som.sa narodila kriva a co mam robit?

babulkomale
16. feb 2024

Na zuby si potrpim ale krive mi nevadia. Kamoska mala otca zubara, davali jej fixny, ale po 5 rocnom trapeni sa jej zuby vratili naspat.
Takze nie vzdy sa to podari aj napriek snahe a vydavkom.

jamimo
16. feb 2024

@nevenka ja nikde neodcudzujem ľudí s krivými zubami. Písala som o sebe vyššie, mám strojček= nie kvôli estetike, móde, rozmaru (ako mi hovoria🤦‍♀️) ale kvôli únave a opotrebovaniu žuvacieho aparátu.
Zanedbané zuby sú už iná kategória...

autor
16. feb 2024

Čítam že viacerým nevadia krivé zuby,dobre sa to číta o žiaľ v realite ešte stále sa nájdu ľudia čo sa vysmievajú tým čo majú krivé zuby.
Ja si neviem normálne zavrieť ústa take krivé mám predné 4 zuby neviem či by sa to dalo vôbec napraviť.

vyrovnanaosoba
16. feb 2024

@ankare no zase viem rozoznať, čo je od žalúdka, a cigaretový a klobásovy dokopy puch. To len príklad.