Ahojte maminy 🙂
zaujímajú ma vaše vylepšováky na ochabnuté panvové svaly. rodila som prirodzenou cestou a odvtedy mám menšie problémy s únikom moču a aj milovanie s manželom je iné. viním zato práve panvové svaly. snažila som sa cvičiť kegelove cviky, ale potrebujem niečo iné. napr nejakú pomôcku. dopočula som sa prístroji PELVIC TONER cez web merien, ale rada by som sa dozvedela nejaké vaše skúsenosti. cvičíte niektorá s týmto prístrojom? aké s ním máte výsledky? ďakujem za akúkoľvek radu.
ahojte, som 7t po ľhom porode a mam rovnaky problem. Dr mi odporucit Axaflex ale zatial som ho na SR trhu nedostala. Mate niekto s nim skusenosti?
nemate niekde v meste rehabilitacnu poradkynu? nejake rehab centrum? tie su dost dobre vyskolene aj na taketo upevnovanie svalov...zial, niekedy je po porode uz nekoro na to, lebo pri porode sa v nerozcvicenom panvovom dne robia mikrotrhlinky vo svaloch, ktore sa hoja jazvou a tympadom stracaju svaly pruznost a schopnost opat sa stiahnut...a ako vravi manika77, tak po poslednom porode sa da urobit kratka operacia, ktora zlepsi unik mocu..
@majdalenka321 mas pocit ze tie cviky nezaberaju?Ja mam pocit ze mi trochu pomohli,zacala som cvicit 2 mesiace pred porodom,aj po porode.Ja neviem ake by to bolo keby som necvicila,ale podla mna pomohli.teraz som trochu polavila ale urcite chcem zacat znovu intenzivne cvicit.Inak aj som rozmyslala ze si objednam tu pomocku,vela som o tom citala,len nevim,ta predstava ze si tam budem strkat nieco ako "vibrator".ale podla mna je to s nim ucinnejsie,lebo ked sa snazis stahovat len tak "naprazdno" tak si to vyzaduje dost velku koncentraciu a cloveku sa nie vzdy do toho chce,ale ked uz mas tu pomocku tak to ta viac motivuje.takze podla mna je to dobra vec. 😉
@latvia,myslis ze ked su tam tie mikrotrhlinky tak uz sa s tym neda nic robit?Mozno tam kde je ta trhlinka ostane jazva ale zas ine casti sa mozu posilnit,nie?A tak nejak sa to vykompenzuje 🙂 neber nadej 😀
Ako vám pomohol ten pelvic toner? Či nič z toho?
ahoj, tento isty problem mam aj ja..ja som s tym sla aj k lekarovi zial je to tam cele nejak posunute ci co to 😒 robili my take vysetrenie pomocou takych cievok ci co to bolo a naplnali mi mocovy mechur bolo to take neprijemne a skumali ked uz potrebujem cikat..tak nasadili lieky po ktorych mi bolo zle ☹ a dalo by sa to uorbit ale kedze chcem este rodit tak to nema vyznam...