Čo robiť s jazvami a pigmentovými škvrnami?

lenka8p
18. nov 2020

Som zúfala 5 mesiacov som sa dostavala vonku z tejto aknóznej pliagi a teraz.. celá tvár všade pigment a jazvy. Som sklamaná a neviem čo ďalej. Čo pomohlo vám?

lucinka1988
18. nov 2020

@lenka8p určite odporúčam chemicky peeling, teraz je na to aj najvhodnejšie obdobie.

limetka69
18. nov 2020

@lenka8p ahoj vyzeram rovnako, ak nie horsie, odporucam retinol, v akejkolvek podobe, je to vit A

tenerifka
18. nov 2020

@limetka69 v tabletach alebo v kremoch?

@lenka8p dcere dermatolog po liecbe s roaccutan zakazal akekolvek kozmeticke zakroky aspoñ 6 mesiacov od dobratia poslednej tabletky. Potom ma na vyber chemicky peeling alebo laser. Spytam sa ho aj na ten retinol

limetka69
18. nov 2020

@tenerifka v kremoch 🙂

tenerifka
18. nov 2020

@limetka69 prosimta, napis tvoju skusenost, aky problem si mala ( jazvicky po akne ako zakladatelka?), aky krem si si davala, kolkokrat za deñ, a kedy sa zacali ukazovat prve vysledky. Moja mi tiez poslala clanky o retinole, ale bez dermatologa sa toho trochu bojim ( aby sa jej to hnusne akne nevratilo)

limetka69
18. nov 2020

@tenerifka ja nemam jazvy, u mna su jazvy dierky a nerovny 3D povrch, ja mam flaky, rozskrabem akne, vytlacim, chrasty zlupnem, (ako ked niekto ohryza nechty, neviem si pomoct) proste mam tvar plnu tmavych skvrn, ked si dam silny makeup, nevidiet, ze mam nejake vyrazky, jazvy, je plet zjednotena, len ten ton pleti mam katastrofalny, som flakata no... a retinol mi odporucili tu na konovi, objednam na aky natrafim, a ton pleti sa zjednocuje paradne, aj ked mam stale nove flaky takze to nevidiet, ja som nad akne este nevyhrala :D ale keby ze som sa stale neskrabala verim tomu, ze by sa mi to vyliecilo, mala som Retin A, potom nejaky sialene drahy, uz neviem co za znacku to bolo, ten aj vrasky vyhladzoval, viditelne, a teraz mam od the ordinary retinol 2% neviem presne nazvy, ked vidim netinol, retinoid beriem a som spokojna, googlila som, odporucaju to dermatologovia a tvrdia, ze je to jedina vec, ktora fakt ucinne zaberie, bat sa nemusis, neposkodi, napriklad ja ked som sla na chemicky piling, to bola katastrofa, kremik len pomoze

limetka69
18. nov 2020

@tenerifka ale citala som, ze je aj na jazvy, ono ked mi vrasky vyhladilo asi aj jamky by vyplnilo a zjemnilo

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kiki68
18. nov 2020

Jedine na kliniku a oni vedia co s tym, u mna IPL

duracellko
18. nov 2020

neexperimentuj, porad sa naozaj s lekarom, alebo na lek. kozmetike, lebo ked si to zhorsis uz neopravis, ja beriem kolagen -obycajny pripravok na klby, uz po prvom tyzdni mam viditelne hladku plet, oproti tebe mam inak omnoho horsiu

123369
18. nov 2020

@lenka8p limetka má pravdu, odporúčam retinol.Zacala by som najslabšou koncentráciou.Uskodit ti určite neuškodí, nie je to nič hrozné.Ja používam značku The Ordinary, samozrejme môžeš si vybrať aj iný,ale na začiatok je fakt cenovo super.Milujem túto značku.Konkretne by som začala s granactive retinoid 2% emulsion alebo tento istý v sqalane.Ten v sqalane je mastný lebo sqalan je olej, veľmi prospešný na pleť.Dalej na pigmentové škvrny od The Ordinary Alpha arbutin, Niacinid, vitamín v, všetko sú to séra, rozdeliť niektoré ráno, iné večer.Ale stále, stále SPF aj v zime,aj keď prší.Vsetko kúpiš na Natureal.sk krásne máš popísané k produktu ako funguje.Najdes tam mnoho ďalších skvelých ser na zjednotenie tónu pleti.

123369
18. nov 2020

@lenka8p * vitamín C,nie v😀