Dobrý večer prosím Vás čo robiť keď sa nedarí mamke znižovať teplotu 39.3?
Na trochu jej klesne a o5 vystúpí teplota na ten isty stupeň..
Striedať lieky
u nas zabera...na zapestia kolieska citronu a previazat vydržat aspon 5 min.aby nevyštipalo ruky...na struhat zemiaky dat do ponožky a priložit na nohy šlapy...obklady, vetrať, po lyžičke po duškoch čista voda
Potierať rozkrojeným citrónom chodidlá, lýtka, slabiny ... u nás toto veľmi pomáha.
Rada od lekára:obklady vlažné na hrudník LEN,zabaliť do deky a meniť po 10 min.
Striedať Paralen s nurofenom v 4 hod.intervale,dávka podľa veku
Aj ten zemiak nam velmi pomohol a rehydratacny roztok
@petra199099 ďakujem velmi pekne
@dzulli1980 ďakujem pekne
Manzelovi teraz pri covide nachvilku zaberalo ked som mu namocila ponozky do studenej vody s octom a takto nechala aapon pol hodinu... Trochu mu klesla... Ale inac mal tyzden teploty medzi 38-39.5 a lieky vobec nezaberali na znizenie...
Pri takej vysokej nezaberajú veľmi lieky. Najskôr zraziť -aj kúpeľom napr. aspoň na 38,6 a potom podať liek. Niekedy sa môže stať, že lieky nezaberajú, keď sa poda príliš nízka dávka. Rozratat podľa váhy a vypočítať 4x denne...na striedačku s dvoma účinnými látkami....po 3 hodinách striedať...
Potieram Alpou zapastie a priehlavky...zvycajne v spanku..a zakryt...lebo zacne chlad potom. Niekedy ponatieram aj dutiny a pri usiach...v spanku preto..ze Alpu niekto nemusi a tam to neciti.
Doplnila by som k vyššie spominanym radam diazepam 2.0. Syn dostal febr. krče + triašku. Ak máte covid, nedávať nurofen. resp. dať len na striedačku ako druhú možnosť.
Obklad na hruď aj čelo len keď ma teplé nohy... Nam to pomáha vlaznu vodu dat namacat uterák po 10 minútach vymieňať...az kým nieje 38 teplota