Čo s tým, keď má zub pri koreni hnisavý vačok?

polodrahokam
31. júl 2016

Ahojte, viem, že treba ísť k zubárovi, ale sme na prázdninách u príbuzných s tromi deťmi. Nechcem ísť na pohotovosť, vedˇo pár dní mám ísť k zubárovi. Nebolí to, ale líco mám opuchnuté, hanbím sa medzi ľudí ísť. Treba jesť len kašovité, priložiť teplý alebo studený obklad alebo čo? Ďakujem za rady.

janka2273
31. júl 2016

Treba to niečim dezinfikovať a zmietniť ten opuch..minimálne si uvar odvar zo šalvie,či kamiliek a vyplachuj si ústa 😉
Nevyzerá ten vačok s hnisom,tak,žeby už chcel prasknúť? Ten hnis by bolo dobré dostať von,tak si dezinfikuj ihlu nejakým alkoholom a prepichni to a vytlač von...vyzerá to na zapálenú zubnú dreň,ale niečo podobné(nie som stomatolog 😝 )
Pokiaľ sa zápal nezničí,ten vačok sa tam bude robiť stále...Ak máš ten zub boľavý a možno aj deravý,zakusni si do klinčeka (korenie) a o chvíľu sa Ti uľaví..obsahuje silice,ktoré pôsobia ako anestetikum a aj ako antiseptikum..prípadne si ho rozdrv a napchaj do zuba 😉 Môžeš si vyrobiť aj tinktúru a mať ju vždy po ruke..daj si cca 10 klinčekov do asi 1 dcl alpy a nechaj lúhovať aspon týždeň,dva a vždy si prilož do toho namočenú vatičku na boľavý zub 🙂
A na to líce si daj niečo studené na odpuchnutie 🙂

carmen33
31. júl 2016

Treba ist rychlo k zubarovi. Minuly tyzden tiez jeden pan mal opuchle lice a bolel ho. Isiel nakoniec na pohotovost a hned si ho tam nechali a operovali ho. Mohol dostat otravu krvi. Tiez mal hnis.

dorottka
31. júl 2016

Jo radsej na pohotovost, ak je opuch, s tym uz neni sranda, je to rutina, za par minut bude po tom...