Baby, velmi mi klesli ďasná dole.
Dolné predné 2 zuby úplne mi vidno aj spodok, bojim sa že mi vypadnú 😱😭
Čo s tým?
Objednana som len na 30teho
Pravidelna dentalna hygiena. Dasna ustupuju cely zivot, ked je tam zubny kamen? z toho zapal, tak vyraznejsie.
@ruzasipova áno, zubny kameň určite. Keď ja mám hrozný strach zo zubarov. 😭😭
Dentálna hygiena, komplet vyšetrenie + rtg a skontrolovať uzdicku. Ak je DH v poriadku nie je zápal, môže byt problémová práve uzdicka.
@adamadent DH určite nie je ok. 😭
Pozor to uz je paradentoza a toho sa uz tazsie zbavis. Strach,nestrach hadam nechces chodit bez zubov
@marca12 určite nie. Na 30teho som objednana na opravu ďalšieho zubu. Mám čakať, či mám informovať o tom svojho zubára či musím čakať keďže asi aj tak skôr nemôže?
ale tieto problemy o ktorych pises neriesi zubar ale paradentolog. Pozri si v svojom okoli kde je najblizsi a objednaj sa. Treba pravidelne chodit na dentalnu hygienu - ta neboli, je to len blbe cistenie zubov. Potrebujes makku kefku - napriklad curaprox najvyssie cislo + pastu na citlive zuby, tj zeleny elmex. Musis to riesit, pretoze to je nenavratne poskodenie zubov. Cim skor zacnes, tym rychlejsie ti bude lepsie. ako spravi sa nejaka korekcia, ale ze by sa ti poskodene dasna vratili do povodneho stavu - to nie. Urcite co najskor zavolaj paradentologicke a uvidis co ti poradi. Hlavne necakaj.
A okrem objednania sa k paradentologovi by som sa na tvojom mieste hned objednala aj na dentalnu hygienu. Cim dlhsie to budes odkladat, tym horsie.
Za zubarom- aspon u nas . Mne takto "vydvihovali dasna", lebo boli uz nizko a pekne zatial drzia (uz su tomu 2 roky a neklesli zatial). Ale pravidelna navsteva zubara a zubna hygiena je nutnost (chodim 2x rocne).
Ja len doplním k tomu, čo tu zaznelo, každý deň čistiť zuby medzizubnymi kefkami, dentalnou niťou, a dentálna hygiena 2x ročne.
Ďakujem vám za radu. Viem, zanedbala som ich 😕
Mala by som sa vzchopiť a riešiť aj keď je už možno neskoro 😭
Syn chodí 2x ročne, ja vôbec 😭
Odstránenie zubného kameňa (2xročne dentálna hygiena), zubná pasta a ústna voda parodontax. Obnažený krčok sa už nikdy nezahalí ďasnom. Na to treba ísť na plastiku ďasna ( z podnebia zoberú štep a prišijú ho ku krčku zuba,po týždni vyberú stehy).
@luna116😱😱😱
tak a ďalšia fobia na svete
Dentalna hygiena ,ako bolo spomínane, čistenie mefzizubnou kefkou,jednozvazkovou kefkou. Paradontax zubná pasta,ustna voda
@iinuska ale to mi už teraz asi nepomôže 🤔😕
Dentálna hygiena v prvom rade.A určite treba používať aj lakalut aktív zubnu pastu ta je na takéto problémy perfektna👌💪
Ale ano, to co ti radi iinuska ti pomoze. Aj o zuby s paradentozou sa treba starat, a pouzivat medzizubne kefky. Cistit priestor medzi zubami je dolezite, snad aj viac ako samotne umyvanie zubnou pastou. Hlavne nesmies hladat vyhovorky, musis sa odhodlat a ist do toho 🙂
@stanzi určite budem sa teraz viac snažiť čistiť.
To su aké medzizubne kefky?
Anonym - napriklad take ake tu dala iinuska. Cistis si nimi priestor medzi zubami. Co sa tyka velkosti, su rozne, porad sa o nich na dentalnej hygiene, tam ti povedia ake velkosti potrebujes.
Ísť k zubarke?