Čo si mám dať na začínajúcu chorobu?

emi_emi159
22. dec 2019

Dobrý deň , včera bola u mna na návšteve moja 9 ročná neter ktorá nebola celkom zdravá. Dnes ráno som vstala a niečo na mna lezie cítim že mám chytene hrdlo pri prehĺtaní , bolesť hlavy a pálenie očí. Nechcem byt teraz na Vianoce chorá prosím poraďte mi niečo čo mi pomôže čo si môžem kúpiť aj bez receptu iba dnes mi to začalo tak snáď nie je neskoro a dostanem sa z toho. Ďakujem 🙏🏻

saskia_98
22. dec 2019

Na hrdlo dorithricin, ten pomoze a na hlavu daj paralen ..

juliet86
22. dec 2019

cmulacie pastilky streofen med a citron (maju v sebe ibuprofen) paralen. theraflu. z domacich receptov salviovy caj repikovy caj domaci med. zazvor struhany caj. kloktat slanou vodou. obklad z bravcovej masti. najma vela spat a pit. drzim palce

fokuska
22. dec 2019

@emi_emi159 Mne zabera teplo sa obliect - hrube ponozky, do krku satka. Kloktat so slanou vodou (niekolkokrat denne, pit teple bylinkove caje s medom a citronom. Dat si vitamin C - denne aj 2x1000mg (prebytok telo vyluci) a v pripade teploty aj paralen.

Jest lahsie jedla, najma teple polievky a najlepsi je fajny silny slepaci vyvar.

macekovam
22. dec 2019

cecko si daj....

sovica
22. dec 2019

Ako písali kočky vyššie - vysoké dávky C-čka, teplý bylinkový čaj s medom (medovka, materiná dúška, mne najlepšie zaberá zázvor), veľa spať alebo aspoň oddychovať, cesnakové hrianky (cesnak je prírodné antibiotikum), chlieb s cibuľou, hovädzí alebo kurací vývar. Na bolesť hlavy mi z liečiv najlepšie zaberá Nurofen (ale asi každému niečo iné) a na bolesť hrdla Jox (buď sprej alebo kloktadlo).
Prajem skoré uzdravenie😉☕💃

lula313
22. dec 2019

Inkubačna doba pri chorobách je cca dva dni, pokial máš priznaky, chytila si niečo skôr, pripadne to máš psychologické. Na hrdlo je super septilen a horúci caj s citronom

0silvia0
22. dec 2019

@emi_emi159 co najmenej jest, alebo velmi jednoduche jedla ako to uz bolo napisane, nejaky chlieb s cesnakom a vela tekutin...

vierkainka
22. dec 2019

Vylúčiť cukor, to znanena:sladké nápoje, dzusy, zákusky.. Lebo z cukru sa množia tie kvasinky. Určite kloktat slanou vodou a veľmi pomáha aj kloktat salviovym čajom... Kúp si v lekárni orofar... Bud sprej alebo pastilky.. Obsahujú lidokain a zmierňujú zápal.

ctrl
22. dec 2019

@emi_emi159 Orofarn každú 1 hodinu na druhy deň máš po bolesti + Vít. C 1000 ale z flavonoidmy napr. zo šípok majú silnejsi účinok ako samotné C .

deti95060810
22. dec 2019

mm si dáva Theraflu...

vierkainka
22. dec 2019

@ctrl orofar je ozaj super👍