Ahojte, potrebovala by som poradiť, už som z toho zúfalá ☹ V priebehu mesiaca, asi tak od konca septembra som skoro v kuse chorá, max. 5-6 dní som bola ok a už sa bojím, aby to neublížilo nejako bábu.. 1x malý doniesol zo škôlky hnisavú angínu, tom som bola najprv u svojej dr, tá mi dala len Bioparox a Solmucol. o 2 dni na to som letela na pohotovosť, lebo mi nešla zraziť teplota, tam mi dal dr antibiotiká Augmentin.. keď nám to po 2 týždňoch prešlo,tak som dala malého do škôlky a po 3 dňoch znova ochorel a ja po 2 dňoch tiež.. ale moja dr tam nebola, tak mi sestrička povedala, že si mám dávať tie lieky čo predtým, že aj tak by mi antibiotiká nemohla dať po tak krátkej dobe keďže som tehu a mám to vyčajíkovať a vyležať... už keď sa mi to zlepšilo, tak včera sa mi choroba rátila znova 😒 teplotu nemám, len ma bolí hrdlo, totálne mám upchatý nos-žltý hlien a bolia ma kĺby a strašne aj hlava...
spravila som to, že malého som na tento rok odhlásila zo škôlky, inak by sa to s nami ťahalo dokola a keďže budem aj tak doma, tak je to jedno.. papám ovocie, čajíkujem, beriem aj vitamíny pre tehotné, preistotu si do čajíku nakvapkám aj C-čko a tak.. ale už nevládzem, som strašne z toho oslabená, dokonca, keď som bola na poradni mala som o 1 kg menej... a to som dovtedy pribrala len 3 kg za to obdobie tehu.. a už sa bojím aj o malinké, aby jej to neublížilo.. no dúfam, že som to napísala aspoň trošku zrozumiteľne 🙂 ďakujem za rady a prajem príjemný víkend 🙂
ja som bola tehotna atiez som bola v zimnych mesiacoch chora ale mne nedovolili ziadne lieky {som v uk} ale myslim si ze uz to musis len vydrzat ved coskoro budes rodit ja som mahla jedine cmulat cukriky a cajicky a to som chodila do prace. 🙂
Je normalne, ze maly nosi zo skolky choroby, to je klasika. Ja by som pokazde isla k lekarovi. Nech ta preistotu pozrie. Ja som bola chora 2x, raz v prvom trimestri, stacila echinacea, kt. som brala cele tehu, a davala som si vincentku. Ale ku koncu tehu som bola chora total, zapal hrtana, zapal priedusnice aj zapal spojiviek. Cize 3v1. Musela som ist na pohotovst a dali mi ATB do oci aj tabletky. Gynekolog mi povedal, ze keby som nebrala ATB, ublizim babatku viac. Ked som isla rodit mala som herpesy, a vykasliavala som zelene hlieny do malej 2 mesiacov od narodenia. Poprosila som imunologicku aby mi dala hlieny na rozbor, bala som sa ze nakazim malu. Nastastie boli negativne a mala bola ok. Ale od porodu mam stale herpsy z vycerpania ale uz beriem imunopreparaty.
Nič sa neboj. Ak by bolo niečo bábatku, tak lekári by to už riešili. Možno je len tvoj organizmus vyčerpaný, veď predsa to najlepšie z teba ide Tvojmu bábatku. Neviem či by som riešila možno alergo teraz počas tehu. Ale ak by sa to po pôrode neupravilo, určite by som to nenechala tak. Držim prsty, aby všetko bolo oki...
urcite tiez CRP a skus sa opytat lekara, ci mozes brat probiotika. Tie su tiez vyborne. Detom som davala ako prevenciu Echynaceu Hanus sirup, ale aj tak dostali nadchu. Po probiotikach su uz celkom dlho fit, hoci okolo su vsetci chori.
To, ci je tvoja choroba skodliva pre babatko ti asi povie skor lekar, ked vlastne zisti, preco si tak casto chora. Mozno to nie je nic, len to, ze teraz sa vsetky tvoje sily sustredia na babatko a organizmus je oslabeny a mozno je to nieco, co treba urychlene preliecit. Urcite si ale daj urobit vsetky vysetrenia, kym budes rodit, aby sa to vyriesilo, lebo ked bude babatko na svete, budes potrebovat vela, vela sil.
Drzim palce
@mucinka15 @evickapooh
ahojte, neviem si predstaviť, že po tých rokoch si nájdete túto správu, ale ak áno, prosím, napíšte mi, či bolo po pôrode nakoniec všetko v poriadku? Ja som tehu 2.krát a vkuse som chorá, som zúfalá, vybrala som síce ,,iba" jedny ATB, vysoké horúčky, hlieny, zápaly hrdla ale inak vkuse niečo na kašeľ beriem, nádchu, milion rôznych vitamínov a ťahá sa to už od Vianoc, teraz som v 35.tt, dcéra zo škôlky vkuse niečo nosí a obávam sa, že zas niečo prichádza, lebo jej dnes dala ORL lekárka ATB kvôli zapáleného hrdlu, asi to bude streptokok a ja zas behám s rúškom na ústach 24 hodín denne aj doma, aj vonku, už nevládzem, som z toho celého strašne unavená... Najviac sa bojím o bábo, či bude ok...
o babetko sa neboj lekari vedia ktore lieky mozes aktore nie ja som brala v priebu tehu 7 krat ATB.Vrelo odporucam homeopatika-echinaciu ch 5 ,alebo phytollacca decandra ch 9 na hrdlo,su aj ine viackompozitne ale tie da mi odporucala moja imonologicka,echinaceu ch 5 som davala aj malej ked som bola ja chora ale bo vacsia sestricka -ako prevenciu.