Rano som si vsimla, ze dasno medzi dolnymi zubami ten kusok az po tu bodku modru nedrzi, teda je ako keby len tak volne. Normalne tym viem pohnut. Som zdesena. Neboli ma to. Ani krv z toho netecie. Nema s tym niekto skusenost?
Odchlipnute ďasno, môže byť nábeh na paradentozu ale aj nemusí, môže to byť len podráždené nejakým ostrým jedlom ( myslim škrablave)..skús niečo jemne sťahovacie, ústnu vodu nie veľmi štipľavú
Odlepuje sa ti ďasno od zuba,čistí si ich z jemnou kefkou a z dola hore šetrne....mam paradontozu v poslednom štádiu tak zo začiatku som mala aj také potiaže až nato že ja som mala aj zápaly ďasien
Tvoje dasna vyzeraju zdravo a zuby tiez. A nekrvaca to.
Obcas sa aj mne toto stane a zase sa to po case same upravi.
Daj tomu tyzden cas, nechytaj to, jemnejsie na tom mieste cisti zuby. V najhorsom chod k zubarovi.
Ale myslim, ze ti nic nie je.
Robí to pravdepodobne uzdička na spodnej pere, vyvija tlak na ďasno a spôsobila aj krivenie zubov. Bolo by dobré to prekonzultovať so zubarom a nechať odstrániť. Môže neskôr zhoršiť situáciu a byť príčinou vzniku paradentozy, odhaľovania krckov zubov atď. Ak si chytíš ukazovakmi a palcami spodnú peru a ohrnies ju von a jemne potiahnes, môžeš vidieť na dasnach, že beleju, to je ten tlak, plus pripadne to môže aj bolieť trocha.
Uzdicka ma vysoký upon. Je potrebné s konzultovať so zubným lekárom a dat tu uzdicku odstrániť. Čím skôr tým lepšie, aby sa predišlo vzniku parodontitídy.
Aj ja som to mala ozaj. Keď to vidím tak sa mi to vybavilo. Nijako som to neriešila takže sa to nejako vyriešilo samo. 🤔 Ani neviem kedy to bolo... Či pred rovnátkami alebo počas toho ako som ich už mala... Neviem. Neposunuli sa ti tam zuby trochu, žeby to súviselo? Alebo len nejaký opuch spôsobený zubnou niťou alebo medzizubnou kefkou?