Čo s chrbticou pri sedavej práci?

17. okt 2023

vie niekto poradit čo s chrbticou pri sedavej praci? Myslim tym že zvyknu byt tie poťahy alebo take neviem ako to nazvat, proste si to clovek da na chrbat, cez ramena a vyrovnava mu to chbrticu a ramena tlaci dozadu, je to dobre? kde sa take da kupit ? Viete poradit mate nieco take? Bolieva ma po praci chrbat a nechcem mať hrb

kliatana
17. okt 2023

vies co, mne pomohol Revitanerv Strong na tieto bolesti. lenze mna bolieval aj pocas toho sedenia, ty pises, ze zatial iba po praci, tak si na tom este relativne "dobre" 😀 a hlavne noci boli u mna katastrofalne. toto mi odporucila doktorka.

taktotedanie
17. okt 2023

A co tak po praci si ist zacvicit? A nehladat najjednoduchsie riesenie pre pohodlnych ludi?

autor
17. okt 2023

@taktotedanie chodim aj cvicit ale v praci aby som mala chrbat vyrovnany by som chcela nieco take

autor
17. okt 2023

@kliatana Prave to nechcem aby aj v praci bolel preto by som chcela nejakú oporu alebo nieco aby mi do drzalo chrbat a nebolel

simca06022011
17. okt 2023

Vystrie ti to ramena a budeš si hrbit krk. Je to o zvyku a zlom sedení, nie o tom, ze ta bude niečo ťahať... inak sa dajú tieto pokocky vygooglit. Lepšie je potom asi dat si podložku na sedenie na stoličku, sú také balancne a častejšie vstať a prejsť sa.

januska12323
17. okt 2023

Stačí keď sa budeš vystierať sama, občas vstaneš poprechádzať sa.

autor
17. okt 2023

@januska12323 nieje velmi čas sa prechadzat alebo povystierat alebo si zacvicit… stacilo by to teoreticky kazde 2h po 3minutkach? ze len ruky nohy chrbat krk ponatahovat trocha a povystierat? a po praci sem tam cvičim doma alebo idem plavat 1-2x do tyzdna

alazala
17. okt 2023

Nastav si budík na 45min, potom vstaň, trochu sa prejdi aj povystieraj. Mne pomohol aj výškovo nastaviteľný stôl, teda stojím pri práci - polohy striedam. Veľa robí aj stolička, ale tie skutočne dobré sú neskutočne drahé

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
17. okt 2023

Je normálne sa počas práce zdvihnúť a nevedieť 8h v kuse. Tak si veci ulož tak ze sa musíš prejsť k nim. V jednej polohe hodiny sedieť = na to ti nepomôže žiadny vystierac chrbta. Aj ak nebudeš ramena hrbit bude ta bolieť všetko . ostatne

martinka17
17. okt 2023

nestačí "ponaťahhovať" sa alebo prejsť sa pár metrov. Treba poriadne denne cvičiť cviky určené na spevnenie chrbtice, nič iné nepomôže.. Skôr ako pozrieš videa, spoj sa s odborníkom, aby ťa naučil správne držanie tela pri cvičení, správne dýchať.

autor
17. okt 2023

@fauko velmi rada by slm cvicila kazdy den. no v praci vela casu neni, to max tak sem tam ponatahovat a po praci tiez nieje moc casu a potom ani energie

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
17. okt 2023

ta stolicka je mizerna, este ked sa neda napolohovat tak sa necuduj, ze tam sedis ako skrcenec. Nech vam zamestnavatel zabezpeci ergonomicke stolicky, je to jeho povinnost. V tomto nech si odpociva pan riaditel, vyzera to sice luxusne ale cele je to na prd (a tato je aj paradne presedena, urcite uz vela pamata)

autor
17. okt 2023

@viestta rada by som to navrhla ale som nova mlada a myslim si ze aby som tu ja hned napominala a menila nieco nebude pre zamestnavatela priam potešujuce

autor
17. okt 2023

@viestta keby nahodou to zamestnavatelovi predlozim, ake stolicky su najlepsie? Nejaky tip na ne

viestta
17. okt 2023

Na trhu je XY ergonomickych stoliciek, drahych, lacnych je na trhu mnoho. Konkretnu poradit neviem. Tato vyzera, akoby sa do nej "vyprdeli" cele generacie zamestnancov a systemom padajceho (vies co) sa nakoniec dostala k tomu co prisiel posledny.
No a okrem stolicky treba riesit aj cvicenie.

eeffka
17. okt 2023

Sedim na zadku 39rokov( skoly 3, sedava praca) chrbat ma neboli, lebo sedim rovno, nesedim ritou v stolicke ale na prednej 1/3co cloveka nuti drzat balance .
To kreslo co mas je na vyvalenie sa a debatku, nie na kancelarsku pracu . A snad nedrepis na mieste 8hod, sak sa dvihnem a idem ku tlaciarni, na wc, urobit si kavu, otvorim okno, idem nieco odniest, zajdem do skladu ...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
23. okt 2023

Popripade ako by ste mi poradili sediet? Na celej stoličke opreta alebo sa sama vyrovnavat a sediet na polovici len, aby som si na to zvykla a sedela tak , chvem mat ten chrbat vystrety pekne a vydrzat tak

januska12323
23. okt 2023

Vedome sa musíš vystrieť, táto vysedena stolička je vhodná akurát tak na ležanie na nej. Tam sa nedá sedieť rovno.

pupavocka101
30. nov 2023

zaklad je jednoznacne dobra kvalitna stolicka, aj mne sa toto pravidlo osvedcilo. skus sa poobzerat po nejakej s lepsimi ergonomickymi vlastnostami. jasne, ze su aj drahsie, aj lacnejsie varianty, ale toto je taka vec, na ktorej rozhodne netreba setrit. ja mam napriklad tuto, mirra 2.