Čo sa mi stane, keď som zjedla pokazené koleno?

10. sep 2022

Pekný večer ženy, prosím vás boli sme na oslave v pivovare, kde sme si objednali pečene koleno. Začali sme ho s manželom jesť, boli sme hladní, tak sme sa dotoho pustili, zajedali sme to kyslimi uhorkami zavaraninami a chlebom, no ako mi zmizla chut z uhoriek a napila som sa vody, tak mi prišlo že to koleno nejak divne chuti. Aj konzistencia bola taká az príliš mastná a mazľavá by som povedala. Tak som na to upozornila manžela, nech si tiež dá kúsok a nech to nezaje ničím. Dal mi za pravdu že je to asi pokazené. Potom sme si k tomu tak viac privoňali a naozaj vo vnútri smrdelo. Tak manžel išiel za casnickou, ktorá si stala za tým že koleno je v poriadku, no mne sa to vôbec nezdalo a ani mužovi, samozrejme sme si povedali svoje. Vyriešilo sa to tak že nam to koleno nedalo na účet. Mne ostalo odvtedy zle, nemám síce žiadne problémy -zatiaľ, ani manžel, zjedli sme to pred cca 3-4 hodinami. Prosím vás, čo sa nam môže stať, ak by sa ukazalo že to bolo skazene. Čítala som že sa to môže objaviť aj za týždeň, dokonca neskôr. Bojím sa hlavne o muža, lebo on mal už závažné problémy zo žalúdkom v minulosti. Je aj operovaný na žalúdok. Čítala som aj že z masa môžu byt nebezpečne otravy. Dakujem vám 🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼😢😢😢

anjelicek26
10. sep 2022

Tak preventivne obaja cierne uhlia, aj dve v rozostupe dvoch hodin, to pekne stiahne zo zaludka vsetko, co tam nepatri...pit vela vody alebo caj na zaludok priamo ak mas doma. Ked ma muz problemovy zaludok, asi pecene koleno s pivom a kyslimi uhorkami tak ci tak nie je dobry napad ... ale to uz zas poucujem, prepac...kazdopadne je mozne, ze sa nestane absolutne nic...

mamickalisticka
10. sep 2022

Verme, že nič... Podľa mňa keby to bolo že zle, tak by ste sa pogrcali hneď...alebo bolesť žlčníka a pečene.. ale nemala som skúsenosť ..ale ako radi pani vyššie, teraz trošku dietku a veľa piť

reanda
10. sep 2022

nic vam nebude.. keby bolo take skazene, tak uz davno zvraciate.. tebe je zle asi hlavne z psychiky, ze sa bojis, ze ti z toho nieco bude 😀 .. maso je nebezpecne hlavne surove, alebo slabo tepelne upravene, pripadne ak je skazena konzerva.. z tohto podla mna by max. mohlo byt to zvracanie alebo hnacka

autor
10. sep 2022

@anjelicek26 On mal v minulosti problémy so žalúdkom, už je na tom po operácii chvalabohu dobre. Samozrejme stravuje sa zdravo, ale keď ideme niekam raz za uhorský rok tak nemá zakázané si dať aj mastnejsie jedlo. Už mu to nespôsobuje problémy ako hovorím, po tej operácii chvalabohu lepšie. Ale kto by si chcel zas prejsť problémami keď ste sa ich konečne zbavili.

autor
10. sep 2022

@anjelicek26 a ešte podotknem, že pivo nemal.. on je abstinent, pije iba vodu.

jozef11111111
10. sep 2022

Veď ak nejedol minimálne kilo toho kolená tak čo také...Veď to není muchotravka..

micusa2222
10. sep 2022

prepáč, nedá mi neopýtať sa ..manžel má problémy so žalúdkom, bol dokonca operovaný a objednáte si mastné koleno,,to nie je normálne.to je hazard s manželovým zdravím....

tykat
10. sep 2022

Nic sa nestane, zaludocna kyselina si s tym poradi. Preventivne mozno nieco na travenie, Pancreolan.

autor
10. sep 2022

@micusa2222 čítajte prosím komentare 👍🏼

autor
10. sep 2022

@tykat čítajte komentare 👍🏼

autor
10. sep 2022

@tykat vám som zle odpísala prepáčte.. dúfam že to bude Ok, zatiaľ ani jeden nepociťujeme žiadne ťažkosti

autor
10. sep 2022

@jozef11111111 no objednali sme si jedno napoly.. mali sme chut. Manžel sa inak zdravo stravuje, raz za uhorský rok si dá niečo takéto, predtým nemohol vôbec, teraz sa mu chvalabohu polepsilo

kristina2412
10. sep 2022

Nemáte doma Pancreolan resp. niečo podobné?

lalenka33
10. sep 2022

Tak konzistencia kolena je sama o sebe mastná a mazľavá. Mne smrdí každá pečená údenina. To koleno sa pieklo dlho čiže aj keby tam niečo bolo, tak sa väčšina zničí pečením. Tebe je zle len z pocitu a myšlienky, že si zjedla niečo zlé. Dajte si čierne uhlie a kľud.

dominikak4
10. sep 2022

Nemusí Vám byť hneď zle, inkubačná doba napríklad salmonelózy je cca 6 až 48 hodín, nasaď si čierne uhlie alebo smectu. Ja som zjedla pokazenú klobásu a veru až po 10 hodinách prišla postupne silná hnačka a kŕče, nevracala som vôbec.

autor
10. sep 2022

@kristina2412 Nemáme.. dali sme si iba probiotiká, ktoré užívame aj normálne. Čierne uhlie sme mali a veru som ho hľadala ale nenašla som🙈

autor
10. sep 2022

@dominikak4 bože dúfam že to bude v poriadku 😢 veľmi ste má vyplašili teraz. Ak do zajtra prežijeme a nič sa neukáže tak aj tak pôjdem do lekárne po niečo pre istotu, kúpim aj čaje na žalúdok… zatiaľ sme si dali tie probiotiká, hneď ako sme prišli domov, pijeme veľa vody… nič sme nejedli už potom

autor
10. sep 2022

@reanda Áno, viem že to je psychické. Muža sa stále pytam odvtedy či nieco nepociťuje, zatiaľ nie. Lebo ja už neviem. Ale nechápem že sme si to vôbec neuvedomili, vôbec to nebolo cítiť, schuti sme to začali jesť a fakt až pri konci sme zistili že s tým nieco je. A smrdelo.

jozef11111111
10. sep 2022

Taká otrava by šla pomalu len operacia zaludka tak to vôbec neviem ..viac by som sa bál keby som zjedol napr čerstvo upeceni chlieb ešte tepli tam su vraj obrovské bolestí mama my to spomínala ešte z deda...keď niečo skazene tak u mňa max vytracať ale čerstvo upečene veď to zabíja mikrkroorgani také som jedol a úplné nič...

reanda
10. sep 2022

a vy ste este na tej oslave ci uz ste doma? najlepsie by bolo ist uz spat, nech uz to neriesis a nestrachujes sa 🙂

dominikak4
10. sep 2022

Ale neboj sa, veď tomu nemuselo byť nič a keby aj bolo tak na črevnú infekciu sa neumiera. Ľudia občas zjedia niečo pokazené a ani o tom nevedia, niekedy je jedlo infikované a pritom chutí normálne, človek nemusí nič cítiť. Niekedy človek ani nevie z čoho má problémy, či dostal virózu alebo niečo zjedol. Pusti to z hlavy lebo hnačka sa môže spustiť aj psychosomaticky. Ja som raz zjedla v reštaurácii tiramisu a až potom som sa dozvedela, že tam dávajú surové vajíčka (ja to nikdy nerobím, tak ma to nenapadlo) no a to po predošlej salmonele vo mne spustilo takú paniku, že som tú hnačku ozaj dostala a ešte som sa išla dať paranoidne vyšetriť, že určite to zase mám, no výtery boli ok. A ako som sa dozvedela, že nemám salmonelu, tak hnačka zázrakom prešla behom chvíle, totálna hypochondria =D ....

luccija
10. sep 2022

Koleno mne smrdi mozno mu nic nebolo, ale ma taku divnu chut.Max sa pogrciate ci zoseriete🤣neboj sa skor to je psychicke

autor
11. sep 2022

@jozef11111111 Aha to som nevedela, pečivo našťastie nejem 😀😀😀

autor
11. sep 2022

@luccija Tak mne koleno nikdy takto nechutilo ako to včerajšie. Ani som nikdy nevidela že by bolo take mazľave (mastné je, to je jasne) ale vyslovene mazlavost taká zvláštna. A tá pachuť potom.. zatiaľ nič, ja som už hore, dala som si už aj kávu a nepociťujem zatiaľ nejaké problémy, muž ešte spi, tak predpokladám že nič. Uvidíme

autor
11. sep 2022

@dominikak4 Surové vajíčka do tiramisu ? To som nepočula ešte 😳 no jasne chápem vás. Ja mám rovnaký stav. Nepozvracala som sa, ani manžel zatiaľ. Ani bolesti brucha zatiaľ nič. Stále čakáme, že čo bude.

autor
11. sep 2022

@reanda Už sme išli potom domov, ako som písala príspevok, tak sme už boli doma. Oslava už končila. Len som bola taká vystresovaná (ešte aj som), že som sa potrebovala niekde uistiť. Manžel, ten bol iba v tej restike vytočený, ale to ho úplne chápem, aj to tam riešil, lebo sa zľakol keď mal v minulosti tie problémy. Aby mu nespustilo zas niečo. Potom už bol Ok a mna utešoval, že nič necíti zatiaľ. Ja som hlavne bola v šoku že som si prečítala, že z masa môžu byt aj smrteľne otravy. A nikdy nevieme ako to zareaguje u nás

tykat
11. sep 2022

Z masa su smrtelne otravy ale nie z vareneho/peceneho kolena, to sa pripravuje dlho. Otravy su napr. z konzerv (vydute viecko) botulotoxinom tzv klobasovy jed. Ten sa ale pri vareni/peceni straca.

autor
11. sep 2022

@tykat inak to som čítala hovorím si klobásový jed? Klobása je mäso.. 🙈 som myslela že má porazí

kitycat
11. sep 2022

Vobec nic vam nebude. Koleno ma byt mastne a spravne upecene sa rozplyva na jazyku. K tomu dobre uhorky, horcica, chleba.

Ty si si skrz manzelov stav vsugerovala, ze je to urcite pokazene a teraz tvoja psychika pracuje na plne obratky.

Nabuduce si dajte rezen na prirodno.

agajka22
11. sep 2022

takito zakaznici vedia potesit, pochybujem ze by restauracia predala pokazene jedlo, riskuje tym velmi vela