Nepamatam sa kedy som naposledy realne zvracal. Byva mi casto zle. Aj som vysetreny na gastro s vysledkom nespecificka funkcna porucha. V sobotu som si lucinu, uz pocas jedenia mi bolo tak blbo na zaludok. Dojedol som a do 5 min silna bolest v strede pod rebrami a uz som utekal na wc, grcal som 3x to dopoludnie. Ten den som si az vecer dal par tyciniek. Na druhy den som si dal suchy rohlik s cajom na ranajky, na obed mi zena uvarila ryzu ale neodolal som a dal som si aj maso s kuskom stavy na prirodno. Vecer mi zase bolo strasne blbo, nafuknute cele brucho a citil som to maso. Do rana preslo. Dal som si hrianku, na obed maso kuriacie z vyvaru s kuskom mrkvy z polievky a ryzu. Po hodine som citil ze mi je zase tazko, dal som si pankreolan, potom o take dve hodky som bol strasne hladny. Zena napiekla jablkoby kolac detom a ja som neodolal a zjedol som cely ten kratsi tenky okraj. Vecer a b noci mi bolo hrozne zle. Dnes rano som si dal iba hrianky a citim aj z nej tazobu. Skusim dnes uplne len dietne? Kedy treba s niecim takym k dr? Brucho ma na dotyk neboli nikde
Mne ked je zle pijem colu a jem tycinky. Minuly rok som tak chora bola ze to slo zhora aj zdola 🫣 tyzden som poriadne nejedla. Tiez som mala chut na vsetko mozne od slaniny az ku sladkostiam
@siegi ja po vracani musim byt tri plne dni na sucharoch, rozkoch a pod. Potom opatrne zacinam ryzou, neskor vyvar. Vsimla som si, ze to ide vekom - v 20 som po grcani mohla na druhy den zjest uz cokolvek a teraz v 34 uz to chce viac dni na diete, kym sa zaludok a cele travenie da do poriadku. A kup si hylak alebo probiotika, pomozu s napravou travenia.
5 rocne decko S cim chces zatazovat dr?? Ze sa nevies udrzat a stale musis jest napriek nevolnosti? Hadam si vies vygooglit dietne opatrenia a kupit probio?
Tvoja zena ma doma dieta navyse.
@stanulienkat no zial, musim uznat ze mas pravdu…
@siegi zbytočne to naťahuješ sám, máš dodržiavať diétu a nie neodolal som, no tak trp a nezaťažuj tým lekára.
@siegi no takto. Ak je to len nejaka viroza, zjedenie pokazeneho alebo tazkeho jedla, tak dietne opatrenia par dni, nic mastne, sladke, vyprazane, pripadne cierne uhlie par dni. K tomu nejaky vhodny caj, cista voda a clovek by mal byt do par dni v pohode. Lenze toto som si myslela aj ja, az kym mi nebolo tak zle, ze som nic do zaludka nedala, zo vsetkeho bolelo, nepomohlo vobec nic, az som si dala spravit rozbor stolice, zistil sa helicobacter a o dva mesiace na to na gastre zapal zaludka a nasledovala liecba atb a dalsie veci. Nechcem strasit, kedze netusim, co si jedol, ci ste boli chori v rodine, atd. Ja som mala aj po prelieceni priserne koliky, bolesti (aj z liekov), na sone nic nezistili a trapila som sa dlho, dodnes mam problemy a helicobactera uz nie. Takze ta nejdem ani urazat, ani odsudzovat, kedze som si so zaludkom presla peklom. Ale iste je, ze ti asi nie je az tak zle, ak sa nebojis porusit dietu a pokusas, ja som si to dovolit nemohla, s kavou som musela seknut zo dna na den a pol stareho rozka s troskou masla alebo uvareny cisty zemiak, mrkva ci trochu ryze to som musela riesit mesiace, zavidela som kazdemu, co mohol jest. Proste vyskusaj odolat, jest castejsie male porcie setriacich potravin (vygooglit), nech sa zaludocna sliznica moze hojit, zut poriadne uplne na kasu, aby sliny predtravili a nezatazoval sa zaludok velkymi kusmi. Caj mi pomahal repikovy, kamilkovy. Ak neprejde do tyzdna, riesila by som doktora. Ak je k tomu aj reflux, tak pomahaju lieky ako helicid na chvilu, ale toto by som bez konzultacie s dr. neriesila. Takze dufaj, ze je to len docasne podrazdenie zaludka, drzim palce s dietou.
@srnka79 dakujem za rady, na jesen som bol na gastre, robili aj endoskopiu a bola ok, helico negat. No priznam sa ze som to prestrelil teraz. Vacsinou si davam vacsi pozor ked mi je zle. Lucina natierka sa nezdala byt pokazena, jedli z nej aj zena a syn. Nemame ziadnu virozu doma. Dam si zajtra len cisto suchar alebo hrianky s cajom. Dakujem
@siegi urcite aspon 2-3 dni bez masa, ziadne supky na jablckach, oriesky. Ono je to tazko posudit, ja som vraj aj histaminik a z toho vie tiez boliet zaludok, aj pri intoleranciach. Ale ak je na gastre vsetko ok, tak len oddych dopriat zaludku. Ma to aj pozitiva, clovek trochu zhodi do nohavic.
@siegi a čo čakáš? Dospelý človek čo nevie pár dní držať diétu tak trp