Čo s nespavosťou?

maruska24
9. feb 2013

Existuje niečo na nespavosť? Skúšala som už od čajov, cez kakao, pozeranie tv do 23tej až po prírodné tablety, ale už pol roka sa jednoducho po polnoci zobudím a koniec. Už nezažmúrim oka, len polihujem, snažím sa zaspať ale nič. Tabletkou na spanie sa nechcem ládovať, predsa len je to závislosť a spánok by mal byť prirodzený. Existuje niečo na tento problém?

sissy27
9. feb 2013

@maruska24 a kedy prosím ťa chodíš spať a kedy vstávaš, keď si sa pokúšala "až" do 23hod pozerať telku a nepomohlo? mne sa pred 23hod ani nepodarí dostať do postele aj bez telky... asi máš málo aktivít a neunavíš sa za celý deň, inak si to neviem vysvetliť, môj deň keby mal 30 hod tak konečne by som možno stihla všetko čo by som rada a snáď aj s 8hod spánkom 😝

monikajaco
9. feb 2013

@maruska24 mozno treba hladat hlbsie kde je problem .... nemas neake problemy ... zdravotne ... akekolvek ... a inak su aj tabletky na spanie ktore su na prirodnej baze a neublizia ti ...

mirkakab
9. feb 2013

@maruska24 to je asi generačná choroba, čo počúvam ludí naokolo každý sa sťažuje. Ja tiež zle spím, stále sa budím a to musím povedať že som vyťažená dosť. Večer padám od navy, zalahnem a zaspím a za 3 hodiny som vyspaná ...

maruska24
autor
9. feb 2013

@mirkakab taktiež, ja zaspím v pohode, tam problém nie je, ale potom sa zobudím a konečná, pritom ani nemám pocit že som vyspaná...

swarovski
9. feb 2013

@maruska24 mňa nespavost trápi posledný mesiac, ale tak, že nespim aj 48 hodín. Už mi to ide na psychiku. Môj gyndos mi predpísal diazepam. Ale neberiem ho pravidelne, len ked je už fakt veľmi zle... Tak raz za 4-5 dni. Inak trpim. Som zvedavá ako.taká vyčerpaná dám pôrod....

majka1981
9. feb 2013

skus homeopatiu, existuje taky sirup - spytaj sa v lekarni.
a vecer ist na dlhsiu prechadzku/na cerstvy vzduch nepomoze?
trapi Ta nieco v noci, co premyslas?

lifka123
9. feb 2013

@maruska24 ja lepsie spim odvtedy ako som zacala behat. Chodim vecer, ked maly zaspi, som sice poriadne unavena z celeho dna, ale po behu sa aj tak citim velmi dobre, tak prijemne unavena. A zlepsil sa mi aj spanok.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
timotea244
10. feb 2013

@maruska24 ahoj,celkom ťa chápem,ale u mňa je to ináč...večer nie a nie zaspať,nech som už vyskúšaľa čokoľvek,aby som išla spať v normálnu hodinu,nejde to...tak pozerám telku aj do druhej,tretej rána...niekedy si pospím dlhšie,ale keďže mám malé dieťa,tak o deviatej som už hore...moja doktorka tvrdí,že mám obrátený rytmus a je to spojené aj s tým,že som sledovaná na endokrinológii na ochorenie štítnej žľazy a tá si teda robí čo chce...

kukucka1979
10. feb 2013

u mna pomaha eukasol a tymianovy alebo levandulovy krem od justu. skvelo ukludnuju....

maruska24
autor
10. feb 2013

@kukucka1979 čo je to eukasol, to počujem po prvý krát.

no asi fakt začnem behať, len čo zmizne sneh tak to vyskúšam. A keď to nepomôže, tak asi zájdem za doktorkou, či nemám niečo s tou štítnou žlazou, alebo dačo také 😒

penelope1
10. feb 2013

Ja trpim nespavostou už niekoľko rokov a zatial mi nic a nikto nepomohol a to som toho vyskúšala naozaj veľa!

kukucka1979
11. feb 2013

@maruska24 eukasol je sprej, ktory streknes do priestoru miestnosti a super eukalyptovo vonia. nielen ukludni, ale je skvely aj pri liecbe nadchy a na nicenie bakterii v ovzdusi. urcite odporucam.