Ahojte, viem, že treba ísť k zubárovi, ale sme na prázdninách u príbuzných s tromi deťmi. Nechcem ísť na pohotovosť, vedˇo pár dní mám ísť k zubárovi. Nebolí to, ale líco mám opuchnuté, hanbím sa medzi ľudí ísť. Treba jesť len kašovité, priložiť teplý alebo studený obklad alebo čo? Ďakujem za rady.
Treba ist rychlo k zubarovi. Minuly tyzden tiez jeden pan mal opuchle lice a bolel ho. Isiel nakoniec na pohotovost a hned si ho tam nechali a operovali ho. Mohol dostat otravu krvi. Tiez mal hnis.
Jo radsej na pohotovost, ak je opuch, s tym uz neni sranda, je to rutina, za par minut bude po tom...
Treba to niečim dezinfikovať a zmietniť ten opuch..minimálne si uvar odvar zo šalvie,či kamiliek a vyplachuj si ústa 😉
Nevyzerá ten vačok s hnisom,tak,žeby už chcel prasknúť? Ten hnis by bolo dobré dostať von,tak si dezinfikuj ihlu nejakým alkoholom a prepichni to a vytlač von...vyzerá to na zapálenú zubnú dreň,ale niečo podobné(nie som stomatolog 😝 )
Pokiaľ sa zápal nezničí,ten vačok sa tam bude robiť stále...Ak máš ten zub boľavý a možno aj deravý,zakusni si do klinčeka (korenie) a o chvíľu sa Ti uľaví..obsahuje silice,ktoré pôsobia ako anestetikum a aj ako antiseptikum..prípadne si ho rozdrv a napchaj do zuba 😉 Môžeš si vyrobiť aj tinktúru a mať ju vždy po ruke..daj si cca 10 klinčekov do asi 1 dcl alpy a nechaj lúhovať aspon týždeň,dva a vždy si prilož do toho namočenú vatičku na boľavý zub 🙂
A na to líce si daj niečo studené na odpuchnutie 🙂