Čo robia na hematológii?

11. apr 2023

Ahojte som 8 týždňov po akútnej sekcii, rodila som predčasne v 32 tt a v noci sekcie som dostala pľúcnu emboliu. Pichala som fraxiparin 6 týždňov a po dopichaní mám ísť na hematologiu. Neviete čo sa tam bude zisťovať z krvi? Budú robiť celkový krvný obraz?

monillia
11. apr 2023

Ano ,celkový krvný obraz koľko máš červených, bielych krviniek ,akú máš zrazanlivost atd

autor
11. apr 2023

@monillia a tam aj ukáže či fungujú obličky, popr. nejaké ochorenia? Lebo sa chystám na krv aj ku obvodnému ale ak urobia tam tak sa nejdem objednávať k svojmu

jan510
11. apr 2023

Ja som teraz bola kvoli anemii, porobili krvny obraz, zistovali mnozstvo zeleza a odporucila ma na ine vysetrenie na gastro ci niekde krv neunika
Zatial mi predpisala zelezo a kontrola o 3 mes

monillia
11. apr 2023

@autor nie,prípadne ochorenie obličiek sa zisťuje z iných parametrov. Na hematologii sa berie krvný obraz len ohľadom krviniek, glukózy,cholesterol ,keratin a iné rieši všeobecný lekár, ten potom pri problemoch s obličkami odisiela na nefrologiu

777marta777
11. apr 2023

Chodím na hematológiu už dlhšie na pravidelné kontroly po 6 mesiacoch: Odber - FV, KO, dif. KO mikroskopicky, retikulocyty, biochémia, CRP, LDH, minerály + par. FE, vrátane feritínu, folát, B12, homocysteín, HKT + D-dimer. Išla som tam tiež po pľúcnej embólii a fraxiparin som si pichala skoro rok. Zistili mi : Faktor V Leiden heterozygot a deficit proteínu S. Doživotne musím užívať lieky na riedenie krvi. A až po vyšetrení na hematológii som sa dozvedela, že moja diagnóza bola tiež príčinou predčasného pôrodu pri dcére. Pri synovi bol pôrod v poriadku...

bloger
11. apr 2023

Zoberú ti krv a s toho sa zisťujú nejaké hodnoty. Mama tam chodí kvôli štítnej.

lulu2014
11. apr 2023

Zalezi na akeho Dr.natrafis. Drzim palce aby na dobreho - ten zoberie vsetko.