ahojte. mam velmi caste mykozy.. nejem ani vela sladkeho, hygienu mam normalnu, nosim bavlnenu bielizen,a mam staleho partnera... no aj napriek tomumam kazdy mesiac mykozu. len co sa z jednej dostanem, mam chvilu pokoj a je tu dalsia.. uz som zufala.. skusala som domacu liecbu aj lekarku, ale stale sa to opakuje. prosim poradte. dakujem
Ahoj, mas asi prekysleny organizmus. Ja som s tym mavala problemy, ked som mala cca 17 rokov. Ziadne tangace hlavne, mne to vzniklo cele z toho. Dobre je, ze uz nejakych 6 rokov som o mykoze (klop, klop) absolutne nepocula. Takze sa to da. Vyhybam sa bazenom, idem iba do slanej vody, virivkam, sladkeho jem malo, pijem iba prevarenu vodu, teplu, do ktorej si kvapnem trochu citronu. Poradili mi to v klinike tradicnej cinskej mediciny. Tepla voda, a aj ked vychladne, ale je prevarena prevarena, pomaha z tela vylucovat vlhkost - ale to som ti len tak laicky napisala, ako som to ja pochopila 🙂 Jasne, ze sa stane, ze niekedy si dam aj obycajnu prefiltrovanu studenu vodu, ale to len v pripade nutnosti. Ked si v praci, normalne si zovri vodu ako na caj, daj do salky a popijaj take teple. Ked ti to tak nechuti, kvapni si par kvapiek citronu do toho. Ten citron je zasadity a pomaha odkyslovat organizmus. Urcite by som si na tvojom mieste pohladala v google "zasadite potraviny" a nasadila tvrdu dietu. Ked sa z toho dostanes, iba budes rozumne jest a budes ok. Drzim palec 🙂
pomáha užívanie Fermalacu
http://rng.uforum.sk/search/1800774923/
pozri na tomto fore pripadne si zadaj svoju otazku.
ja sa snazim obmedzit sladkosti, na toaletnu misu si sadnem len doma ( ani u rodicov, ani svokrovcov ani u rodiny), nohavicky si vymenim aj 3krat za den ak je potreba....nosim si vlhcene utierky so sebou a tymto sposobom sa mi to o moc zlepsilo....
V lekárni sa dá kúpiť Canesten, je ozaj účinný a pri týchto problémoch som ešte mesiac užívala probiotiká, obmedzila sladkosti.
skús gél mne to pomohlo na intímnu hygienu s kys. mliečnou určite žiadne tangáče a tak isto odporúčam preliečiť partnera aj keď on zjavné problémy nemá môže to prenášať na teba
...mne pomohlo vysadenie antikoncepcie..
Na mykozy pomaha aj caj a to urologicky s brusnicami,alebo brusnicove tobolky,kupis v lekarni,jedno balenie stoji 9eur.Ak mas mykozu alebo kvasinky na nohavickach a chces ich dobre vyprat ,da sa to odstranit praskom na pranie zn.Canesten.
používam intímne gély pri sprchovaní a od vtedy mám pokoj.
V lekárni sa dá kúpiť tabletka bez receptu MYCOmax 150, je dobre, aby ju užil aj partner, aby sa preliečil a vhodné je používať anionové intim vložky počas mykozy, pozrite na www.shuya-health.sk
Multigyn actigel (preventivne 2x/tyzden, na liecbu myslim ze 10 dni v kuse), bavlnena bielizen, ziadne tanga, ziadne parfumovane vlozky a intimky, v lekarni volnopredajny Canesten masticka aj tabletka/y... mne osobne ten multigyn pomaha, je to 50 ml tuba, vydrzi cca 3 mesiace na preventivne uzivanie alebo na 3 suvisle liecby, stoji okolo 8 eur... okrem toho pouzivam Rosalgin na vyplach, najma ak nemam moznost riadnej hygieny (napr. na dovolenkach alebo na cestach), vzdy po styku, resp. preventivne tak 2-3x do tyzdna, podla potreby... umyvam sa Lactacydom (tym obycajnym)
Kazdopadne ak sa ti to velmi casto opakuje, naozaj by sa mal preliecit aj partner, su casto bezpriznakovymi nositelmi...
mykozy su hlavne zalezitost imunity, nie su prenosne z wc dosky. Vlhcene utierky nepouzivat! Tie byvaju parfumovane a pod., co nerobi dobre citlivej sliznici.
Okrem ineho, mas tie mykozy naozaj potvrdene aj kutivacnym vysetrenim? Pretoze aj nieco, co sa tvari ako mykoza, nou nemusi v skutocnosti byt. U mna sa takto prejavili premnozene streptokoky. U niekoho to moze byt napriklad nieco ine. Daj si urobit tie kultivacne vysetrenia, len potom ti dr. moze nasadit cielenu liecbu. Okrem toho, treba nielen liecit problem, ale posilnit aj imunitu. Mne pomohla kura Candivac-om. Myco-max tiez zabera, ale len v pripade, ze su to mykozy.
no,co viem ja, tak mykozy su prenasane aj wc doskami, aspon tak tvrdi doktor.. @grettka 😉
suhlasim,ze treba u doktora zistit, preco sa ti tie mykozy vracaju, ak teda to nie je ina infekcia..
ak je to opakovane, doktor by ti mal poradit aj preliecenie partnera,ktory aj ked sa nezda ta moze opakovat nakazit..
mne na mykozy pomohol oreganovy olej- dve kvapky do maleho mnozstva vody- rano a vecer - min. mesiac. davala som to aj manzelovi. Je to dobre na vselijake plesne v tele....
odvtedy pol roka neviem, co to je mykoza 😉 odporucala som aj kamoske, ktoru to trapilo casto, drzala rozne diety, nejedla sladke.... az po oregane sa jej ulavilo 🙂
Skús vymeniť partnera 😀.....to bol vtip 🙂 skus Canesten, alebo ak to je v okolí záhybovl tak aj Imazol krémpasta, co sa používa na detske zapareninky tak je tiež na dobrý aj na mikozy. A kvapky Fenistil aby si nemala pocit svrbenia....obmedzit uplne sladke aspon na dva týždne...a prejst na kyslu stravu, vtedy bakterie vykapu to znamená, že kup si vedierko kyslej kapusty a jedz len tak pri telke kapustičku surovu,( nie seged gulas) alebo si rozkroj citron a zjedz ho,( nie vykvapkat do čaju ale surový zjest) aspon polku....proste potrebuješ mat tam dole kysle prostredie 🙂
ja som mala tiez tento problem,dala som si 3mesacnu kuru wobenzym,pouzivam lactacyd na umyvanie a akonahle sa mi len minimalne neico nezda,dam si rosalgin vyplach...klop klop zatial sa drzim🙂
a oreganovy olej mam prave objednany,idem vyskusat tiez🙂je celkovo proti plesniam,kvasinkam,v tele,crevach,tam dole a podobne...uz je na poste v baliku 🙂
Prsne tento problem mam aj ja,po porode kazdy mesiac,uz som z toho na nervy!!!Teraz kazdy mesiac preventivne pouzivam 3-4cipky Gynolactu,kazdu noc jednu,tri-styry dni po sebe a pomaha to,su to vaginalne probiotika.
canesten pomaha.. mozno mas nejaku infekciu sla by som nastivit dr.. jedna znama tiez mala takýto problem, sla doktorke ...a na koniec zistila ze dostala niecood svojho partnera ..len nechcem strasiť
mas urcite mykozy -lekar ti to potvrdil alebo len kazdy mesiac vytoky bez svrbenia ?? ked povies ze kazdy mesiac pride mi to ako bezny cyklus a zvyseny hlien pocas plodnych dni vyskusaj si to vyratat poznam zopar zien co sa tak tiez stazovali a podomacky dlhodobo liecili ale o ziadne mykozy sa nejednalo
Ja by som tiež rada vedela ako sa toho zbaviť- som zúfala- presne ako ty už vyše dvoch rokov každý mesiac až my to prešlo do bakteriálnych vaginóz - nie je liek čo by som neskúšala- ale je tu jedna pani má nick -zdraviezprirody a ona mi poradila aloe vera- ešte som si ho nekúpila ale chystám sa na to- že to veľa ženám pomohlo a silno uvažujem o wobenzyme -ale 100 eur za balenie s 800ks a mala by som užiť celkovo 1200 tbl. - príde mi to strašne drahé- ale ak by mi to pomohlo tak by som sa na to dala-ale som už tiež z toho zúfalá - je mi do plaču
ja som pouzivala sprchovy gel z konopy teraz neviem ako sa vola ale pomohol mi
presne tak, podla vsetkeho je nositel partner, na nom sa nemusi nic prejavit, treba ho preliecit. skuste mykomax, je to pre obidvoch a bez receptu.
ja som sa presne s tymto problemom trapila po liecbe dvoma atb, cca pol roka. napokon som vymenila intimny gel za Saforelle Gel, je mierne zasadity takze pomaha proti mykozam. spodne pradlo si vzdy ozehli - zabijes tym bakterie ktore prezili pri prani. nemozem naisto povedat ze vyslovene pomohol Saforelle, ale pravdou je ze odvtedy som problemy nemala. klop klop klop...
ziadne parfumovane toaletaky ci minivlozky. tantum rosalgin (vyplach vaginy) naozaj zazracne zabera. a nech sa muz neumyva sprchovym gelom na penise
okrem toho čo baby už písali skús anionové intimky, len ich treba vždy pred použitím troškou vody navlhčiť tam kde je ten prúžok.
ja som sa mykozy konecne zbavila vtedy, ked som si dala dokopy plesne na nech.lozkach na nohach.Staci, ze mas plesne niekde na / v tele a uz sa taha.
preliečenie myco-maxom aj partnera asi mesiac použivat canesten krém preventivne asi pol ročna dietka bez sladkosti žiadne mydla ani intimne.Vyliečit všetky mykozy na tele nohy ruky aj partner. žiadne parfemovane WC papiere,vložky,aviváže na spodne prádlo.Mne na otázku čim sa mám v intimnych partiam odpovedal len čistou vodou ani jazyk si nedrhneme mydlom ani intimnym a máme konečne pokoj.
pridat do jedálnička Acidko, Activia, aj to najmenšie množstvo sladkého može byt príčína ak ich máš takto chronicky stále..ja som ich mala pravidelnejšie ako hodinky.. samozrejme, partner tiež nech zabehne za lekárom..
Pozor: Keďže toto je Otázka, každý môže odpovedať iba raz.tu na fóre niekto písal o oraganovom oleji, tak som si ho kúpila a tiež mám pokoj. A v plodnych dňoch mám trosku taký pocit svrbenia , nie silný, tiež som myslela, že je to mykoza, ale asi je to príznaky ovulacie. Vyskúšaj ten oreganovy olej. Ja som ho kúpila v nejakom obchode so zdravou výživou za 6,50€.
asi by bolo dobré preliečiť aj partnera ... on môže byť príčinou opakovaných mykóz.