Davala som vzorku minuly týždeň a dneska mi volala sestrička že mám prísť zajtra za doktorom aj s kartou to poriešiť , lebo že už prišli vsledky. Tak mám normálne strach keď ani nič nepovedala do telefónu. 🤔
@laurika999 jasne, viem , ale vždy mi povedala keď boli OK a potom som si ich už len dodatočne išla vziať. Tak mám teraz strach 😏
Ahoj mozno blba otazka - ja som mala dat hlien z hrdla na plucnom, ale nic som nevedela vykaslat. Povrdali, nech to soravim doma. Ale som zacala polemizovat, ze kolko toho hleinu treba, kde ho a ako skladovst, kym sa dostanem s tym do labaku 😁
@victoriab ja som tie nevedela kolko toho , tak som dva krat vypľula na dno ten skúmavky ráno po zobudeni a potom som sa obliekla a išla to rovno zaniesť k dr. Neskladovala som to doma
Cize take malicke mkozstvo staci?
Hlien ide štandardne na kultiváciu (baktérie/kvasinky) alebo môže ísť ešte na PCR (vírusy, niektoré baktérie). Takže je možné, ti našli nejakú baktériu/vírus. Žiadne iné vyšetrenia sa z hlienu bežne nerobia. Je možné že doktor chce ešte nejaké ďalšie odbery poprípade ťa znova pozrieť...
@victoriab veľkosť povedzme fazule stačí, a keď sa ti nedá to hned odniesť môžeš to skladovať 24 hod. v chladničke v nejakej čistej uzatvárateľnej nádobe
Výsledky sa do telefónu neoznamujú. Výsledky sa hovoria osobne, aj to nie sestričkou. To musí lekár.